5 Tips Menyusu Jika Puting Tenggelam

 Tips Menyusu Jika Puting Tenggelam

Assalamualaikum w.b.t

Hai semua. Khaty nak kongsi sedikit pengalaman pasal puting susu tenggelam. Mommies yang kat luar sana mesti rasa strees kan. Faham sangat keadaan tu. 

Image result for bayi menyusu badan5 Tips Menyusu Jika Puting Tenggelam

Program Jom Jimat Elektrik

TELOK PANGLIMA GARANG, 27 JULAI 2017 – Seramai 26 orang pelajar dan 3 guru pembimbing dari SMK Telok Panglima Garang (SMKTPG), Kuala Langat, Selangor telah berkunjung ke Taman Seri Medan yang terletak di Telok Panglima Garang untuk menjalankan program Kembara Jom Jimat Elektrik sempena pertandingan Toyota Eco Youth (TEY) 2017SMKTPG dipilih mewakili negeri Selangor dalam program tersebut di peringkat kebangsaan. Kumpulan pelajar dari SMKTPG yang dikenali sebagai Team Eco Panglima ini telah menjalankan program Kembara Jom Jimat elektrik selama 3 bulan. 


jimat elektrik, smk telok panglima garang, jom jimat elektrik, toyota eco youth, team eco panglima
Team Eco Panglima bersama guru pembimbing, Pn. Norazimah yang berdiri dua dari kanan


Meningkatkan kesedaran kepada penduduk tentang kepentingan menjimatkan elektrik


Tujuan program Kembara Jom Jimat Elektrik ini adalah untuk meningkatkan kesedaran kepada penduduk Taman Seri Medan tentang kesan penggunaan elektrik yang berlebihan kepada alam sekitar. Kesan penggunaan elektrik yang berlebihan ini membawa kepada pemanasan sejagat. 

Menjadi tanggungjawab Team Eco Panglima untuk memberi kesedaran kepada penduduk setempat akan kesan negatif penggunaan elektrik yang berlebihan ini disamping memberi tips menjadi pengguna yang bijak kepada penduduk Taman Seri Medan. 



jimat elektrik, smk telok panglima garang, jom jimat elektrik, toyota eco youth, team eco panglima
Bersama salah seorang penduduk Taman Seri Medan ketika menjalankan soal selidik

Pn. Norazimah Abd Talib selaku guru pembimbing Team Eco Panglima berkata, "Kami telah menyebarkan risalah tentang penggunaan serta kepentingan penjimatan elektrik kepada para penduduk di Taman Sri Medan tersebut. Disamping itu, kami juga menerangkan cara-cara untuk menjimatkan elektrik, seterusnya mengurangkan kadar bayaran bil elektrik."


jimat elektrik, smk telok panglima garang, jom jimat elektrik, toyota eco youth, team eco panglima
Bunting Kembara Jom Jimat Elektrik di Taman Seri Medan
"Melalui pemerhatian dan maklumat yang kami peroleh ketika pertama kali beramah mesra bersama para penduduk Taman Sri Medan, kadar bayaran bil elektrik mereka mencecah RM200 - RM500. Walau bagaimanapun, kami telah mencadangkan beberapa langkah untuk mengurangkan jumlah bil tersebut. Lawatan kali kedua pada bulan Julai, kami memperoleh keputusan yang agak mengejutkan di mana terdapat penduduk yang berjaya mengurangkan jumlah bil mereka daripada RM500 kepada RM200 ke atas dengan menggunakan langkah-langkah yang dicadangkan oleh kami."

Beliau mengakhiri wawancara dengan berharap agar lebih ramai lagi penduduk dapat mengurangkan kadar bayaran bil elektrik di samping dapat mengurangkan kesan penggunaan elektrik yang berlebihan kepada alam sekitar. 




| cekgunorazimah.com | Cikgu Fulltime|Blogger Part time Facebook : Cekgu Norazimah Instagram : @cekgunorazimah Twitter : @cekgunorazimah Hp : 017-4992305

20 jenis makanan biasa untuk menjadikan susu luarbiasa

20 jenis makanan biasa untuk menjadikan susu luarbiasa dan lihat no 2

Assalamualaikum w.b.t

Hai semua. Hari ni nak cerita sikit pasal 20 jenis makanan yang biasa-biasa untuk hasilkan susu yang luar biasa. Betul kah????

Image may contain: text

Multi Bijirin Berkhasiat dari Lazada Suprise Box

Assalamualaikum w.b.t

Multi Bijirin Berkhasiat dari Lazada Suprise Box

Hai semua. Kepada anda jangan lepaskan peluang untuk cepat-cepat window shopping di laman web Lazada. Tawaran berlangsung selama 3 hari sahaja. Jangan tunggu lama-lama.

 http://ho.lazada.com.my/SHNM7o

Lazada Birthday Blogger Contest

Assalamualaikum w.b.t

Lazada Birthday Blogger Contest

 http://www.lazada.com.my/blogger-contest/

Lazada 5 Birthday Suprise 22 hingga 24 Mac 2017

Assalamualaikum w.b.t

Diskaun sehingga 90% Lazada 5 Birthday Suprise 22 hingga 24 Mac 2017

Hai semua. Menyambut Harijadi @ birthday sememangnya menjadi suatu kemestian untuk semua orang. Tidak terkecuali juga dengan nama besar online shopping yang tersohor Lazada. Sempena Lazada 5 Birthday Suprise 22 hingga 24 Mac 2017 ini, pihak lazada memberi gula-gula yang pastinya di sukai anda iaitu diskaun sehingga 90% apabila anda membeli belah secara online di laman web Lazada.

Diskaun sehingga 90% Lazada 5 Birthday Suprise 22 hingga 24 Mac 2017 

Sebab Mengapa Kita Di Larangan Menggantung Gambar Perkahwinan Di Rumah

Assalamulaikum w.b.t

Gambar merupakan suatu memori atau kenangan yang disimpan untuk kenangan di masa hadapan. Biar canggih atau moden macam sekalipun anda mengambil gambar,ianya tetap kena di abadikan di dalam bingkai atau album supaya ianya mudah untuk di lihat kembali