KhatyAiman KhatyAiman
Textual description of firstImageUrl

Sa Sa Launches First Super Brand Day on Shopee

khatyaiman | 4/13/2021 12:25:00 pm | 2 Komen

Sa Sa Launches First Super Brand Day on Shopee

Sa Sa fans treated to exclusive deals with offers up to 88% 


KUALA LUMPUR, 13 April 2021 – Leading cosmetics, skincare and fragrance retailing group Sa Sa will be treating their fans with their inaugural Super Brand Day (SBD) on Shopee Mall. For two days, fans can indulge in a beauty spree with special discounts and deals for best-selling premium brands such as Estee Lauder, Kiehl’s, Laneige, Origins, Sulwhasoo, Suisse Programme and many more.



In conjunction with the platform-wide Raya Bersama Shopee campaign, the Sa Sa SBD will have a platform ‘takeover’ with irresistible beauty offerings up to 70% discount. Happening on 15 & 16 April, Malaysians are in for a treat for special deals such as Origins Mega Mushroom Skin Relief Soothing Treatment Lotion, Estee Lauder Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II, LANCOME Youth Activator Serum, LANEIGE Water Sleeping Mask, SUISSE PROGRAMME Advanced Cellular Boosting Solution, Kiehl's Dark Spot Solution, SK II Pitera Essentials Facial Treatment Essence, Sulwhasoo Gentle Cleansing Foam EX and many more, offered at an exclusive price.



Kitty Kwok, Vice President of Business Development (eCommerce), Sa Sa International Holdings Limited, said, “Sa Sa’s online performance has grown tremendously with the presence of its Official Store on Shopee Mall over the past year, and became one of the top online beauty stores due to the support of our Malaysian fans and beauty brand lovers. Through the Super Brand Day on Shopee, we would like to share the happiness with all our customers by showering them with discounts, vouchers and giveaways. As we approach one of the most celebrated festivals of the year for our Malaysian customer base, we hope they can also take this opportunity to pamper themselves with these beauty treats for a bountiful and beautiful Raya.”



With over 1,500 beauty products listed on their store, there’s bound to be something for everyone during the Sa Sa SBD. Two types of Fortune Bags will be offered at the price of RM133 and RM93 that will surprise shoppers with mystery items in the bag. 



Save more on Shopee by applying these vouchers upon checkout: 


SASARM6 to enjoy RM6 off with a min spend of RM60; 

SASARM22 to enjoy RM22 off with a min spend of RM220; 

SASARM35 to enjoy RM35 off with a min spend of RM350 and 

SASARM888 to enjoy RM100 off with a min spend of RM888.



Also, don’t miss out on the Shopee Live session happening on 16 Apr, 9PM as Sa Sa will be giving away special gifts as well as limited-time vouchers.


Enjoy store-wide free shipping when you purchase a minimum of RM50 on the Sa Sa Official Store during the Super Brand Day. Head over to https://shopee.com.my/SaSa.os to enjoy attractive offerings, and add your favourite products to your wishlist. Checkout with ShopeePay for an effortless shopping experience during the Sa Sa Super Brand Day.

Textual description of firstImageUrl

Retail therapy with the first Shopee Premium Brands Festival this 4.4 Mega Shopping Day

khatyaiman | 3/30/2021 12:03:00 pm | 2 Komen

Retail therapy with the first Shopee Premium Brands Festival this 4.4 Mega Shopping Day Get access to authentic premium brands and exclusive deals during the festival 

Studies reveal that retail therapy can be an effective coping mechanism for those feeling sad, frustrated or angry. In simple words, shopping improves the mood. 

Of course, it can sometimes be costly but who is stopping you when your favourite brand is treating its customers to some really awesome deals? More importantly, what if this favourite brand of yours is part of Shopee’s first Premium Brands Festival that is taking place from 31 March to 4 April in conjunction with Shopee’s 4.4 Mega Shopping Day? 

This festival brings many exciting offers including consecutive Brand of the Day deals, brand membership launch, midnight upsized gifts and special daily offers to shoppers who are looking for authentic premium brands such as Shiseido, Laneige, Elizabeth Arden, Pandora and more.

