KhatyAiman KhatyAiman
Textual description of firstImageUrl

Muat Turun Marrybrown Apps Untuk Nikmati Diskaun 40%

khatyaiman | 4/26/2022 09:03:00 am | 0 Komen

 Assalamualaikum semua.

Dah hujung-hujung bulan puasa kan, dah tepu pasal menu. Anak-anak pula asyik merungut menu lain tak ada ka mak? Jadinya, apabila dok ternampak ramai yang viral kata terutama kat twitter pasal app Marrybrown bagi banyak diskaun, boleh la nak cuba juga untuk tukar selera kan.


Apabila anda dah selesai muat turun di playstore masing-masing, anda akan terus nampak info dari pihak marrybrown. Untuk hari ini, khaty dah ada beberapa menu yang khaty dan anak-anak nak makan untuk berbuka. 
Waktu ini lah yang anda akan dapat nikmati deal app sebanyak 40% tu, dalam senarai menu tu kan, dah ada harga yang anda akan perlu bayar sahaja. Jangan risah, anda boleh membayar semua menu yang anda 'redeem' menggunakan satu resit sahaja.






Ini lah beberapa langkah mudah untuk anda pilih menu yang anda ingin 'redeem'. Yang pastinya menu semua sedap. Anak-anak yang paling seronok sebab boleh berbuka puasa di luar. Lain sikit suasana berbuka kan.





Kepada anda yang nak cuba sangat digalakkan. High recommended. Jangan lepaskan peluang untuk 'redeem' deal apps 40% tau. Perkara yang baik khaty kongsikan untuk semua agar kita dapat nikmati ganjaran nya bersama-sama. 

Layari laman web https://marrybrown.com/ untuk info lanjut. Selamat mencuba semua. 













Textual description of firstImageUrl

McDonalds Malaysia Sumbang Bilik Sensori Untuk Kanak-Kanak OKU di Perlis

khatyaiman | 3/13/2022 12:07:00 pm | 0 Komen

 Khaty salah seorang yang tidak tolak dengan menu terbaru McDonald’s. Macam mana nak tolak kalau menu-menu keluaran McDonald’s ni sedap-sedap belaka! Paling best bila makan bersama keluarga, sangat seronok lihat keriangan kanak-kanak tatkala dapat menikmati menu McDonalds. 


Apa yang membuatkan Khaty kagum dengan McDonald’s , mereka tak terlalu memikirkan keuntungan semata-mata sebaliknya tak henti-henti memberikan sumbangan balik pada masyarakat kita.  Khaty bukan cakap kosong tapi ada banyak bukti yang mengiyakan apa yang Khaty cakapkan ni.


Buktinya pada sumbangan sebuah Bilik Terapi Sensori Ronald McDonald di A-Heart Universiti Malaysia Perlis sumbangan Persatuan Kebajikan Ronald McDonald atau Ronald McDonald House Charities Malaysia (RMHC Malaysia) dibuka secara rasminya hari ini.  


Majlis perasmian Bilik Terapi Sensori Ronald McDonald (RMSR) yang ke 34 di Malaysia ini telah disempurnakan oleh DYTM Raja Muda Perlis, Tuanku Syed Faizudin Putra Ibni Tuanku Syed Sirajuddin Jamalullail dan DYTM Raja Puan Muda Perlis, Tuanku Lailatul Shahreen Akashah Khalil. 



Untuk pengetahuan, RMSR ini merupakan salah satu dari program RMHC Malaysia yang menyediakan bilik terapi deria dengan peralatan multi-sensori serba lengkap untuk merangsang deria-deria asas seperti penglihatan, pendengaran, sentuhan dan menghidu bagi meningkatkan perkembangan kognitif dan keyakinan kanak-kanak berkeperluan khas dan mempunyai masalah pembelajaran.  

