KhatyAiman KhatyAiman
Textual description of firstImageUrl

Penghantaran Makanan Barat Dengan Foodpanda.

khatyaiman | 7/09/2020 04:12:00 pm | 0 Komen
#1 - Pizza

Western Food Delivery With Foodpanda.

Makanan barat dan pizza memang sudah sinonim. Pizza dalam Malaysia memang sudah terkenal kerana rasa dan cara penyediaan yang pelbagai. Tahap makanan yang konsisten dalam penyediaan makanan bagi mengekalkan rasanya telah menyebabkan ia menjadi pilihan ramai pelanggan baik dari dalam negara mahupun dikalangan pelancong luar. 

Cara penyediaan Pizza ada yang dimasak dengan ketuhar moden (oven) dan ada juga yang dimasak menggunakan ketuhar tradisional kayu api. Salah satu pihak yang masak pizza guna cara lama ini adalah Pizza La Risata yang nipis dan rangup. 

Selain dari Pizza Hut dan Domino;s, Cubes Pizza yang asalnya dari Bandar Mississauga di Canada juga turut mendapat tempat di sini. Di Cubes Pizza kita boleh nikmati Pizza Sicily dengan sos tradisional yang di buat sendiri menggunakan campuran rempah Itali bersama pilihan daging berkualiti serta topping yang terdiri dari sayur-sayur segar. Paling menarik, adunan doh pizza di sini diuli dengan tangan setiap hari untuk kekalkan tradisi Itali. 

#2 - Burger
Western Food Delivery With Foodpanda.

Untuk para penggemar burger, tak kisah burger ayam, burger daging, burger ikan dan sebagainya. Di sini ada pelbagai tawaran menu burger untuk di cuba. Ada yang dijual dalam restoran mewah dan ada juga yang di jual dalam kafe serta di kaki lima. Burger-burger ini walau nampak sedikit berlainan namun ia mempunyai pengemarnya yang tersendiri. 


#3 - Steak 

Western Food Delivery With Foodpanda.

Makanan barat tanpa sajian steak memang tidak akan lengkap! Di Malaysia antara restoran tahap mewah yang menyajikan steak terbaik adalah Me'nate Steak House. Di sini terdapat pelbagai pilihan daging dari yang paling mahal kepada jenis daging yang mampu milik tetapi tetap sedap. 

Selain itu, layanan yang diberikan juga sangat bagus dan mesra. Restoran Me'nate Steak House ini sangat disarankan untuk mencuba. Selain di Kuala Lumpur Restaurant ini juga terdapat di Johor Baru. Nak makan steak terbaik? Kena singgah ke Me’nate Steak House. 

Selain di sini ada juga restoran-restoran lain yang juga turut mempunyai daya tarikan dengan hidangan menu tersendiri. Mudah cakap, makanan menu steak di Malaysia sangat meriah untuk di pilih mengikut selera tekak masing-masing. 

#4 - Pasta 

Western Food Delivery With Foodpanda.

Walau di Malaysia agak terkenal dengan mee goreng mamak tapi tu tak bererti orang Malaysia ni tak layan makan pasta. Jiak ke restoran makanan barat sudah tentulah pasta menjadi pilihan. Antara nama restoran yang ada menyajikan pasta sedap di sekitar Kuala Lumpur khususnya adalah seperti Basil Pasta House. La Risata dan lain-lain lagi. 

Namun awas, nak makan pasta makanan barat ni tengok betul-betul dulu nama restorannya kerana tidak semua restoran makanan barat di Malaysia ini berstatus halal. 

#5 - Sandwich

Western Food Delivery With Foodpanda.

Selalunya bila teringin nak makan sandwich, Subway akan muncul di fikiran. Akan tetapi masih ada lagi restoran lain yang ohsem dalam penyediaan sandwich ni. Salah satu daripanya adalah restoran Wondermilk. 

Ia dah mula beroperasi sejak beberapa  tahun yang lalu dan sejak ia dibuka, memang ia sangat terkenal dengan kek cawan yang lazat dan berwarna-warni. Selain daripada kek cawan yang amat menyelerakan, ia juga menyediakan hidangan yang agak simple seperti burger, hotdog, salad dan lain-lain. 




#6 - Donut 

Western Food Delivery With Foodpanda.

Donut sangat sedap dengan rasa manis ditambah dengan adunan dohnya yang lembut. Donut di Malaysia ini sudah berjaya berada di tahap yang bagus kerana boleh dikatakan menu selera donut sekarang sudah semakin baik dengan pelbagai jenis topping. 

