lifestyle blogger

Ads

Post Top Ad

Monday, 27 October 2014

07:59:00

Sasaran tercapai...

Assalamualaikum w.b.t
Salam pagi isnin di awal bulan muharram..sejak minggu lepas dan seterusnya nie,khaty dah tak sempat nak update blog..cuma BW ke beberapa blog saja..bukan sibuk sangat macam menteri (ngee),cuma masa ja macam mencemburui khaty..hahaha
Tapi apa2 pon,khaty nak ucapkan terima kasih kepada followers members khaty kerana target khaty untuk dapatkan 100 followers dah tercapai..bukan ada apa pon,tapi sekurang2 nya,syok jugak bab impian yang kecil tercapai juga..Thank You semua..
Luahkan apa saja,yang penting enjoy...

Tuesday, 21 October 2014

10:35:00

Segmen Pencarian Bloglist November Truly Love

Assalamualaikum..dah beberapa hari tak jenguk blog..terima kasih kepada yang sudi bertandang..jom join lagi segmen pencarian bloglist lagi.. 



Tujuan segmen ini diadakan adalah untuk mencari 15 blog yang akan menjadi penyeri di sidebar blog ini..

Syarat-syarat penyertaan:
  1. Follow blog Truly Love;
  2. Add To Circle Google Plus +Maria Firdz ;
  3. Buat entry bertajuk Segmen Pencarian Bloglist Oktober Truly Love
  4. Copy coding yang disediakan dan pastekan di ruangan HTML entry dan Publish!
  5. Tinggalkan URL entry penyertaan di ruangan komen entry ini.
  6. Penyertaan terbuka untuk semua blogger.
  7. 15 Blog akan dipilih menggunakan Random.org. dan akan dimasukkan dalam senarai bloglist di Sidebar Blog Truly Love.
  8. Lain-lain penyertaan yang tidak terpilih akan dimasukkan ke dalam Maria Firdz Bloglist.
  9. Tarikh Penyertaan : 21 Oktober 2014 hingga 31 Oktober 2014 (11.59PM)
Jom, sama-sama memeriahkan segmen ringkas ini.. 

Luahkan apa saja,yang penting enjoy

Friday, 17 October 2014

08:39:00

First Giveaway By Erza

Assalamualaikum..wah..join plak GA..apa2 pun,jom join bagi ramai..
First Giveaway By Erza

*** sempena kelahiran putera kedua***




1. Wajib follow blog ERZA dan google+ follower


2. Wajib like fanpage Zaf's Outlet

3. Buat satu entri bertajuk "First Giveaway by Erza" dan
letak banner di atas, backlink ke entri ini


4. Tinggalkan URL entri korang di SINI

5. Siap dan good luck friends!!!

Luahkan apa saja,yang penting enjoy...

Thursday, 16 October 2014

15:02:00

Segmen BuatWanita.Blogspot.Com Mencari Bloglist 2015

Assalamualaikum..join lagi segmen..bukan apa,bagi blogger baru macam khaty,segmen nie memang bagus untuk khaty berkenal-kenalan lagi dengan blogger yang ada,nie untuk plan tahun depan punya kan,lagipun mana tau nanti makin ramai yang jengah ke blog  kita bila dah dimasukkan dalam bloglist diaorang yang dah meletop nie...so,jom ramai2 kita join

Segmen BuatWanita.Blogspot.Com Mencari Bloglist Jan-Jun 2015 kini bermula. Penyertaan dibuka mulai hari ini sehingga 30 Disember 2014.

Klik link dibawah banner untuk join! Jom semua, kita join :)

Semua yang join akan tersenarai dalam bloglist BuatWanita.Blogspot.Com untuk bulan Januari 2015 hingga bulan Jun 2015.

Pemenang bertuah akan menerima hadiah sponsor dari LittlePuteri.Blogspot.Com

Thank you for your support!

14:49:00

SEGMEN NAIKKAN FOLLOWER by WAWAABDULHADI

Assalamualaikum w.b.t..khaty join lagi segmen ...sapa2 yang berminat sila klik kat banner tu yer..

Allahumma salli `ala muhammadin wa`ala ali Muhammad.



Assalamualaikum w.b.t.


KLIK BANNER UNTUK JOIN!

CARA JOIN:

1. Buat satu entri bertajuk "SEGMEN NAIKKAN FOLLOWER by WAWAABDULHADI"
2. Copy kod HTML yang disediakan di entri segmen.
3. Follow blog wawa. *wajib*
4. Tinggalkan komen anda di ruang komen bawah ini.


ALERT!
- Wawa akan update senarai peserta seminggu sekali iaitu hari Isnin. Setiap update dari wawa nanti beserta dengan link follow para peserta. So, nanti korang just klik link tu untuk follow peserta lain.
- Wawa akan check satu persatu okay sebab nak elak daripada orang ambil kesempatan lain.
- Sebarang pertanyaan, boleh PM wawa dekat sini Facebook .