RMSR di A-Heart adalah merupakan sumbangan serta sokongan RMHC Malaysia kepada program pembangunan dan pembelajaran anak-anak berkeperluan khas di Negeri Perlis yang dijalankan oleh A-Heart di Perpustakaan Tuanku Syed Faizuddin Putra Universiti Malaysia Perlis.  

Sehingga kini, RMHC telah membangunkan sebanyak 35 buah bilik terapi sensori di seluruh Malaysia, rangkaian bilik terapi sensori terbesar di Malaysia, dengan kos tajaan lebih dari RM3.7 juta yang telah memanfaatkan lebih dari 7,000 orang kanak-kanak istimewa, termasuk di Sabah dan Sarawak. 

Tak hanya itu, sumbangan zakat turut diberikan juga. Khaty sebagai salah seorang pelanggan McDonalds pastinya ikut rasa seronok melihat perkara-perkara baik seperti ini. Terasa apa yang Khaty belanjakan untuk makan menu-menu sedap McDonalds seakan sangat berbaloi. 

Majlis menyaksikan acara penyerahan bayaran zakat korporat oleh McDonald’s Malaysia kepada Majlis Agama dan Adat Istiadat Melayu Perlis (MAIPs) bernilai RM100,000 yang disampaikan oleh YBhg. Dato’ Azmir bin Jaafar kepada YBrs. Tuan Haji Mohd Nazim Bin Hj Mohd Nor, Ketua Pegawai Eksekutif MAIPs.



Selain dari sumbangan zakat korporat, setiap tahun, dianggarkan lebih 7,000 aktiviti kemasyarakatan berjaya dianjurkan di bawah Program Komuniti McDonald’s dan RMHC melibatkan restoran-restoran McDonald’s di seluruh negara. 

Di antara program-program yang telah dilaksanakan adalah sumbangan pek makanan kepada petugas-petugas frontliner, warga emas di pusat-pusat jagaan orang tua di seluruh negara bersempena tahun baru cina dan tajaan moreh di masjid-masjid berdekatan dengan restoran McDonald’s di bulan Ramadhan nanti. 

“Pelancaran RMSR pada hari ini melengkapkan rangkaian RMSR di seluruh negara dengan  terwujudnya RMSR di setiap negeri di Malaysia, menjadikan RMHC organisasi yang memiliki rangkaian bilik terapi sensori terbesar di Malaysia.  Kami amat berbesar hati dapat bekerjasama dengan pihak A-Heart dan UniMAP bagi menyediakan kemudahan yang sangat diperlukan oleh kanak-kanak berkeperluan khas di Perlis ini,”  kata Dato’ Azmir Jaafar, Presiden RMHC Malaysia merangkap Pengarah Urusan dan Rakan Operasi Tempatan McDonald’s Malaysia merangkap Presiden RMHC. 

 

“Tajaan bilik terapi sensori ini juga dilengkapi dengan latihan untuk pelatih-pelatih kanak-kanak OKU ini agar mereka dapat memberikan perkhidmatan yang bersesuaian untuk kanak-kanak ini.”

 

“Sumbangan zakat korporat McDonald’s Malaysia ini merupakan tanggungjawab kami sebagai sebuah syarikat 100% entiti milik orang Islam dan tanda penghargaan kami kepada masyarakat atas sokongan kepada perniagaan kami walaupun ketika perintah kawalan pergerakan.”


Sebagaimana yang telah Khaty katakan tadi, sebagai salah seorang pelanggan McDonald’s Malaysia, pastinya Khaty sangat-sangat rasa happy bila melihat pihak McDonald’s Malaysia melakukan aktiviti dan projek-projek amal begini. 


Syabas McDonald’s Malaysia dan semoga kalian sentiasa dimurahkan lagi rezeki untuk memberikan lebih banyak sumbangan dari masa ke semasa. 