Here are some brands to keep an eye out for during the festival:-

Ever noticed how everyone in K-dramas always have smooth glowing skin? With 50 years of dedicated research on Korean Ginseng, Sulwhasoo has successfully extracted an exclusive ingredient that would transform the destiny of skins.

The Sulwhasoo First Care Activating Serum helps improve your skin's hydration, radiance, translucency, wrinkle, brightness, and skin barrier, allowing you to experience powerful anti-aging during the first step of your skincare routine at only RM330 [RRP: RM644]. 

Enjoy even greater deals on 1 April with Sulwhasoo in conjunction with their first big campaign in Malaysia. Grab Sulwhasoo’s in-store vouchers for more savings when you spend with them. Enjoy up to RM15 off with a minimum spend of RM250, RM30 off with a minimum spend of RM350, as well as RM50 off with a minimum spend of RM450. 

Best of all, Sulwhasoo is launching its membership programme on 31 March to reward loyalty purchases. Sulwhasoo members will receive 100 bonus points upon sign up, earn points for every Ringgit spent for special redemptions and enjoy exclusive members-only Sulwhasoo vouchers. Check out Sulwhasoo Malaysia here to achieve that desirable soft, glowing skin - https://shopee.com.my/sulwhasoo.malaysia

 

Paula's Choice


Caring for your skin is crucial for a bright vibrant look. Despite all our hectic lifestyles, one should never forget the three basic rules of skincare: cleansing, toning and moisturising. 

Take this opportunity to get your hands on a wide range of skincare products that are best suited for your skin to experience that noticeable glow-up. Enjoy special gifts with purchases from Paula’s Choice when you spend a minimum of RM150, RM300 and RM500!

Head over to Paula's Choice now to take your first step in achieving radiant skin at - https://shopee.com.my/paulaschoice.os

 

Love Moschino


For the ladies, up your fashion game with Love Moschino’s adorable bags that will have you strutting down the street in style, and not to mention, functional as well. It also works as the perfect gift for girls of all ages, so if there’s a friend’s birthday on the way, why not consider getting her a Love Moschino bag? 

From 31 March, enjoy 50% off storewide as you bag home the famous little black bags with gold chains or the adorable little backpacks. Get these lovely Love Moschino bags on Shopee at https://shopee.com.my/lovemoschino.os

 

Calvin Klein

For the stylish and active men out there, Shopee Premium Brands Festival has something in store for you. This 31 March, Calvin Klein is giving out their quick dry towel when you spend a minimum of RM250. Restyle your wardrobe with a “CK” shirt, and pair it with a stylish blazer, before fashionably heading back into the office.  Check out the Calvin Klein Official Shop at https://shopee.com.my/calvinklein.os

To find more brands and deals at Shopee Premium Brands Festival, head over to https://shopee.com.my/m/shopee-premium. If it’s your first time shopping with Shopee Premium, there’s a Welcome Package for you to enjoy free shipping along with RM10 off with a minimum spend of RM20, so don’t forget to redeem it.  

To enjoy a smooth and fast checkout, don’t forget to top up your ShopeePay mobile wallet before you begin shopping!

Textual description of firstImageUrl

Perkhidmatan Pakej Rekabentuk Mewah Dan Moden Ruangan Dalam Rumah Impian Bajet Rendah Dengan Design Collection IDW

khatyaiman | 3/26/2021 03:30:00 pm | 2 Komen

Perkhidmatan pakej rekabentuk mewah dan moden ruangan dalam rumah impian bajet rendah dengan Design Collection IDW

Melangkah kaki masuk ke dalam ruangan rumah, lepas tu nampak cantik, kemas dan ada ciri-ciri yang di impikan, memang impian semua orang. Ye la kan, dan penat seharian melakukan aktiviti atau kerja, ruangan dalam rumah adalah tempat yang paling sesuai untuk berehat. Bagi khaty, cukup setakat ruangan impian dalam rumah macam dapur, ruangan  tengok televisyen, tempat anak-anak belajar, bilik air dan paling utama bilik tidur ringkas, dan mudah untuk kemas. Tidak mahu terlalu sesak dengan hiasan dan barang serta ruangan dalam rumah tetap di sudut masing-masing.
Perkhidmatan Pakej Rekabentuk Mewah Dan Moden Ruangan Dalam Rumah Impian Bajet Rendah Dengan Design Collection IDW


