Segmen Pencarian Bloglist Disember 2014 #48 Jam

Assalamualaikum.. 


Segmen Pencarian Bloglist untuk Bulan Disember 2014.
15 Blog dicari untuk menjadi penyeri di sidebar blog Truly Love...

Syarat-syarat Penyertaan:

1. Follow Blog Maria Firdz
2. Add G+ +Maria Firdz
3. Buat entry bertajuk "Segmen Pencarian Bloglist Disember 2014 #48 Jam"
4. Copy coding yang disediakan dan pastekan di ruangan HTML;
5. Publish dan hantarkan entry penyertaan di entry ini.

Segmen ini bermula 25 November 2014 jam 12 tengah hari dan akan tamat pada 27 November 2014 jam 12 tengah hari.


Jom support segmen ringkas ini...

Luahkan apa saja,yang penting enjoy

Giveaway kerusiburok: Ole-Ole Phuket!

Assalamualaikum..
hai semua blogger!

seperti yang korang semua maklum, kerusiburok akan bercuti ke Phuket awal Disember ni (baca entri kerusiburok ke : PHUKET (intro))

jadi, kerusiburok bercadang nak bagi ole-ole dari Phuket kepada blogger2 sekalian.

bermula 25 Nove 2014 hingga 3 Dec 2014
KLIK banner di atas untuk sertai.

OLE-OLE utama akan diberi kepada 3 pemenang bertuah.
tapi kalau ramai yang join segmen giveaway ni,
saya akan tambah 7 lagi ole-ole untuk blogger bertuah!
hehehe

3 x Ole-Ole Utama = T-shirt kenangan dari Phuket
(sebab tu conduct giveaway awal-awal, nanti pemenang boleh dapat saiz baju yang betul hehe)


JOM SERTAI! Mana tahu korang bertuah! Klik Banner kat atas tu ye untuk syarat yang simple :)


jom join ramai-ramai. ajak blogger lain sekali yer!
di samping bersegmen, boleh jugak kita berblogwalking dan berkenalan! hehehe

babai.

Luahkan apa saja,yang penting enjoy..

Nah 1st GiveAway By Anamizu

 Assalamualikum w.b.t...


klik ana-mizu untuk join..

Luahkan apa saja,yang penting enjoy...


Mega Giveaway by Sya Domoru

Assalamualaikum w.b.t

klik syadomoru.blogspot untuk join

penyertaan tamat pada 31 Disember 2014

Senarai hadiah gempak :-
  • Blouse x 1 by Rexylla
  • Blouse x 1 by Mak Jah Closet’s
  • Telekung x 2 Jubah Muslimah Moden 
  • Handsocks x 15 by Jubah Muslimah Moden 
  • Selendang x 2 by Wir Aida
  • Cash RM 10 x 2 by Maishoppe
  • Keychain from Bandung x 1 by Nur Syazwani
  • Supplement Shaklee Chew Vitamin C x 2 by Maishoppe
  • Sophie Love Mirror x 1 by Be Fabulous with Sophie Paris
  • EXO - Die Jungs Unofficial Polaroid Set (30pcs) x 1 by A.M Kpop Shop
  • Random Badge (KPOP RELATED) x 3 by A.M Kpop Shop
  • Bap socks x 1 by Shiedah 
  • SD photocard x 2 by BB K-House
  • Pvc photocard Chen x 1 by Shiedah
  • Sticker Exo x 1 by Kshopaholic Mlysia
  • Sticker Infinite x 1 by Kshopaholic Mlysia
  • Sticker Super Junior x 1 by Kshopaholic Mlysia
  • Xoxo (EXO poster) x 1 by Choco K-pop Shop
  • Infinite goodies x 1 by Korean Shop Collection
  • Baju Overdose (EXO)long sleves x 1 by Nur Syazwani
  • Discount voucher 10% by Rexylla
  • Discount RM 10 x 1 for unofficial merchandise by A.M Kpop Shop 
  • Luahkan apa saja,yang penting enjoy

Segmen Blog Review By Syukurnya Sihat Dot Com

Assalamualaikum w.b.t 

klik syukurnyasihat untuk join...

segmen ini bermula
20 November- 27 November 2014 (11.59 pm waktu Malaysia)

Luahkan apa saja,yang penting enjoy

Giveaway Zalora Voucher RM150 by SueAKGoGeous

Assalamualaikum..mood nak join content tengah melanda...
Salam Sejahtera,


Jom sertai GA RM150 Zalora Voucher terbaik ni dari SueAKGoGeous. Buat enam langkah-langkah berikut:

  1. Buat satu entri bertajuk 'Giveaway Zalora Voucher RM150 by SueAKGoGeous'.
  2. Publishkan entri tersebut dan masukkan URL ke ruangan komen di bawah.
  3. Follow blog SueAK.
  4. Follow Google Suriana abdul kadir.
  5. Klik sini sini sini sini dan sini tunggu sehingga hadis loading.
  6. Masukkan blog SueAKGoGeous ke dlm bloglist anda.