Textual description of firstImageUrl

Pandemik 2021: RichWorks Komited Bantu 605,000 Bangsa Usahawan Bangkit Semula

khatyaiman | 1/21/2022 12:15:00 pm | 2 Komen

Pandemik 2021: RichWorks Komited Bantu 605,000 Bangsa Usahawan Bangkit Semula

Tahun 2021 yang diharungi sebelum ini menyaksikan pelbagai kisah dengan cabaran pandemik dan ditutup bersama musibah banjir pada akhir Disember lalu.

Walaupun tidak pernah menghadapi situasi sebegini, namun faham sangat untuk bangkit semula bukan mudah. Ramai yang terkesan dan tidak juga ketinggalan golongan peniaga dan usahawan. Jadi pihak RichWorks yang memahami keadaan dihadapi orang ramai terutama para peniaga dan usahawan yang dalam kesusahan ekoran pandemik dan banjir turut untuk membantu menghilangkan beban mereka.

Kami memahami perasaan dialami ramai orang di luar sana termasuk bangsa usahawan apabila Pengasas RichWorks International Sdn. Bhd. (RichWorks), Datuk Wira Dr Azizan Osman bersama 31 ahli keluarganya dijangkiti COVID-19.

Ibu mertua Dr Azizan dukacitanya telah meninggal dunia dan beliau sendiri hampir tidak dapat diselamatkan selepas doktor mengatakan sudah tidak ada harapan jika tiada perubahan positif selepas dimasukkan mesin bantuan pernafasan.

Namun Alhamdulillah, keadaan beliau semakin baik dan bagi Dr Azizan, peluang kedua diberikan Allah SWT akan digunakan sebaiknya untuk memberikan lebih lagi kepada bangsa usahawan terutama dalam bimbingannya. Selain itu, Richworks bantu rakyat dan negara dalam berdepan dengan pandemik melalui kepakaran mereka.

 


Tak berapa lama selepas beliau keluar dari hospital dan sedang proses pemulihan, Dr Azizan komited menjalankan program percuma yang dihadiri ribuan orang. Salah satu cara RichWorks bantu rakyat adalah dengan program percuma untuk usahawan.

Sebanyak 7 program percuma bersamaan 98 jam masa yang beliau berikan bagi memberikan tunjuk ajar dan kekuatan kepada orang ramai dalam soal keusahawanan. 

Secara keseluruhan pada tahun lalu, RichWorks bantu rakyat kira-kira seramai 605,000 orang melalui 13 program keusahawanan yang ditaja sepenuhnya RichWorks pada tahun lalu.

 

Salah satu program yang menunjukkan RichWorks Prihatin adalah Wanita Bangkit Berniaga (WBB). Program RichWorks bantu rakyat ini mendapat pengiktirafan kerajaan bila disebut dalam Dewan Rakyat sebagai rakan kolaborasi Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat. Richworks mahu terus membantu orang ramai melalui program2 percuma mereka demi untuk buka jalan dan tingkatkan ilmu rakyat Malaysia supaya berjaya membina masa depan sebagai usahawan


Sementara itu, Ketua Pegawai Perniagaan RichWorks International Sdn Bhd, Radz Mohd. memberitahu, pihaknya tak ketinggalan dalam menyumbang kembali kepada masyarakat melalui Pertubuhan Kebajikan RichWell (RichWell).

"Kempen #RichWellBantu yang digerakkan Dr. Azizan bermula Julai tahun lalu, berjaya mengumpulkan RM501,497 untuk bantu lebih 2,000 keluarga.”

"Tidak berhenti di situ, sumbangan kilat berjumlah RM500,000 dikumpulkan daripada usahawan kami dan RichWorks sendiri dalam 24 jam bagi mangsa banjir di Selangor pada 18 Disember tahun lalu," ujarnya.

 


Menurut Tuan Radz juga, RichWorks prihatin bersama ahli Titanium dan Spire yang mana mereka turut menyumbang sebanyak 762 ekor kambing dan 84 ekor unta bernilai RM 824,160 dalam ibadah korban kali ini.

Selain itu, ahli Titanium dan anak didik RichWorks juga menaja 9 pelajar ke Tarim Yemen dengan sumbangan sebanyak RM180,000 sempena Maulidur Rasul. 