Untuk merialisasikan impian ini, perlu banyak kerja dan usaha yang teliti sebab nak menjaga kos yang keluar, kualiti yang dapat selepas di buat serta ianya kekal bertahan dalam waktu yang lama. Untuk merekabentuk rumah, bukan main ketung ketang sana sini macam buat rumah guna tanah liat, mesti lah mengikut pelan dan struktur yang tepat. Hendak cari mereka yang melakukan perkhidmatan rekabentuk rumah dengan bajet rendah bukan mudah ya. Ye lakan, riasu nanti kena tipu. Dengan situasi pendamik Covid 19 , lagi kena extra hati-hati sebab semakin ramai scammer yang wujud. Kita pun nak selamatkan duit kita juga kan.

Cabaran Membina IDW
Perkhidmatan Pakej Rekabentuk Mewah Dan Moden Ruangan Dalam Rumah Impian Bajet Rendah Dengan Design Collection IDW

Pernah tak anda dengar mengenai suatu nama syarikat IDW yang tidak asing lagi dalam bidang rekebentuk ruangan dalam rumah yang mewah dan moden dengan bajet rendah ? Mereka merupakan pasangan suami isteri yang mempunyai keazaman dan minat yang begitu mendalam terhadap bidang rekabentuk ruangan dalam rumah. Mereka memulakan syarikat pembinaan dan reka bentuk dalaman, IDW Design & Build (IDW) pada tahun 2007, ketika masing-masing berikut 21 tahun. Ketika itu masing-masing baru menamatkan pengajian di peringkat Diploma Reka Bentuk Dalaman dari Universiti Teknologi Mara (UiTM) Shah Alam. Penubuhan syarikat didorong setelah menerima tawaran projek pengubahsuaian dan reka bentuk sebuah banglo yang bernilai RM1.1 juta. Pada usia 23 tahun, pasangan ini menerima tawaran projek reka bentuk kolej yang bernilai RM70k. 

Perkhidmatan Pakej Rekabentuk Mewah Dan Moden Ruangan Dalam Rumah Impian Bajet Rendah Dengan Design Collection IDW

Projek ini mengambil masa selama setahun untuk disiapkan. Disebabkan kurang pengalaman dan faktor umur yang masih muda, pasangan ini seringkali ditipu oleh kontraktor dan berhadapan dengan bebanan hutang. Tekad dan keazaman yang kuat menjadi pembakar semangat buat pasangan ini menyambung pengajian ke peringkat Ijazah Sarjana, dan seterusnya ke peringkat Sarjana. Dalam masa yang sama menguruskan perniagaan IDW. Lokman Hakim sebagai Pengarah Urusan IDW pernah digagalkan oleh pensyarah dalam salah satu subjek di Sarjana akibat kurang memberikan komitmen masa dalam pembelajaran. Pasangan ini juga terus berhadapan dengan kontraktor yang seringkali mengambil kesempatan, dan akibatnya mereka terpaksa menanggung kerugian. Pasangan ini mendirikan rumah tangga pada tahun 2012 setelah mengharungi pelbagai onak dan duri dalam dunia perniagaan. Mereka meneruskan tekad untuk membina empayar IDW walaupu terus berdepan pelbagai cabaran dan rintangan serta menanggung liabiliti hutang akibat ditipu oleh kontraktor.

Tragedi Kebakaran

Perkhidmatan Pakej Rekabentuk Mewah Dan Moden Ruangan Dalam Rumah Impian Bajet Rendah Dengan Design Collection IDW

Benarlah kata pepatah, sesuatu kejadian yang berlaku pasti ada hikmahnya. Pengalaman ngeri yang membuka minda Lokman Hakim dan Rabiatul Adawiyah untuk mewujudkan legasi yang lebih kukuh di IDW. Tragedi kebakaran IDW New Zealand pada tahun 2017 yang hamper meragut nyawa Lokman Hakim dan keluarga apabila rumah penginapan ketika percutian keluarga hangus dijilat api. Bertitik tolak dari tragedi itu, menjadi ‘push factor’ untuk pasangan ini mendidik dan membentuk team yang lebih kukuh di IDW agar dapat meneruskan legasi perniagaan IDW. Tekad mereka untuk membantu 1 juta pemilik kediaman memiliki kediaman impian yang cantik dan sempurna.

