lifestyle blogger

Ads

Post Top Ad

Monday, 14 July 2014

Kuih Loyang

Cuti hujung minggu yang lalu,khaty sempatla tolong my mom buat kuih loyang @ rose.Banyak plak tempahan yang dia dapat tahun nie.Alhamdulillah,rezeki dari Allah S.W.T.Dalam dok wat keja tu dan la snap picture kot2 ada yang tak macam nak buat kuih nie...JOM .....
Bahan nie mak khaty dah buat siap2,so tinggal buat je la..



ambil sarang nya untuk di celup dalam bahan tadi

celup jangan sampai tutup sarang,agak2 paras jew..kalau penuh sangat nnti kuih tak boleh nak keluar dari sarang

ready nak goreng plak..hati2 ya ,

celup dalam minyak jangan sampai berlaga belanga,agak2 tengah,goreng dalam seminit...

pastu,angkat sarang...tadaa...jadi kan...
beginilah hasilnya.lenguh jugak badan nak habiskan bahan bancuhan tadi...
Selamat mencuba..

No comments:

Post a Comment