Dalam pada itu, syarikat bimbingan dan latihan pembangunan usahawan paling berjaya di negara ini tetap meneruskan misi dalam membangun dan mengembangkan usahawan ke tahap lebih tinggi. Richworks juga mahu membimbing anak didik mereka untuk mengharungi 2021 hingga capai kejayaan

 

 


Alhamdulillah pada tahun lalu, jumlah keseluruhan peserta mentoring RichWorks iaitu Titanium, Spire dan EliteX berjumlah 1,855 orang dengan jualan terkumpul RM3.7 bilion.

Bagi ahli Titanium saja, sebanyak 312 usahawan berjaya hasilkan RM3.2 bilion, RM495 juta (519 ahli Spire) dan RM46.9 juta (1,024 ahli EliteX).

Melalui program bimbingan Spire kami yang menyediakan usahawan capai jualan RM1 juta pertama setahun, sebanyak 72 usahawan berjaya mencapainya.

Pencapaian keseluruhan usahawan RichWorks International pada tahun 2021, adalah seperti berikut. Sebanyak 77 bisnes di bawah bimbingan RichWorks mencapai jualan lebih RM10 juta, lima bisnes (RM50 juta ke atas) dan lima bisnes (RM100 juta ke atas).

Syukur atas kejayaan dan ujian dihadapi 2021 lalu, itulah sedikit sebanyak perjalanan RichWorks yang kami usahakan dan akan dipergiatkan lagi tahun baru ini, insyaAllah.

Moga usaha RichWorks (richworks.com) untuk membantu lebih ramai bangsa usahawan dan misinya akan diberkati dan dipermudahkan Allah SWT.

 

Kisah Perjalanan Richworks untuk kita lihat kejayaan yang di bina.

Sebenarnya, sebuah kejayaan tidak hanya diucapkan di bibir, tetapi nikmatnya adalah setelah beberapa usaha, doa dan tawakal untuk mencapai tahap itu sebenarnya. Melalui video youtube ini, dapat dilihat perjalanan Richworks di Tahun 2021

https://www.youtube.com/watch?v=Segt5ASOloI&t=1s

Kenapa ramai sangat nak join team Richworks? Siapa sebenarnya mereka??

Tak kenal maka nya tidak tahu la kan. Jom kita tengok sedikit kisah mengenai Richworks ini. Ianya merupakan salah satu Syarikat bimbingan dan latihan keusahawanan terbesar dan paling berjaya di Malaysia khususnya dari segi penjenamaan, pemasaran dan kepimpinan.


Sejak 2008, RichWorks International Sdn Bhd telah melatih lebih dari 10,000 syarikat menerusi Master Coach Azizan Osman dan menarik lebih daripada 1,500,000 peserta dalam lebih 1,500 acara dan seminar live dan dalam talian (virtual online). 

Dengan adanya rekod prestasi yang terbukti, strategi perniagaan dan program mentoring, RichWorks memecah rekod berjaya membantu membina beribu-ribu usahawan dan jutawan yang berjaya dalam tempoh 6-24 bulan di Malaysia.

Visi RichWorks adalah menjadi 'Netflix' Pendidikan Usahawan dengan 100 juta pelanggan menjelang 2025 dengan akses mudah ke kandungan berorientasikan results dan penyelesaian yang dipercayai di platform dalam talian - RichWorks.com untuk Inspire, Educate & Add Value kepada komuniti di seluruh dunia.

Added Convenience with ShopeePay Now Accepted At All 7-Eleven Outlets Nationwide

khatyaiman | 1/08/2022 10:30:00 am | 0 Komen

Added Convenience with ShopeePay Now Accepted At All 7-Eleven Outlets Nationwide 

KUALA LUMPUR, 7 JANUARY 2022 - 7-Eleven, the pioneer 24-hour convenience store operator in Malaysia, now welcomes the ShopeePay mobile wallet at all its nationwide outlets. The partnership between 7-Eleven Malaysia and ShopeePay provides an added convenient, contactless and rewarding payment option for patrons who are always on-the-go.