Mohon korang semua dapat support wawa ye. Selamat bersegmen!

Luahkan apa saja,yang penting enjoy..
07:48:00

Segmen Bersiri #1: Nak URL Please Bersama Ibuhana.com

Asalamualaikum..last minute khaty join segmen nie..

Teks: Norhana Marsom
Gambar: Norhana Marsom

Assalamualaikum w.b.t,


Segmen Bersiri #1: Nak URL Please Bersama Ibuhana.com ini bermula pada jam 8.30 pagi 9 Oktober 2014 sehingga 11.59 malam 16 Oktober 2014. Menawarkan hadiah berupa 1 canister ESP yang mempunyai pelbagai khasiat (klik sini) dan sesuai untuk seisi keluarga.


Tujuan segmen ini diadakan adalah untuk merapatkan ukhuwah sesama blogger dan berkenalan di antara satu sama lain serta dapat juga saya membantu mereka yang tidak pernah mengambil ESP shaklee, merasai nikmat yang telah saya rasai.


Semua blogger dijemput join untuk menyertai segmen bersiri ini.


Syarat-syaratnya:

1. Wajib follow blog Ibuhana.com
2. Buat entri bertajuk Segmen Bersiri #1: Nak URL Please Bersama Ibuhana.com
3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri INI.


Hanya 1 pemenang yang bertuah akan dipilih melalui random.org dan keputusan pemenang akan diumum pada 20 Oktober 2014.


Good luck semua!

Pesanan: Klik pada BANNER untuk join






Luahkan apa saja,yang penting enjoy

Wednesday, 15 October 2014

16:18:00

My NiecE

Assalamualaikum w.b.t
Hyi semua,baru2 nie anak saudara khaty balik kg sempena cuti raya haji..dah besaq dah depa,masing2 umuq setahun dah..cute sangat sekarang..ye la kan,khaty ada 2 hero,depa dua orang gugurl..comel dan geram sangat..ada ja yang tanya khaty,hang bila lagi nak tambah,kot2 pompuan plak..(hahahaha)..kalau la khaty boleh dapat keadaan yang tak alah sampai besalin,waktu nak besalin pon mudah,lepas besalin pon sihat2 ja,mmg ada la keinginan nak tambah..tapi semua nya rezeki dari Allah s.w.t..


chumell dan geram plak tengok..hari2 kena gomoi ngan khaty..si amna mmg rambut dia lambat nak naik,ariana la yang menang bab rambut..siap boleh buat tocang lagi...nampak macam kembaq kan..lalalalala

Luahkan apa saja,yang penting enjoy

Monday, 13 October 2014

11:53:00

Segmen 12 Jam Bloglist #11 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan November dan Disember 2014 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 13 Oktober 2014, iaitu tepat jam 11.15 pagi sehingga 11.15 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #11 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Oktober 2014.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Luahkan apa saja,yang penting enjoy..

08:52:00

Foodlover


Assalamualaikum..w.b.t
Hye semua..pagi2 isnin saja nak layoq ampa semua dengan makanan..dah memang hobi khaty sekarang memasak dan makan.ngee..tadaaaa..yang nie biras yang buat,mee rebus daging..slurppp..jangan mara..

 haaah..yang nie bawu ayaq tangan khaty..yum..yum..yum..sambal tumis udang dan petai(baru perasan dalam gambaq yang hitam2 tue mata udang)..bukan apa,waktu weekend aja la khaty boleh masak macam2...
Ok,buat keja semua..

Luahkan apa saja,yang penting enjoy..
08:25:00

CPUV (Cost-per-unique-visit) Campaigns

Asslamualaikum w.b.t
Hai semua,bl weekend,khaty mmg jarang online,bila masuk kerja baru la boleh chek segala yang berkaitan internet,dok kg internet mmg slow..huhuhu,bila chek akaun nuffnang,cuba tengok,banyak nyer CPUV khaty..sebelum nie proton.terkejut sebab khaty masih baru dalam dunia blogger nie...terima kasih kepada  para blogger yang sudi klik bagi kredit kat khaty..tqvm
Tapi,khaty nak ucap terima kasih sangat2 kat Rosmiza Ali sebab dia lah yang banyak memberi pertolongan pada khaty pasal nuffnang nie..
Ngee,pas nie kalau nampak iklan yang dok bergodek2 tu,sudi2 kan la ye klik..
Terima kasih semua..

Luahkan apa saja,yang penting enjoy..

Friday, 10 October 2014

15:03:00

Segmen: Kenal Ke Kita??


Assalamualaikum..rajin nya khaty join macam2 segmen nie..huhuhu..
''10 FACT ABOUT ME'' ( speaking you)
1 - Nama kita khatyaiman,seorang isteri dan ibu kepada 2 hero yg cute
2 - Suka warna yang sweet2 ja
3 - Tak suka tempat tinggi (gayat)
4 - Peramah,sikit garang dan mudah berkawan
5 - suka memasak dan suka makan
6 - Suka baca novel cinta
7 - Suka menonton tv
8 - Tak berapa gemar make up,simple2 ja
9 - Anak sulung dari 9 beradik
10- Suka berkelah

Luahkan apa saja,yang penting enjoy...

