Safi Shayla Pek Fleksi

Inovasi Terkini Safi Shayla Pek Fleksi Yang Fleksibel.

Hai semua. Korang mesti ada favourite syampo kan. Meh sini khaty nak bagitau pasal satu syampo ni yang memang sesuai untuk wanita yang berhijab. Bukan syampo lain tak elok, tetapi syampo ini memang sangat sesuai lah. Safi shayla. Bukan jenama yang baru, tetapi dengan inovasi terkini, Safi shayla di datangkan dengan pek yang fleksibel. Semua orang mampu milik.

Inovasi Terkini Safi Shayla Pek Fleksi Yang Fleksibel.

8 Sebab Untuk Dapatkan Honor 8

8 Sebab Kenapa Perlu Dapatkan  Honor 8

Hai semua. Huawei best wei. Siapa setuju cuba senyum. Jenama sedang meniti di setiap bibir rakyat jelata dan mungkin sekarang telah menjadi pilihan yang paling popular di kalangan pengguna telefon pintar.  Honor 8. Apa yang ada pada Huawei Honor 8. Best sangat kah? Adakah lebih hebat dari keluaran yang lepas? Urmm..mungkin siapa yang telah memiliki  Honor 8 sedang tersenyum gembira sekarang apabila sudah memiliknya.

 http://ho.lazada.com.my/SHHtRw

8 Sebab Kenapa anda perlu Beli  Honor 8

Sebenarnya apabila kita nak beli telefon pada zaman sekarang, selalunya perkara pertama yang akan di fokus adalah kamera. Semua orang sudah menjadi jurugambar yang terbaik. Tak percaya, cuba tengok galeri handfone masing-masing. Berapa banyak gambar yang anda simpan dan edit.

  http://ho.lazada.com.my/SHHyYi

Yang kedua, dah tengok kamera kena tengok la fungsi yang ada. Huawei Honor 8 mempunyai perlbagai kelebihan dalam kamera sahaja. Jika anda hendak ambil gambar secara berkumpulan yang besar, tiada masalah dengan penggunaan gambar jenis panorama. Macam kita gerakkan kamera untuk pastikan semua rakan-rakan masuk sekali dalam gambar tersebut. Menarik kan.

Yang ke tiga iaitu anda boleh ambik gambar dalam gelap. Selalunya dalam gelap memang nampak hitam saja, cuba anda ambil lampu suluh atau sebarang jenis yang boleh mengeluarkan cahaya, anda tukar kepada light painting, anda gerakkan cahaya tersebut menjadi suatu objek, dan anda tengok hasilnya. Mesti anda tidak percaya. 

Yang ke empat ambik gambar makanan supaya nampak lebih menyelerakan. Tak perlu edit banyak-banyak. Tak percaya? Cuba anda tukar kepada good food dekat kamera anda dan anda ambil gambar sebelum dan selepas tukar mood. Memang nampak sedap tau makanan tu.

 http://ho.lazada.com.my/SHHyYi
sebelum
 http://ho.lazada.com.my/SHHyYi
selepas
 http://ho.lazada.com.my/SHHyYi
sebelum
 http://ho.lazada.com.my/SHHyYi
selepas


Macam mana, cantikkan. Korang tak perlu nak buang masa nak edit banyak-banyak, tukar mood mesti lagi cepat kerja anda. Kalau anda yang ada bisnes makanan mesti kena tahu aplikasi yang telah di sediakan oleh  Honor 8 bagi memudahkan tugas anda dalam mengambil gambar.

Yang kelima, iaitu cara screen shoot yang pantas. Bagi khaty memang pantas sebab dengan menggunakan ketukan jari telunjuk, bukan hujung jari tapi lipat jari macam nak ketuk pintu, dan cuba ketuk 2 kali di skrin. Dah dapat hasil screen shoot. Lain dari yang lain kan?  Honor 8 kena buat macam tu, jimat masa kan? 

Yang ke enam, dengan menggunakan jari telunjuk seperti nak screen shoot, kali jangan ketuk, tapi lukis dengan jari telunjuk tadi mengikut gambar yang hendak di crop untuk di edit. Tak perlu nak tukar mood edit atau apa semua tu, setelah anda crop, semuanya telah tersedia untuk anda edit sahaja. Nak blurr kannya, nak padamkannya atau apa saja, semuanya ada. Ianya telah di bangunkan untuk memudahkan proses anda mengedit. Betul-betul jimat masa tau. 