“The essence of 7-Eleven is to offer convenience to all our patrons. Aligned with the increasing use of contactless payment methods such as mobile wallets, our partnership with ShopeePay comes timely as we continuously seek convenient methods for people to use their preferred payment option at our outlets nationwide,” said 7-Eleven Malaysia’s General Manager of Marketing, Chin Hor Wai. 

Alain Yee, Head of ShopeePay said, “The Covid-19 pandemic has contributed to a mindset shift, increasing the adoption of contactless payments among Malaysians. With different payment options available, ShopeePay is dedicated to not only provide a secure, seamless contactless payment method, but at the same time offer exciting rewards for users to enjoy as they shop.”

Yee added that this partnership was also built on the acceptance of cash payments for Shopee purchases at any 7-Eleven outlet, a feature available for unbanked and underserved users across Malaysia.

In celebration of this partnership, from now to 31 January, users can purchase vouchers for as low as 1 sen from the “ShopeePay Near Me” feature, and be rewarded with RM1.50 cashback when they spend a minimum of RM2 and pay with ShopeePay at any 7-Eleven outlets nationwide. Other than the cashback, users are also able to purchase the 7-Eleven Slurpee and 7-Eleven Anda ICM Mineral Water 600 ML at RM0.50 and RM0.60 respectively.

Terms and conditions apply. 

For those interested in buying up ShopeePay Vouchers offering great deals, visit https://shopee.com.my/m/shopeepay-near-me.

Textual description of firstImageUrl

Bright & Bouncy Dengan Cosmoderm Vitamin C Glow - C Range

khatyaiman | 1/05/2022 10:21:00 am | 5 Komen

Tidak Perlu Ambik 2kg buah Oren setiap hari, cukup dengan penambilan Bright & Bouncy Dengan Cosmoderm Vitamin C Glow - C Range sahaja.

Assalamualaikum.

Hai semua. Anda tahu vitamin C yang selalu kita dengar dari buah oren sangat bagus baik untuk kulit kan ? Tambahan pula, semakain hari semakin banyak produk yang dihasilkan yang mana memang fokus untuk kesihatan dan kecantikan kulit terutamanya kulit wajah. Tambahan pula, selain khasiatnya, bau juga sangat menyegarkan sewaktu menggunakannya.


Tidak Perlu Ambik 2kg buah Oren setiap hari, cukup dengan penambilan Bright & Bouncy Dengan Cosmoderm Vitamin C Glow - C Range sahaja.

Kebaikan Vitamin C

Terdapat pelbagai fungsi manfaat Vitamin C yang boleh diperolehi daripada Cosmoderm Glow-C Range

Antara kebaikannya ialah anti oksidan yang tinggi, pelindung foto, merangsang kolagen pengeluaran untuk kelihatan muda, menggalakkan pusing ganti sel, membantu membaiki kerosakan sel dan mencerahkan kulit.

Secara purata, 1,000mg bersamaan dengan 2kg oren. Dengan rangkaian Cosmoderm Glow-C, pengguna tidak perlu makan 2kg oren setiap hari tetapi hanya menggunakan keseluruhan rangkaian Glow-C ke atas kulit.

5,000mg adalah dos tertinggi Vitamin C yang boleh didapati dalam Cosmoderm Glow-C Super Boosting Serum yang membantu mencerahkan bintik hitam dengan berkesan dan memperbaiki  keanjalan kulit dengan merangsang pengeluaran kolagen.

Pelancaran produk Terbaru Dari Cosmoderm

Baru-baru ini, pihak Cosmoderm telah melancarkan produk terbaru Cosmoderm Glow-C ( Vitamin C ) yang diperkaya dengan antioxidant di mana ianya membantu melindungi sel kulit dari merosakkan radikal bebas yang disebabkan oleh pendedahan UV.

