lifestyle blogger

Ads

Post Top Ad

Wednesday, 17 September 2014

santai di Hutan Rimba Bukit Mertajam @ tok kun

Assalamualaikum...cerita semalam sempena cuti Hari Malaysia..1st time smpi kat cnie,anak2 la yang paling suka..tempat dia memang sesuai dengan pelbagai aktiviti..khaty cuma jalan2 ja bab tak prepair pon untuk hiking..
ayaq kat sungai nie tak banyak sangat,so..hero dua2 nie boleh tengok ngan main ayaq hujung kaki ja,nak mandi mmg tak boleh..ngee


sebenaqnya banyak jalan yang anda boleh pilih untuk start berjalan,yang nie track dia elok,bab dah berturap..
tempat parking pon banyak..
yang nie garisan penamat(he3..macam bebudak sekolah plak)dah hbs hiking ikut track,nie ending kat cnie la..
nak berbasikal pon bleh,pilih ja apa jua aktiviti yang anda suka,yang penting badan menjadi sihat selalu..

nampak air ayaq sungai..ckit ja..nak mandi pon tak puas..
ruang pejalan kaki..
keluarga sihat..hidup bahagia..

kepada sesapa dok area BM,boleh la datang selalu..dan yang jauh pon kalau nak try track nie,nak cabar diri utk track yang tinggi menegak nie,amatlah di alu-alukan..

luahkan apa saja,yang penting enjoy...

No comments:

Post a Comment