Ke tujuh iaitu fungsi pengimbas cap jari yang di reka khas untuk keselamatan telefon pada masa kini. Sebelum ini kita hanya asyik letak pasword dan seangkatan dengannya, kan. Bukan sahaja berfungsi untuk keselamatan telefon, malah ianya mempunyai pelbagai fungsi macam boleh guna untuk ambil gambar selfie, nak tengok notification dan nak menggerakkan gambar yang sedang kita buka . Mudah kan. 

 http://ho.lazada.com.my/SHHyYi

Ke lapan iaitu kuasa bateri yang tahan lama. Rasanya semua orang suka kalau telefon yang kita guna memenag menjimatkan kuasa beteri. Tetapi harus di ingatkan, walaupun ianya dibekalkan dengan bateri berkapasi 3000mAH dengan sokongan Smart Power 4.0 Maximizes, jangan lupa ya untuk setting dahulu penggunan yang perlu sahaja bagi menjimatkan penggunaan bateri. Betul tak? Secara tidak langsung,kita membantu kuasa beteri kita lebih untuk bertahan lama.


 http://ho.lazada.com.my/SHHyYi



http://ho.lazada.com.my/SHHtRw
Terdapat 4 jenis warna yang boleh anda pilih. Pilihan khaty semestinya Gold. Dah la design dia cantik, kalau dapat memang betul-betul rezeki durian runtuh. Kan sama warna isi durian dan gold. Hehehe. Yang pastinya  Honor 8 ini juga mempunyai Huawei technologies Co, Ltd. Family phone pintar yang hebat pada masa kini. 

 http://ho.lazada.com.my/SHHtRw

Harga  Honor 8 bermula dari RM1699 dan setiap pembelian anda juga akan mendapat free gift seperti yang tertera.

Lazada's My Cybersale is happening on 26 - 30 Sept. Check it out!


Lazada Malaysia

Negeri Che Siti Wan Kembang; Pengalaman Percutian yang Tidak Dapat Dilupakan

Negeri Che Siti Wan Kembang; Pengalaman Percutian yang Tidak Dapat Dilupakan

Kali ni, meh kita usha negeri-negeri di sebelah pantai timur pulak. Berbeza dengan negeri Pahang dan Terengganu yang femes dengan taman negara dan pulau-pulau, to be honest tu semua korang takkan jumpa kat negeri Kelantan ni. But that fact doesn’t mean that takde tempat menarik untuk dilawati kat sini. Ada baaaanyak lagi tempat best yang korang boleh discover.  Kat negeri ni ada banyak tempat-tempat bersejarah, pasar-pasar besar dan pantai-pantai yang mendamaikan jiwa, haha! Masa mula-mula plan nak ke sana dulu, khaty pun agak blur sebab tak tau apa aktiviti best yang boleh dibuat kat sana. So post kali ni akan membantu korang yang tengah blur, macam khaty dulu ;)

GIVEAWAY : 1st Anniversary Blog & My Birthday

Assalamualaikum w.b.t

Hai semua. Jom kita beramai-ramai sertai GA yang sedang berjalan oleh bondezaidalifah


 http://www.bondezaidalifah.com/2016/08/giveaway-1st-anniversary-blog-my.html
Cepat join sebelum GA beakhir

Tempah banner Dengan Blogger Izzatie

Tempah banner bizzshop dengan blogger Izzatisuhaide


Assalamualaikum w.b.t

Nak buat banner, tapi tak pandai. jadi kena lah cari orang-orang yang bijak pandai pasal buat banner. Mujur adik comel izzatisuhaide sudi buatkan. Khaty bukan seorang yang cerewet, betulkan zatie. Yang penting cantik dan kemas serta elok mata memandang memang dah puas hati.


 www.instagram.com/by_khaty9


Ini lah banner yang telah siap. Khaty ada buat beberapa bisnes, tetapi sebagai agen. Bisnes sendiri masih mendaki lagi, belum meluas lagi. Jadi penting nya banner bagi sesebuah perniagaan adalah supaya orang tahu apa yang sedang anda jual.

Sekarang memang ramai yang boleh buat banner yang cantik-cantik, ada yang murah dan ada yang mahal. Terpulang kepada anda untuk memilih. 

Terima kasih lagi sekali untuk adik comel izzatisuhaide. Ada rezeki boleh tempah banner lagi. 

Kari kepala ikan Jenahak

Hujung minggu memasak Kari Kepala Ikan Jenahak

Assalamualaikum w.b.t
Hujung minggu keniasannya kalau tak ada rancangan untuk aktiviti luar, masak memasak bersama keluarga biras adalah satu kemestian. Pantang jumpa mesti masak. Nak masak mesti kena jumpa dan berkumpul. Apa yang istimewa?? Kari kepala ikan jenahak. Beruntung dapat biras yang menjalankan perniagaan jualan barang basah. Ikan jenahak menjadi pilihan. Jadi, apa lagi, mari la memasak. 

Hujung minggu memasak Kari Kepala Ikan Jenahak

Kuala Lumpur DahMakan

Perkhidmatan Dah Makan Memudahkan Warga Kuala Lumpur Untuk Menikmati Menu yang Sedap.

Assalamualaikum w.b.t
Hai semua. Dah Makan?? Kalau belum jom kita cari makan. Mana nak cari makan Yang sedap-sedap tapi tak mau join jalan jem?? Ada cadangan?? Kepada warga kuala lumpur, anda mesti gembira apabila ada satu servise yang akan mengahantar Lunch @ Dinner kepada anda tanpa perlu memandu sendiri. Seronokkan. Pilih dan bayar pastinya anda akan membuatkan anda lebih seronok sebab hanya perlu tunggu pesanan sampai.