lifestyle blogger

Ads

Post Top Ad

Monday, 17 November 2014

Libster Award - Dicalon dan Mencalon

Assalamualaikum semua...
Pertama sekali,khaty nak minta maaf bebanyak na kat thenamyblog bab ambik masa yang agak lama nak jawab soalan2 dia..ok,sekarang tangan ligat menaip,otak bergerak laju memikirkanya 'apa nak jawab nie??,khaty mencuba untuk menjawab ya..
Antara soalan2 nya :-

1.Antara sahabat & cinta siapa lebih UTAMA?
urrmmm..khaty pilih sahabat..sebab apa?dengan bersahabat juga la khaty dapat mencari cinta sekarang..ngeee

2. Ciri-ciri suami idaman?
Kalau dulu masa sekolah,ciri2 suami idaman memang tip top ar,semua nak perfect..tapi bila dah ditakdirkan bertemu jodah dengan lelaki yang masih ada juga ciri2 yang di cari,khaty menerima suami khaty sekarang dengan seadanya..(boleh tak nie jawab macam nie..)

3. Candle Light Dinner bersama Hafiz awan nano atau Lee Kwang So,jika di beri pilihan?
hahahahaha..macam mana nak pilih nie..Lee kwang So la..untung2 boleh pegi Candle Light Dinner kat Korea...

4. Perempuan atau lelaki yang lebih melecehkan?
Ya Allah..Ya ampun..perempuan kot..(jgn marah semua)

5. Filem Melayu,Hollywood atau Bollywood lebih owesome?
urmmm...hollywood dan korea boleh tak..hahaha

6. Jika terjumpa RM10,000di hadapan rumah,apakah yang anda lakukan?
dah dua kali jawab soalan pasal duit..ngeee..nak pegi holiday la ngan family tercinta...pusing satu malaysia..cuti2 malaysia....

7. Ceritakan rumah idaman anda?
Yang nie best,sebab rumah sendiri dah nak siap awal tahun depan..khaty nak rumah biasa2 ja,ada 4 bilik tidoq,pastu dapur macam biasa nak ada kabinet dapur yang trend sekarang,ruang tamu ringkas ja,ada tv ngan sofa bentuk L..depan rumah kira ada ruang parking kereta ngan mini taman...senang kan...

8. Jika saya seorang perdana menteri..?
Tak tercapai akal ku...nak jawab pun takut...

9. Saya tidak sabar untuk..?
menunggu orang..paling menyebalkan bila orang tak on time,khaty Alhamdulillah sampai hari nie masih punctual..

10. Sasaran hidup 10 tahun akan datang..?
InsyaAllah ada rezeki nak tambah lagi zuriat,nak usaha diri untuk kenaikan pangkat,nak  kumpul duit nak pegi umrah bersama keluarga...

11. Nak hidup berjiran dengan...?
Kawan baik khaty iaitu NONI...kira kami dari kecik sampai ke dah kawin tetap ada di kampung tercinta KG KUALA MERAH...tiap2 minggu jumpa ,sembang..anak2 kami pon sebaya,tue yang boleh get long sampai sekarang...

Ok..dah habis jawab..rasa macam happy ja...ngeee
Khaty tak nak lah mencalon sesapa lagi,tak dak soalan yang sesuai...

Luahkan apa saja,yang penting enjoy... 

7 comments:

  1. Assamu'alaikum, Khaty
    Maaf lama tak bertandang ke mari.
    No. 9 kita sama. Saya memang tak tahan kalau kena menunggu lama2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asalam..khaty pon bawu ada masa nak BW ..ngee

      Delete
    2. Baca balik entri ni. Bestnya, dapat best friend yg dok dekat. Tiap2 minggu leh jumpa, gelak2, suka2 :)

      Delete
  2. Jawapan no.10 tu sama, kenaikan pangkat. Harap2 ada la rezeki mamamyja sabtu depan. Doakan eh.

    ReplyDelete
  3. amboi, nak pi bercuti tu kalau terjumpak duit. heheh

    ReplyDelete
  4. Asalam...hehehe..durian runtuh la tue...

    ReplyDelete