Vitamin C memberikan pelbagai manfaat anti-penuaan seperti meningkatkan pengeluaran kolagen kepada mengekalkan kulit yang tegang dan bouncy.

Ia juga menghalang pengeluaran melanin dalam kulit yang membantu mencerahkan pigmentasi dan bintik-bintik coklat, menyekatakan tona kulit dan meningkatkan keserian kulit.

Semakin tinggi dos Vitamin C, semakin berkesan ia.

Keputusan Akhir: Mencerahkan dan bouncy kulit yang menjadikan kulit bersinar di luar dunia ini.

Tidak Perlu Ambik 2kg buah Oren setiap hari, cukup dengan penambilan Bright & Bouncy Dengan Cosmoderm Vitamin C Glow - C Range sahaja.

Pengguna tidak perlu risau akan kandungan bahan-bahan yang di gunakn untuk produk Cosmoderm Glow-C ( Vitamin C ) ini kerana :-

  • Tiada bahan tambahan berbahaya yang digunakan sebagai pengawet
  • Tiada wangian sintetik ditambah untuk mengimport bau yang menyenangkan
  • Tiada bahan kimia keras ditambah untuk bertindak sebagai agen pembuih dan pembersih

Selain itu, ianya juga sangat baik untuk kulit wajah kerana :-

  • antioxidant
  • healing
  • brightening
  • anti-aging


  • Tidak Perlu Ambik 2kg buah Oren setiap hari, cukup dengan penambilan Bright & Bouncy Dengan Cosmoderm Vitamin C Glow - C Range sahaja.

    Tidak Perlu Ambik 2kg buah Oren setiap hari, cukup dengan penambilan Bright & Bouncy Dengan Cosmoderm Vitamin C Glow - C Range sahaja.

Dalam produk ini, anda patut cuba GLOW – C SUPER BOOSTING SERUM sebab ianya sangat  best apabila digunakan. Memang selain tekstur yang tidak melekit, bau wangi, boleh nampak  kulit wajah jadi semakin glow.

Tidak Perlu Ambik 2kg buah Oren setiap hari, cukup dengan penambilan Bright & Bouncy Dengan Cosmoderm Vitamin C Glow - C Range sahaja.


Antara kebaikan nya untuk kulit wajah kita seperti :-

Mencerahkan kulit dan melindungi daripada sinaran UV,pencemaran dan bebas radikal

Sekatakan tona kulit dengan berkesan

Merangsang pengeluaran kolagen dan menambah baik keanjalan kulit

Mempunyai 5000 mg of Vit C

Mencerahkan Hiperpigmentasi & Tompok Gelap dengan berkesan

Memgebukan kulit untuk mengurangkan penampilan garis halus dankedutan

Mereka juga mensasarkan pengguna dari umur 20-40 tahun.

Bila waktu nya anda memang patut ambil produk ini :

Apabila bintik coklat muncul pada kulit akibat dari pendedahan matahari, menyebabkan kulit semakin kehilangan Glow.

Tidak Perlu Ambik 2kg buah Oren setiap hari, cukup dengan penambilan Bright & Bouncy Dengan Cosmoderm Vitamin C Glow - C Range sahaja.

Detail mengenai produk :-

1. Glow-C Detox Cleansing Gel : RM25.90 ( 120ml)

2. Glow-C Radiance Toning Essence : RM29.90 ( 100ml)

3. Glow-C Super Boosting Serum : RM45.90 ( 30ml )

4. Glow-C Brightening Moisture Solution : RM39.90 ( 50ml )

Youtube: https://bit.ly/3DdoEnC

Instagram: https://bit.ly/3d3APZi

Facebook: https://bit.ly/3D0o0JS

TikTok: https://bit.ly/3d0gwfd

Anda boleh dapatkan item tersebut di laman web Cosmoderm ataupun di farmasi Watson. Selamat mencuba.

KhatyAiman © . Designed by MaisarahSidi.com