Satu pemenang utama akan mendapat Online Voucher Coupon Code dari Zalora bernilai RM150.


Manakala dua pemenang saguhati akan mendapat Marybrown Lunch Box.
Tarikh GA ini ialah dari 21/11/2014 sehingga 12/12/2014.
Tiga pemenang bertuah akan diundi dengan random.org dan akan dimumkan pada 13/12/2014.
Marilah mari pergi sertai!

Luahkan apa saja yang penting enjoy..

foodlover#snek n corn

Assalamualaikum semua..jom makan petang..ngeee

 Jagung bakar manis...

waffer pandan: coklat dan peanut..special coklat ball

Luahkan apa saja,yang penting enjoy...

mini garden..

Assalamualaikum w.b.t
Hye semua..minggu lepas masa khaty singgah umah officemate dekat kawasan kuartes kerajaan masjid negeri,tertarik khaty dengan laman depan ruman jiran dia..



Simple saja,kemas pulak tue..masa khaty duduk melaka dulu,rajin juga buat mini garden nie..tapi bila dah balik kampung ja,terus jadi kebun..tak dak dah mini garden..ngee..kata orang,biar di mana pun kita tinggal atau menetap,bercucuk tanam tiada batasan..sesungguhnya,hijau itu mendamaikan dan menyejukkan mata..

Luahkan apa saja,yang penting enjoy..

foodlover # western...

Assalamualaikum w.b.t
Minggu lepas masa nak balik keja,tersinggah la kat kedai makan area Sg Dua Butterworth..member khaty kata western food dia best..best ka???so,khaty pon try la,pegi dengan member2 jugak..ngee..nak pegi sorang2 takut...


yang syok nya,dalam macam2 dok order,khaty sempat snap pic chiken chop ja..yang lain2 tak sempat..hahaha..tapi chiken chop nie memang sedap,member khaty kata la...

kuey teow kungfu
nasi goreng paprik
yang nie di antara yang di order juga..bukan semua orang suka makanan wester kan..

haah..korang nampak apa?sinki dan apa??tau tak,masa khaty nak balik bawu perasan rupanya mesin jahit lama dia buat letak tempat sinki..menarik tak..(over sangat khaty nie)

Nie la kedai nya..kot sapa2 yang dah pernah mai,mesti tau kan..berdepan ngan stesyen minyak Petron Sg Dua..
Luahkan apa saja,yang penting enjoy...


Birthday Giveaway by Yana Pink Blossom

Assalamualaikum w.b.t... Dah lama rasanya tak join contest..ngee..jom join BG by yanapinkblossom...


Assalamualaikum w.b.t.


Birthday Giveaway by Yana Pink Blossom secara rasminya dilancarkan hari ni. Giveaway ini adalah bersempena dengan sambutan hari lahir Yana pada 17 November ni. Alhamdulillah, masih berpeluang untuk menyambut hari lahir pada tahun ni...Insyaallah. 

Giveaway ini akan berlangsung sepanjang bulan November sahaja iaitu pada 1 November 2014 (12.01 am) hingga 30 November 2014 (11.59 pm). Jadi semua bloggerista yang cantik, manis, kachak dan hensem...Yana sukacita menjemput korang untuk join GA ni yer. Bagi menghargai penaja-penaja yang baik hati untuk menaja hadiah-hadiah GA ni, so...korang kena lah ikut syarat di bawah yer :-

SENARAI HADIAH :

Mystery Gift x 1 Top Referral [Yana Afi]
Blog Review x 2 dan Bloglist x 3 [Syira Lokman]
Kain Telekung Sulam x 1 [Hasrul Hassan]
1 Mineral Eye Colour Mary Kay + 1 Free Facial dan 1 Lip Applicator Mary Kay + 1 Free Facial
[Sofuriah Hashim]
Topup RM5 x 2 [Syahira Nadia]
Topup RM5 x 1 [Izwani Eliyana]
Barangan Kosmetik x 1 [Love Lissa]
Shawl x 1 [Amy Shah]
Blog Review & Bloglist x 3 [Wadhihah Hadi]
Novel + Autograf Penulis Eksklusif x 2 [Anies] 

Nak join? Klik Birthday Giveaway by Yana Pink Blossom.
Good Luck!!!

"Kepada yana,selamat hari lahir..semoga di kehidupan yang sedang yana lalui ini akan di berkati,dilimpahi rezeki yang halal,kesihatan yang baik,keluarga yang bahagia dan perhubungan persaudaraan yang baik...insyaAllah"

Luahkan apa saja,yang penting enjoy...