Thursday, 9 October 2014

13:38:00

UjanG OH UjanG

Assalamualaikum w.b.t..
Semalam kan khaty ada pegi satu klinik kesihatan nie,bawa hero kecik p chek up kepala bab jatuh dari basikal masa main dengan abangnya..bukan apa,budak kalau jatuh kat mana2 pon,pastu yang luka bahagian kepala, memang kena risau juga bab takut jadi pendarahan dalam kepala,bukan kita boleh nampak kan..so,alhamdulillah,doktor cakap cuma bengkak di luar saja..
Hehehe..apa kaitannya dengan ujang???1st time rasanya pegi klinik kesihatan ataupun hospital,boleh jumpa dekat bahagian sudut membaca ada majalah UJANG ngan APO?..wooo..lama sungguh tak baca majalah tu,masa time sekolah ja rajin beli..siap ada simpanan lagi ikut no siri tue..dolu2 masa kat sekolah khaty nie join ngan geng yang gila2 sikit,tapi tak la sampai giler..ngee
Mungkin kat tempat anda pon ada,tapi khaty nie 1st time jumpa..hehehe


Add caption
Elok lagi tau majalah tu,pandai depa nie jaga..khaty punya dah bagi kat orang yang memang suka kumpul majalah yang otai nie..

Luahkan apa saja,yang penting enjoy...

Tuesday, 7 October 2014

14:42:00

foodlover ^-^

Assalamualaikum..
Petang2 macam nie asyik dok teringat ja kat satu menu nie..sedap jangan cakap la..dulu setahun sekali ja baru boleh makan..sekarang nak ja,bila-bila masa ja boleh buat..apa agak2nya ya..


tarraaa..menu wajib nie..nyum3..ketupat daun palas bersama serunding daging..marvelous
Luahkan apa saja,yang penting enjoy...
08:08:00

Segmen : Jom Tingkatkan Follower Sampai Puas

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


(klik banner kalau nak join sekali)

Follower Semasa Join Segmen :64
Follower Target :100,250 n more.
.
Fanpage :tak dak lagi
Twitter : tweet pon tak dak (fb boleh..ngee)

Jom join bagi ghamai..walaupun tak cukup syarat dan rasa mcm dan close jeww nie..ngee..tq ajak khaty na..

Luahkan apa saja,yang penting enjoy

Friday, 3 October 2014

09:19:00

Salam Aidhil Adha...

Assalamualaikum w.b.t..

Hari ini hari jumaat penghulu segala hari di awal oktober..kenapa kemeriahannya seperti tidak terasa seakan raya puasa na?bukan apa,orang selalu fikir yang raya haji nie khas untuk orang pegi haji ja.pastu,mesti ada orang sembelih lembu buat korban kan..dulu masa kecik2 dan tak berapa matang lagi,mmg yang tu la yang khaty rasa...pastu satu lagi,kalau raya haji nie orang kata yang paling meriah kat negeri kelantan..betui ka??

Khaty selalunya dan seperti biasa tiap2 kali raya mesti raya kat kampung khaty kat kedah..disebabkan khaty ada ramai jugak adik-beradik,so rasa raya haji pon sangat meriah bab persiapan sama ja mcm raya puasa..pastu yang paling best,bila ada orang yang hantar daging korban,berebut adik-adik nak p ambik..hahaha..masa nak p sembayang pon riuh bab berebut motor plak..( teringat zaman kanak-kanak plak)

Sekarang bila dah jadi mak budak,anak-anak plak yang jadi ikutan macam mak dia macam dolu-dolu...So,walau apa pun perayaan yang disambut di Malaysia sebagai orang islam,khaty akan sentiasa rasa bersyukur kepada Allah s.w.t kerana masih diberikan umur yang panjang,kesihatan yang baik dan segalanya yang baik untuk khaty merasainya dan menikmatinya...

Kepada yang pulang ke kampung untuk berhari raya,berhati-hati dijalan raya dan semoga semuanya berjalan seperti yang dirancang..IsyaAllah.....

Luahkan apa saja,yang penting enjoy...

Thursday, 2 October 2014

07:54:00

Segmen + Giveaway Sweet Sour by N|A

klik sini

Assalamualaikum w.b.t...khaty rasa syok plak segmen + GA nie..mmg betul2 kena ada jiwa novelis nie..ngeee..khaty pon try la buat pantu..dengaq na..ehemm..ehemm...

menati bulan jatuh ke riba,
bagaikan pungguk rindukan kan bulan,
telah ku serah jiwa dan raga,
semoga ikatan cinta yang terbina sentiasa berkekalan

ok..siap..jom rakan-rakan sekalian kita join bagi ghamai..

Luahkan apa,saja,yang penting enjoy....


Wednesday, 1 October 2014