lifestyle blogger

Ads

Post Top Ad

Monday, 23 February 2015

exam : contoh soalan peperiksaan BITK

Assalamualaikum w.b.t...

KANDAS..tertera diatas slip yang telah di cetak dari AG..huhuhuhu,kena cuba lagi tahun 2015..Peperiksaan BITK ini bertujuan untuk menambahkan lagi ilmu dan kefahaman penjawat awam dalam bidang kewangan serta bagi menambahkan lagi elaun dari rm40.00 kepada RM80.00 kepada penjawat awam yang berada di gred W..soalan yang diberikan berbentuk objektif,tetapi khaty dah masuk kali ke-4 masih belum ada rezeki untuk lulus..so,khaty akan share sikit diantara jenis-jenis soalan yang berkaitan pada tahun 2014..

- Objek lanjut

- AP 95

- Perbelanjaan pembangunan

- Dasar sedia Ada

-Asas Akruan

- Perbelanjaan tanggungan

- Paras stok ( buat pesanan baru )

- Pembayaran pukal

- Jumlah charge transaksi e-perolehan

- Tanda tangan kontrak

- Gagal laksana projek

- Akaun amanah boleh ditutup sekiranya..

- Kaedah pengiraan untuk mendapatkan Baki Bersih/ Kemaskini buku akuan amanah

- Pegawai yang tidak layak mendapat Elaun Bantuan Sara Hidup

- Elaun Penceramah

- Pengiraan pelarasan gaji

Kepada calon2 untuk 2014 di harap ramai yang lulus,untuk yang nak mencuba di tahun hadapan,

Boleh daftar peperiksaan di sini

Luahkan apa saja,yang penting enjoy

6 comments:

  1. Untuk apa ini ya sis?? Saya pun budak Akauntan. Layak ke kalau saya nak mohon itu. huhu :((

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai dear,kalau adik memang akauntan,semestinya layak..peperiksaan ini terbuka untuk penjawat awam yang tugasnya berkaitan kewangan

      Delete
  2. Alamak..soklan...
    Kalau saya memang fail lah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. khaty pun dah fail brp kali ntah tak ingat...hahaha

      Delete
  3. Bukan mulut saya je keluar buih,..kepala pun berbuih jugak sebab tak faham apa :)
    Tak apa, Khaty. Nanti boleh cuba lagi ye...

    ReplyDelete
  4. Nak cuba amik tahun ni.. tak pernah tahu pun ada peperiksaan ni.. sebab x der sapa cakap... ni pun sejak masuk sekolah jenis kebangsaan cina ni banyak info yg tak tahu dah tahu... huhuhu..

    ReplyDelete