Libster Award - Dicalon dan Mencalon

Assalamualaikum semua...
Pertama sekali,khaty nak minta maaf bebanyak na kat thenamyblog bab ambik masa yang agak lama nak jawab soalan2 dia..ok,sekarang tangan ligat menaip,otak bergerak laju memikirkanya 'apa nak jawab nie??,khaty mencuba untuk menjawab ya..
Antara soalan2 nya :-

1.Antara sahabat & cinta siapa lebih UTAMA?
urrmmm..khaty pilih sahabat..sebab apa?dengan bersahabat juga la khaty dapat mencari cinta sekarang..ngeee

2. Ciri-ciri suami idaman?
Kalau dulu masa sekolah,ciri2 suami idaman memang tip top ar,semua nak perfect..tapi bila dah ditakdirkan bertemu jodah dengan lelaki yang masih ada juga ciri2 yang di cari,khaty menerima suami khaty sekarang dengan seadanya..(boleh tak nie jawab macam nie..)

3. Candle Light Dinner bersama Hafiz awan nano atau Lee Kwang So,jika di beri pilihan?
hahahahaha..macam mana nak pilih nie..Lee kwang So la..untung2 boleh pegi Candle Light Dinner kat Korea...

4. Perempuan atau lelaki yang lebih melecehkan?
Ya Allah..Ya ampun..perempuan kot..(jgn marah semua)

5. Filem Melayu,Hollywood atau Bollywood lebih owesome?
urmmm...hollywood dan korea boleh tak..hahaha

6. Jika terjumpa RM10,000di hadapan rumah,apakah yang anda lakukan?
dah dua kali jawab soalan pasal duit..ngeee..nak pegi holiday la ngan family tercinta...pusing satu malaysia..cuti2 malaysia....

7. Ceritakan rumah idaman anda?
Yang nie best,sebab rumah sendiri dah nak siap awal tahun depan..khaty nak rumah biasa2 ja,ada 4 bilik tidoq,pastu dapur macam biasa nak ada kabinet dapur yang trend sekarang,ruang tamu ringkas ja,ada tv ngan sofa bentuk L..depan rumah kira ada ruang parking kereta ngan mini taman...senang kan...

8. Jika saya seorang perdana menteri..?
Tak tercapai akal ku...nak jawab pun takut...

9. Saya tidak sabar untuk..?
menunggu orang..paling menyebalkan bila orang tak on time,khaty Alhamdulillah sampai hari nie masih punctual..

10. Sasaran hidup 10 tahun akan datang..?
InsyaAllah ada rezeki nak tambah lagi zuriat,nak usaha diri untuk kenaikan pangkat,nak  kumpul duit nak pegi umrah bersama keluarga...

11. Nak hidup berjiran dengan...?
Kawan baik khaty iaitu NONI...kira kami dari kecik sampai ke dah kawin tetap ada di kampung tercinta KG KUALA MERAH...tiap2 minggu jumpa ,sembang..anak2 kami pon sebaya,tue yang boleh get long sampai sekarang...

Ok..dah habis jawab..rasa macam happy ja...ngeee
Khaty tak nak lah mencalon sesapa lagi,tak dak soalan yang sesuai...

Luahkan apa saja,yang penting enjoy... 

WW#1

We cannot control how many years we will live,
But we can choose how much life those years will have.
We cannot control the beauty of our face,
But we can control the expression on it.
We cannot control life's difficult moments,
But we can choose to make life less difficult.
We cannot control the negative atmosphera of the world,
But we can control the atmosphere of our minds,
Too often,we try to choose and control things we cannot,
Too seldom,we choose to control what we can…..our ATTITUDE

Kahwin??

Assalamualaikum w.b.t..
Di atas desakan masa yang sedang khaty hadapi sekarang,so khaty memang tak sempat nak reply segala komen dari  bolgger sekalian..minta maaf banyak2..nanti dah kembali normal,khaty akan BW umah anda sekalian....Kepada thenamyblog,nanti khaty jawab LW tue na..sory na lambat..
Tapi apa kena mengena tajuk nie kan??hahahaha..iklan pon sakan dok sebut 'KAHWIN'..khaty pon try la buat maggie kawin..sekarang nie kan musim hujan,sedap dan sesuai sangat la makan maggie..tapi kadang2 ja tau..khaty buat maggi kari berapi ngan maggie kari biasa...macam tak sesuai ja bab dua2 kari..kira kawin dua pupu la..ngeee..
Khaty happy lagi bab dah menang segmen Mia Liana.Com....puan mia,kalau khaty tak sempat lagi nak masukkan dalam bloglist jangan mara na...(ampun)...tq sangat..sangat..sangat..untuk pengetahuan blogger semua,khaty 1st time jadi salah seorang sponsor untuk segmen by jiwarosak..so,blogger sekalian bolehla join,hadiah best gak tau...nah pic untuk bagi hampa terasa lapaq....

Luahkan apa saja,yang penting enjoy...