2015 - KhatyAiman KhatyAiman: 2015
Textual description of firstImageUrl

Tangisan air mata darah

khatyaiman | 12/30/2015 09:29:00 am | 4 Komen
Assalamualaikum w.b.t

Textual description of firstImageUrl

Dinner at Restoran Sinar Permata Jaya Sungai Petani

khatyaiman | 12/25/2015 01:54:00 pm | 6 Komen
Assalamualaikum w.b.t



Textual description of firstImageUrl

RYSYA SKINCARE TANPA PARABEN

khatyaiman | 12/22/2015 02:26:00 pm | 1 Komen



Produk penjagaan asas bagi kulit wajah amatlah penting untuk mengekalkan kelembapan kulit, mengelakkan kulit terhidrat dan juga menjaga kolagen dalam kulit. Semakin kita berumur, semakin kurang kolagen kulit kita.



Rozita Che Wan selaku duta Rysya Skincare ini telah mencuba produk ini terlebih dahulu sebelum beliau menerima tawaran menjadi duta.





Che Ta mengakui setelah mencuba produk penjagaan kulit Rysya ia mampu menyerlahkan seri wajahnya. Malah beliau menasihati kaum wanita yang berusia 40an sepertinya jangan asyik sibuk dengan tidak menjaga penampilan diri.




“Siapa kata bila dah masuk 40an dah nampak tak cantik. Persepsi macam itulah yang membuat ada wanita lari dan menyorok bawah katil sebab rasa dah tak cantik. Malah ada yang baru 30 tahun tapi gigi pun dah tak ada sebab abaikan soal penjagaan kecantikan,” seloroh Che Ta.



Terbukti dalam usia 42 tahun, Che Ta masih kelihatan cantik dengan bentuk badan yang ramping dan kulit yang bersih.



Menurutnya, beliau menggunakan satu set produk Rysya seperti cleanser, toner, serum, dan krim magik. Dimana produk berkenaan mampu mencerahkan kulit serta melambatkan proses penuaan.

Paling best tentang RYSYA SKINCARE ini ialah tiada PARABEN dan TIADA BAHAN KIMIA. Natural gituuuu!! 



Antara kandungan dan keistimewaan yang ada dalam produk RYSYA SKINCARE :







LY FACIAL CLEANSER | RM 45



1. Vitamin C

- Menghilangkan dan menyembuhkan bekas jerawat

- Dapat menghasilkan kolagen dalam jumlah yang banyak

- Kolagen inilah yang akan berfungsi sebagai agen penyembuh luka

- Mencerahkan kulit

- Antioksidan dalam Vitamin C berfungsi untuk meneutralkan serangan radikal bebas pada kulit.

- Bertindak sebagai agen anti-penuaan



  2. Licorice

- Ektraks Licorice diperoleh dari akar tanaman Gycyrrhiza Glabra atau yang lebih dikenali sebagai akar manis

- Ada banyak komponen yang terkandung dalam ekstrak Licorice, antar yang lain glabridin, glikosida, flavonoid dan tannin.

- Komponen pada Ekstrak Licorice dapat membantu mencegah pigmentasi kulit wajah

- Ia juga bertindak sebagai agen antioksidan dan anti inflamasi






LY FACIAL TONER | RM 45



1.    Phyto Placenta Extract

- Kandungan dan ekstrak tumbuh-tumbuhan yang ada di dalam toner dapat menenangkan kulit.



2.    Vitamin B3

- Kandungan Vitamin B3 di dalam toner dapat menyerap ke dalam kulit untuk memutihkan dan meningkatkan ‘Vitality’ kulit.

- Ia juga dapat membantu mengawal ketidakkeseimbangan yang terjadi di dalam kulit.

- Memberi kelembapan dan membuat kulit menjadi lebih bersih dan cerah.



Toner Rysya ialah jenis spray. Tidak mudah tumpah ! Gunakan toner selepas mencuci muka. Tepuk tepuk sikit muka tu bagi toner menyerap dengan lebih efektif. Jika mengunakan kapas, hanya sapu ratakan sahaja ! Mudah !




RYSYA 24K GOLD SERUM | RM 140



1. Pullulan

- Ia merupakan sejenis gula semula jadi ( Glucan ) yang terbentuk dari fungus A yang mengandungi Vitamin C & B12.

- Bertindak sebagai antioksidan

- Mampu menegangkan kulit dalam jangka pendek dan panjang



2.Glycine Soja ( Soya Bean )

- Antioksidan yang hebat kerana ia kaya dengan Vitamin C

- Mempunyai anti-penuaan yang bertindak sebagai pelindung kulit

- Melindungi kulit daripada radikal bebas

- Ejen anti-radang



3. Red Algae

- Sumber yang paling kaya dengan mineral, vitamin dan asid amino

- Membersih dan menyuburkan kulit



4. 24K Gold

- Meminimumkan kekurangan kolagen dan meningkatkan keanjalan kulit

- Merawat kulit dengan meningkat dan merangsangkan peredaran di dalam kulit



Penggunaan serum penting untuk penjagaan kulit muka kita lebih produktif dan melambatkan penuaan dan menjaga kehilangan kolagen muka.