Fenomena COVID

Perkhidmatan Pakej Rekabentuk Mewah Dan Moden Ruangan Dalam Rumah Impian Bajet Rendah Dengan Design Collection IDW

Tahun 2020 menyaksikan perubahan besar dalam sejarah negara dan juga seluruh dunia dengan penyebaran virus COVID. Akibatnya seluruh negara berhadapan ‘total lock down’ dan semua individu hanya duduk di rumah.  Bersikap sentiasa bersedia mendepani apa juga cabaran, Lokman Hakim, Rabiatul Adawiyah dan seluruh team IDW telah bersiap sedia untuk berhadapan dengan pelbagai kemungkinan. Sasaran utama untuk lebih fokus, mengkaji kembali kemungkinan yang sukar diramal dan bersiap sedia untuk lebih berusaha memberikan yang terbaik.  

Disebabkan arahan kawalan pergerakan menyebabkan ramai yang mahukan ruang kediaman lebih selesa dan tidak membosankan. Kesannya, permintaan untuk mencantikkan ruang kediaman semakin meningkat dan IDW menjadi pemangkin untuk mencipta ruang lebih selesa untuk bekerja, belajar dan menghabiskan masa Bersama keluarga. Disebabkan ‘New Normal’ mencetuskan inspirasi IDW untuk membantu lebih ramai pemilik kediaman merealisasikan rumah impian dengan penerbitan Design Collection.

Servis Eksklusif dan Harga Yang Perlu Dibayar

Perkhidmatan Pakej Rekabentuk Mewah Dan Moden Ruangan Dalam Rumah Impian Bajet Rendah Dengan Design Collection IDW

Sebagai jenama reka bentuk dalaman yang kian diyakini, IDW Berjaya mencipta ruang tampil mewah dalam setiap projek yang Berjaya disiapkan.  Keberkesanan IDW dalam menzahirkan rekaan yang menepati cita rasa pelanggan, membuktikan setiap pelaburan pelanggan adalah berbaloi dengan hasil yang diperolehi.  Malah IDW sebolehnya berusaha untuk memberi kesedaran kepada lebih ramai pemilik kediaman dalam mengenal pasti cita rasa dan rekaan yang berkualiti. 

Perkhidmatan Pakej Rekabentuk Mewah Dan Moden Ruangan Dalam Rumah Impian Bajet Rendah Dengan Design Collection IDW

Servis reka bentuk di IDW bermula dari RM6k kadangkala mengehadkan kesedaran kepada semua pemilik. Dengan adanya Design Collection, IDW berusaha membantu merealisasikan impian dengan tawaran harga yang sangat mampu milik. Buku Design Collection menawarkan 200 pilihan reka bentuk dan gaya untuk setiap ruang kediaman, lengkap bersama lukisan pelan, visual 3 dimensi berserta rujukan gambar konsep sebagai sumber inspirasi.

Jadi sedikit sebanyak Buku Design Collection IDW ini semoga bermanfaat buat anda yang berhajat untuk mendapatkan perkhidmatan rekabentuk ruangan dalam rumah samada berkonsep kan mewah mahupun moden. Khaty sendiri yang sudah melihat setiap helaian nya pun terliur ja tau tengok setiap design yang ada. InsyaAllah ada rezeki mudah-mudahan dapat merialisasikan impian setidaknya satu ruang yang ada di dalam rumah sendiri.

Textual description of firstImageUrl

Bio Life Proutix Untuk Penjagaan Miss V Para Wanita

khatyaiman | 3/15/2021 04:14:00 pm | 1 Komen

Bio Life Proutix Untuk Penjagaan Miss V Para Wanita

Kesihatan adalah perkara yang paling mustahak untuk dijaga. Tidak mengira dalaman atau pun luaran. Tambahan pula dengan era masa kini, pelbagai jenis makanan yang dicampur pelbagai bahan telah masuk kedalam badan, jadi sebagai seorang wanita khususnya harus menyediakan juga suplemen tambahan supaya sentiasa sihat dan bertenaga untuk bersama orang yang tersayang.