Salah satu jenama donut yang terkenal di Malaysia adalah Big Apple. Di Big Apple pelbagai jenis perasa donut ada di sana untuk di pilih. Makan sebiji tentu nak makan lagi sebiji. Dah la rasanya sedap di tambah pula dengan kelembutan doh, siapa boleh tahan. 

Western Food Delivery With Foodpanda.

Western Food Delivery dengan rakyat Malaysia sudah tidak asing lagi. Dengan adanya servis ini semua makanan boleh ditempah dan dihantar hingga sampai ke depan pintu rumah. Malah di Malaysia terutamanya dalam bandar besar seperti Kuala Lumpur, memang banyak pilihan menu Western dan ada sesetengahnya telah dinyatakan samada menu Western ini merupakan makanan halal bagi Muslim ataupun tidak di dalam website Foodpanda tersebut. 

Harga untuk makanan Western pun boleh dikatakan mampu makan berserta dengan caj delivery.. Jadi, senanglah untuk pada sesiapa yang rasa malas nak masak masakan Western dan rasa macam malas nak keluar dari rumah disebabkan cuaca yang tak menentu sekarang.
Textual description of firstImageUrl

Mask The Forest Beauty Jenama Yang Diiktiraf Terbaik Di Taiwan

khatyaiman | 7/08/2020 02:00:00 pm | 0 Komen
#The Forest Beauty 
 https://www.sister.com.my/collections/brands/forest-beauty/?ref=khatyaiman

Setelah hampir 100 tahun, jenama The Forest Beauty telah berjaya mengekalkan kedudukan nya 3 terbaik  “Authentic Word of Mouth” dalam senarai URCosme’s. Mask Taiwan ini yang dikenali dengan Jenama Forest Beauty juga telah terpilih Taiwan's Watsons Health, Wellness & Beauty Award.

Tambahan pula, 5 mask Forest Beauty telah dicalonkan untuk Pure Beauty Global Awards 2020, juga dikenali sebagai "Oscar" Kecantikan Global. Forest Beauty's Pore Minimizing & Oil Control Mask memenangi kategori Rawatan Kulit Terbaik . Forest Beauty disokong oleh lebih daripada 100 selebriti, pelakon, pelakon, dan Pakar Kecantikan Taiwan. Mereka menyedari keberkesanan, hasil dan kualiti produk penjagaan kulit Forest Beauty, yang membawa kepada ribuan cadangan positif melalui Instagram dan Facebook mereka. Semua produk "Forest Beauty" dihasilkan oleh ISO & GMP yang diperakui kilang di Taiwan.

#24k Gold & Collagen Wrinkles EYE MASK
 https://www.sister.com.my/collections/brands/forest-beauty/?ref=khatyaiman

Mask :  Foil Mask
Formula - Daun Emas Kolagen Asid Hyaluronik
** Melembutkan dan melembapkan kulit
sekitar mata
** untuk lingkaran gelap mata / mata sembab
Mengurangkan  kedutan, tanda penuaan untuk kulit yang kelihatan lebih tegang dan kulit yang lebih sekata.
Mata mempunyai kulit yang paling nipis, Melanin mudah dipamerkan. Agar sesuai dengan wajah semua orang, jadi ianya dibentuk sesuai mengikut lingkaran bawah mata.


#Edelweiss+ Long-Lasting Hydrating Mask

Mask - Tencel
Formula - Ekstrak tumbuhan
Formula unik yang diperbuat dengan tanaman
kepekatan, ceramida, 3D
perisai perlindungan pencegahan dan peptida. 
Melawan kedutan dan memberikan kesan penghidratan yang tahan lama untuk  menjadikan kulit bersinar sepanjang hari. 
Selain itu,mask ini mengoptimumkan solekan agar tahan lebih lama.


#Luxurious Golden Foil Royal Jelly Advanced Hydration Mask 

Mask - Foil Mask
Formula - Royal Jelly Peptide 
Royal Jelly Pentapeptide: Peptida ini dimasukkan ke dalam sistem yang menhasilkan kelembutan berdasarkan pada shea butter untuk memastikan ketersediaan bio dan hasil pertumbuhan semula kulit yang terbaik.
Ginseng & Madu: Menyuburkan dan mengimbangkan untuk menenangkan dan menyegarkan kulit kering atau kulit sensitif..
Asid Hialuronik (Jepun): Membuatkan kulit merasa lembap dan terhidrat.
Calendula Organik: Membantu menenangkan dan menghidrat.
Hydratyl LS-8453: mengekalkan tahap kelembapan agar tahan lama.