RYSYA 24K GOLD MIRACLE CREAM | RM 140



1.    Red Algae

- Sumber yan gkaya dengan polisakarida semula jadi

- Meningkatkan fungsi daya tahan kulit

- Mengekalkan kelembapan semulajadi kulit

- Meningkatkan keupayaan kelembapan



2.    Soy Placenta Extract

- Mengurangkan kedutan

- Menggalakkan kulit supaya lebih cerah

- Kaya dengan biostimulans yang meningkatkan pernafasan sel kulit dan pengoksigenan



3.    Virgin Coconut Oil

- Menghidratkan kulit

- Menyerap, melembap dan melembutkan kulit

- Berkesan untuk membetulkan segala isu-isu gangguan kulit seperti eczema dan lain-lain

- Memberi perlindungan dari sinaran UV yang membahayakan Kulit





TESTIMONI RYSYA SKINCARE





Testimoni dari Illy Ariffin:-









Testimoni dari Yaya - yayaflanella.blogspot.com



I likeee! Bau dia wangi macam syampu. Bila pakai rasa macam sapu losyen lembut je. Tapi krim ni bukan sebarang krim okay! 24K Gold Miracle Cream ini memberi keajaiban dengan merawat kulit muka dari dalam tau. Best pakai krim ni. Yaya rasa jerawat Yaya yang nak tumbuh tak jadi tumbuh. Hihi ^^v






Tak pakai make up pun takpe asalkan penjagaan asas perlu ada okay! Cleanser, Toner, Serum dan juga 24K Gold Miracle Cream! Hihi ;)








Penjagaan asas kulit muka ini sangat penting !

Cleanser, Toner, Serum dan juga 24K Gold Miracle Cream!

Tak perlu make up bagai pun boleh lawa ! ;)





Untuk maklumat lanjut mengenai Rysya Skincare : 




Stokis RYSYA Skincare COD KAJANG, CHERAS, BANGI

Pengeposan di seluruh Malaysia - POSTAGE FREE !!

Instagram: @rysyaskincareselangor / #rysyaskincareselangor


Whatsapp: 012-6460421
Textual description of firstImageUrl

Astro Redeem Point

khatyaiman | 12/17/2015 08:06:00 am | 4 Komen
Assalamualaikum w.b.t


Textual description of firstImageUrl

Majlis Perkahwinan 90 juta

khatyaiman | 12/16/2015 07:53:00 am | 1 Komen
Assalamualaikum w.b.t


Textual description of firstImageUrl

Destinasi bajet Semporna Dan Buhey

khatyaiman | 12/14/2015 04:31:00 pm | 3 Komen
Assalamualaikum w.b.t


Textual description of firstImageUrl

LESTARY TV3 CIK CINDERELLA DAN ENCIK TENGKU

khatyaiman | 12/10/2015 05:00:00 pm | 0 Komen
Assalamualaikum w.b.t


Textual description of firstImageUrl

Alhamdulillah..tahniah

khatyaiman | 12/08/2015 05:00:00 pm | 3 Komen
Assalamualaikum w.b.t


Textual description of firstImageUrl

Apabila KAYAP menyerang diriku

khatyaiman | 12/01/2015 10:27:00 am | 8 Komen
Assalamualaikum w.b.t


Textual description of firstImageUrl

Kemeriahan Hari 1 di Pesta Pulau Pinang

khatyaiman | 11/29/2015 02:13:00 pm | 0 Komen


Textual description of firstImageUrl

Pesta Pulau Pinang Kembali Lagi

khatyaiman | 11/28/2015 06:54:00 pm | 1 Komen
Assalamualaikum w.b.t





Textual description of firstImageUrl

Barah Payudara Tidak Mengenal Usia

khatyaiman | 11/26/2015 08:18:00 am | 2 Komen
Assalamualaikum w.b.t


Textual description of firstImageUrl

Flower Fairy Tupperware

khatyaiman | 11/18/2015 02:00:00 pm | 6 Komen
Assalamualaikum w.b.t


Flower Fairy Tupperware

Textual description of firstImageUrl

Kumpulan Nasyid Pasti Mawaddah

khatyaiman | 11/18/2015 12:00:00 pm | 2 Komen
Assalamualaikum w.b.t


Textual description of firstImageUrl

Gubahan teko mendapat juara

khatyaiman | 11/18/2015 09:53:00 am | 4 Komen
Assalammualaikum w.b.t


Textual description of firstImageUrl

Aaisyah Dhia Rana Berlakon Drama, Terima Bayaran Lumayan

khatyaiman | 11/17/2015 03:00:00 pm | 3 Komen
Assalamualaikum w.b.t


Textual description of firstImageUrl

Rezeki berganda dengan Domino's Pizza Malaysia

khatyaiman | 11/17/2015 01:25:00 pm | 4 Komen
Assalamualaikum w.b.t


Textual description of firstImageUrl

SEMAKKAN KEPUTUSAN PEPERIKSAAN KHAS UNTUK N27 (PSL)