Khusus buat para wanita, kesihatan miss v amat sensistif. Untuk  seimbangkan kesihatan dan bakteria ( umumnya dikuasai oleh Lactobacillus ) bagi membantu dan mengekalkan persekitaran dan jangkitan sekitar Miss v.

Salah satu suplemen yang bagus untuk di ambil adalah dari jenama Bio-Life Proutix yang mana merupakan suplemen probiotik yang dirumus khas untuk membantu mengisi semula bakteria bermanfaat dan memulihkan keseimbangan mikrobiota bagi miss v yang terganggu. Pengambilan selama 4 minggu Lactobacillus rhamnosur GR-1 dan Lactobacillus reuteri RC-14 telah meningkatkan populasi loctobacillus (bakteria bermanfaat) secara signifiksen pada flora missv. Ia dapat membantu melindungi kesihatan miss v melalui beberapa kaedah :


1.Mengekalkan keasidan vagina pada pH3.8-4.4 yang menyokong pertumbuhan bakteria bermanfaat tetapi merugikan pertumbuhan bakteria jahat

2.Membentuk penghalang semula jadi terhadap bakteria jahat di permukaan dinding miss v

3. Menghasilkan zat antimikrob dan hidrogen peroksida yang membunuh bakteria jahat

BIO-LIFE Proutix membentuk penghalang semula jadi terhadap bakteria jahat di permukaan dinding miss v

Lactobacillus rhamnosur GR-1dan  Lactobacillus reuteri RC-14menghasilkan zat antimikrob dan hidrogen peroksida yang membunuh bakteria jahat


Apa yang bagus nya jika amalkan Bio-Life Proutix ini? Sini khaty nak kongsi untuk makluman semua yang nak miss v sentiasa bersih dan sihat.

1. disahkan halal

2. selamat untuk penggunaan jangka panjang

3. sesuai untuk wanita hamil

4. strain probiotik yang terbukti secara klinikal Lactobacillus rhamnosur GR-1dan  Lactobacillus reuteri RC-14

5. Kembalikan keseimbangan mikroflora dalam sistem urogenital wanita

6. mengurangkan risiko mendapat ketidakselesaan urogenital

Spesifikasi: Setiap kapsul mengandungi 2.5 bilion CFU Lactobacillus rhamnosus GR-1 dan 2.5 bilion CFU Lactobacillus reuteri RC-14. Ia tidak ditambah dengan yis, derivatif susu, gandum atau kanji jagung, gluten dan bahan pengawet, pewarna dan perisa tiruan

Cara pengambilan yang baik : Ambil 1 kapsul setiap hari selepas makan atau seperti yang disyorkan oleh ahli farmasi atau doktor anda.


Pengambilan Bio-Life proutix ini juga seiring dengan kesedaran mengenai faedah nya kepada kesihatan Miss V wanita. Jika Miss V tidak selesa memang aktiviti harian juga akan terganggu. Apatah lagi masa bersama dengan keluarga kan. Sedikit tekanan akan membuatkan cara layanan juga lain kan. Asyik nak jadi mak hijau saja kan. Jadi marilah kita lindungi Miss V dengan baik-baik ya.  

FACEBOOK . WEBSITE . INSTAGRAM

Textual description of firstImageUrl

Cookies Vibe | Cookies Premium Dan Kek Yang Sedap

khatyaiman | 2/19/2021 05:00:00 pm | 0 Komen

 Cookies Vibe | Dapatkan Cookies Premium Dan Kek Bila-Bila Masa Sahaja 

Selalunya selepas Hari Raya kan, perkara yang paling melekat di kotak fikiran, mesti nak makan biskut dan kek yang sedap kan. Tak kan nak tunggu tahun seterusnya pula baru nak dapat kuih raya yang sedap? Lambat sangat kan. Cari punya cari, terjumpa satu laman web namanya Cookies Vibe yang mana bila masuk sahaja ke laman web tersebut, rasa macam hari-hari hari raya . Sebab nya mereka mengeluarkan produk Cookies Premium dengan kek yang sedap-sedap sangat.


Teringat sangat la apabila makan Coklat Heaven, yang mana ianya terdiri dari gabungan koko, potongan badan dan juga cornflakes, terasa gigitan tu mewah sangat. Coklat dan badam tu rangup dan cair di mulut.