#Pore Minimizing & Oil Control Mask

Mask - 100% Korea Non-Bleached Cotton
Formula – Lime Pearl AF (caviar lime extract from the Australian rainforest), U-fermented SVB (high concentration of vitamin Bs complex), Miniporyl (red clover flower extract), Sebocytine (extracted from wild rose berries, “rosa canina”), and multi HA.
Formulasi ini dapat mengoptimumkan permukaan kulit yang lebih muda dan lebih sihat dengan cara yang selamat dan berkesan. Ia secara beransur-ansur dapat menghilangkan kulit yangtidak adil dengan mengelupas kulit secara lembut sambil memperbaikinya pada masa yang sama.
Menggabungkan mask dan serum, ia dapat merawat dan mencegah jerawat secara berperingkat dengan mengurangkan jumlah pengeluaran serum. Lebih-lebih lagi, ia dapat memperbaharui epidermis dengan lembut dan menghidrat kulit dengan hanya 15 minit penggunaan. 
Reka bentuk sachet mask merangkumi gambar indah kontemporari, yang direka oleh Daniel Wong, pereka fesyen terkenal yang bekerja untuk Alexander Mcqueen, merancang kasut untuk landasan dan koleksi khas.
Dia juga bekerja sebagai pereka cetakan untuk Versace House yang sangat prestij. Terinspirasi oleh bunga semanggi merah dan bahan lain dari topeng ini, Daniel Wong telah merancang sachet mod Pore Minimizing & Oil Control Mask yang mengagumkan ini à la, menjadikannya bersinar glamor dalam Pure Beauty Global Awards 2020



Ini merupakan salah satu mask yang mendapat anugerah Pure Beauty Global Award. Memang terbaik sangat sebab apabila dah seharian kerja kan, kena aircond, memandu, memasak . Semua rasa penat itu akan reda sabaik sahaja anda menggunakan mask ini. Bau dia wangi juga tau.

 https://www.sister.com.my/collections/brands/forest-beauty/?ref=khatyaiman



Berita baik anda semua kerana  Forest beauty telah memasuki pasaran Malaysia. jadi apa tunggu lagi, jika anda berminat untuk dapatkan mask yang sangat bagus ini, sila kli Forest Beauty dan jangan lupa untuk masukkan kod 'FORESTB5' untuk nikmati diskaun sebanyak 5% apabila anda berbelanjan mask. Selamat mencuba.

Textual description of firstImageUrl

NOTIS PEMBUKAAN SEMULA TAMAN EKO RIMBA KANCHING DAN CHONGKAK PARK & RESORT

khatyaiman | 7/06/2020 10:57:00 am | 0 Komen

NOTIS PEMBUKAAN SEMULA TAMAN EKO RIMBA KANCHING DAN CHONGKAK PARK & RESORT


Pengumuman pembukaan semula sektor pelancongan domestik bermula 10 Jun  2020 dalam fasa Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP) serta perkembangan terkini yang membenarkan taman tema dan taman tema air (termasuk kawasan riadah air) kembali beroperasi pada 1 Julai 2020, adalah sebuah perkembangan yang signifikan kepada operasi sektor pelancongan domestik.

Textual description of firstImageUrl

ANKER Brand Sale

khatyaiman | 7/01/2020 06:02:00 pm | 1 Komen

 ANKER Brand Sale

KUALA LUMPUR, 1 July 2020 - Eyeing for your favourite ANKER products but running low on budget? Save the date: here comes the irresistible ANKER Brand Sale happening on 2 July 2020. As the leading mobile charger brand in the US, ANKER will be introducing several premium mobile accessories to Malaysians at an exclusive price on Shopee via its official store. 
Textual description of firstImageUrl

Shopee Mum’s Club

khatyaiman | 6/16/2020 10:20:00 am | 1 Komen

Kumpulan sokongan maya untuk para ibu yang mencari tawaran terbaik bagi produk tulen bagi si manja mereka

KUALA LUMPUR, 15 JUN 2020 - Dikatakan bahawa kos untuk membesarkan seorang anak boleh mencecah RM1 juta. Oleh itu, bukan lagi sebuah rahsia bahawa ia merupakan satu urusan yang mahal untuk membesarkan seorang anak, walaupun ia adalah sebuah pengalaman yang berharga. Dengan kenaikan kos sara hidup terutamanya dalam tempoh yang mencabar ini di tengah wabak Covid-19, para ibu bapa berasa risau untuk mencari jalan bagi memastikan anak-anak mereka mempunyai persekitaran yang kondusif untuk membesar dengan sihat. Untuk membantu ibu bapa harungi cabaran ini, Mum's Club di Shopee memberikan sokongan kepada para ibu yang mencari produk tulen untuk anak-anak mereka tanpa berbelanja secara berlebihan.
Kumpulan sokongan maya untuk para ibu yang mencari tawaran terbaik bagi produk tulen bagi si manja mereka
KhatyAiman © . Designed by MaisarahSidi.com