Pea Pod's pula rasa macam keropok kacang tu, sedap lemak manis. Rasa asli kacang Hijau dan gabungan pure butter membuatkan rasa dan tekstur Pea Pod's tu sungguh asyik bila makan .


Cashew Teacakes pula gabungan dari gajus, badam, cornflakes dan coklat pun sama juga. Nama di unik sikit. Tapi apabila saat menggigit biskut Cashew Teacakes ni, sangat gebu dan sedap. Jangan dok bergurau pula masa makan Cashe Teacakes ni, takut tersembur depan-depan nanti.


Selain itu, boleh cuba juga mini popia udang. Dia punya dan rasa udang kering tu memang piawwww la. Selain ranggup, rasa dia boleh buat anda terasa tak mahu berkongsi dengan orang, nak makan sorang-sorang sahaja sebab takut cepat habis.


Sebenarnya ada pelbgai jenis cookies premium , kek dan juga makanan lain. Ada juga tart nenas gebu sedap ( premium pineapple tart ) serta extra moist fruit cakes. Eh kalau tengok laman web dia, tak keluar dengan tangan kosong la. Silap-silap boleh jadi agen kuih raya untuk jual kat kawan-kawan juga.

Jangan risau, kesemua bahan-bahan yang di gunakan adalah Halal dan keluarana bumiputera 100%. ketelusan bahan-bahan ini datang jauh tau , 100% pure butter  jenama import dari New Zealand. Lagi pula, semua bahan yang di gunakan seperti premium badam, gajus dan Hazelnut sangat banyak dan pastinya mereka tidak kedekut untuk memberi rasa yang mewah dan premium.

Untuk tahun 2021 ini sahaja, Cookies Vibe menyediakan sehingga 35 jenis cookies dan snacks untuk pelangganya. Dan salah satu tarikan istimewa bagi anda yang suka akan cornflakes, boleh dapatkan  Malatops Crispy, Ombak Rindu, Cashew Butterscotch, Hazelnut Latte, Cornflakes Bites, Cashew Teacakes, kesemua ini ada cornflakes di dalamnya. Dan untuk Top 10 cookies premium dari Cookies Vibe pula tertidir dari pada Ombak RIndu, Malatops Crispy, Chocolate Heaven, Nutty Basket, Almond Chocobar, Royale Cadbury, Black  Pistachio, Hazelnut Latte, Velvet Ohana, & Crispy Rainbow (Biskut Lidah Kucing)

Sedikit info untuk anda yang mana untuk membeli terus di kedai mereka atau melalui online :

1. Boleh order melalui website : www.cookiesvibe.com 

Penghantaran melalui pos, atau MrSpeedy (kawasan Lembah Klang)  

Gunakan code: KATIJAH ( 10% untuk pembelian. )

2. Order melalui agent terdekat di kawasan anda (#VibersFamily) : senang nak ambil Cookies nanti. Boleh buat preorder raya , dan bayar secara ansuran.  Pakej-pakej yang ada boleh lihat di website, serendah RM55/ sebulan untuk 6 jenis cookies. Ini adalah idea yang sangat mudah dan menjimatkan sebab tak perlu keluar kos sekaligus dengan banyak.

Cookies Vibe dah ada agent di seluruh Malaysia, Singapura & Brunei. 

** Sekarang, pengambilan agent dibuka di seluruh Malaysia (peluang untuk menambah pendapatan). Register sebagai #VibersFamily di website. 

3. Atau.. boleh terus ke Showroom Cookies Vibe di: Tingkat 1, Flexis, One South, Seri Kembangan, Selangor. 

Operating hours: 10AM - 6 PM (Tuesday - Saturday)

Hotline: 011 657 00101 

Address: Cookies Vibe , U1-19, FLEXIS, ONE SOUTH, SERI KEMBANGAN, 43300 SELANGOR 


Email: cookiesvibeinfo@gmail.com

Jadi kan sekarang, tak perlu nak tahan untuk tunggu tahun seterusnya kan, Cookies Vibe kan ada.

INSTAGRAM . FACEBOOK  . WEBSITE

KhatyAiman © . Designed by MaisarahSidi.com