khatyaiman | 11/13/2015 12:00:00 pm | 1 Komen
Assalamualaikum w.b.t


Textual description of firstImageUrl

Tahniah Datuk Siti Nurhaliza atas berita mengenai kehamilannya

khatyaiman | 11/13/2015 10:16:00 am | 4 Komen
Assalamualaikum w.b.t


Textual description of firstImageUrl

Review shawl by exclusive la zara

khatyaiman | 11/12/2015 10:17:00 am | 6 Komen
Assalamualaikum w.b.t

Review sahwl by exclusive la zara

Textual description of firstImageUrl

Pelayaran mewah Symmetry umpama istana terapung di lautan

khatyaiman | 11/12/2015 08:03:00 am | 2 Komen
Assalamualaikum w.b.t

Textual description of firstImageUrl

Resepi mudah sambel goreng ikan bilis

khatyaiman | 11/11/2015 12:51:00 pm | 8 Komen
Assalamualaikum w.b.t

resepi mudah Sambal goreng jawa ikan bilis kentang air tangan tok yang superr
Textual description of firstImageUrl

Datuk Siti Nurhaliza menafikan dakwaan beliau telah hamil

khatyaiman | 11/09/2015 11:03:00 pm | 1 Komen
Assalamualaikum w.b.t





Textual description of firstImageUrl

Resepi mudah membuat donut lembut

khatyaiman | 11/09/2015 10:12:00 am | 2 Komen

Aktiviti di teruskan lagi dengan mencuba untuk membuat kembali kuih donat lembut yang telah sekian lama di tinggalkan. Adunan dan cara untuk menghasilkan donut lembut agak mudah.

Bahan-bahan untuk membuat donut lembut
A
500g tepung blue key
1/2 sudu perasan pandan
50g gula caster
20g shortening
90ml air

B
Secubit tepung blue key
5g serbuk yis segera
50ml air

1 cawan gula aising

Cara-cara membuat donut lembut

Campurkan bahan A sehingga sebati
Gaulkan bahan B sehingga sekarang
Campurkan bahan A dan B sehingga sebati dan uli adunan sehingga lembut (adunan tidak melekat di tangan)
Rehatkan doh donut lembut selama 1/2 jam
Ambil acuan donut lembut untuk dapatkan saiz yang sekata.
Jangan di buang baki tepung yang bersaiz kecik kerana jika di goreng sekali memang sedap.
Setelah adunan donut lembut siap di bentuk,boleh lah memulakan acara menggoreng.
Angkat dan kemudian gaulkan bersama gula aising tadi

Dapat makan donut yang masih panas-panas serta di sediakan bersama air kopi, sudah pastinya anda akan  berasa sangat puas hati  dan sesungguhnya perut anda akan bernyanyi senang hati kekeyangan.

Selamat mencuba

Textual description of firstImageUrl

Resepi mudah membuat pau gebu

khatyaiman | 11/03/2015 09:06:00 am | 6 Komen


Textual description of firstImageUrl

SINOPSIS DRAMA TUAN ANAS MIKAEL

khatyaiman | 11/02/2015 08:05:00 am | 5 Komen
Assalamualaikum w.b.t

Textual description of firstImageUrl

Lestary Drama Kau Aku Kita

khatyaiman | 10/29/2015 09:01:00 am | 1 Komen
Assalamualaikum w.b.t

Lestary Drama Kau Aku Kita

Textual description of firstImageUrl

Jus Orlin - meningkatkan tenaga luaran dan dalaman

khatyaiman | 10/26/2015 01:00:00 pm | 0 Komen
Assalamualaikum w.b.t


Textual description of firstImageUrl

Bergotong royong membuat bubur asyura

khatyaiman | 10/26/2015 10:40:00 am | 5 Komen
Assalamualaikum w.b.t


Textual description of firstImageUrl

7 Jenis Minuman Untuk Mengatasi Masalah Sukar Tidur

khatyaiman | 10/23/2015 09:10:00 am | 3 Komen
Assalamualaikum w.b.t


Textual description of firstImageUrl

Demam Paratifiod

khatyaiman | 10/20/2015 02:50:00 pm | 3 Komen
Assalamualaikum w.b.t

cara merawat bahaya kesan Demam kepialu atau demam paratifoid


Textual description of firstImageUrl

DIET MUDAH DAN SIHAT MENGGUNAKAN KUNYIT

khatyaiman | 10/20/2015 08:10:00 am | 6 Komen
Assalamualaikum w.b.t

Textual description of firstImageUrl

Pesanan Hari Terakhir Dominos Pizza 50%

khatyaiman | 10/16/2015 02:11:00 pm | 0 Komen
Assalamualaikum w.b.t


Textual description of firstImageUrl

DRAMA ALAA BIB YANG MENCUIT HATI

khatyaiman | 10/15/2015 08:12:00 am | 0 Komen
Assalamualaikum w.b.t


Textual description of firstImageUrl

RASAI KELEMBUTAN CAPATI MAJ

khatyaiman | 10/13/2015 10:25:00 am | 0 Komen
Assalamualaikum w.b.t

Textual description of firstImageUrl

WORDLESS

khatyaiman | 10/12/2015 06:46:00 am | 0 Komen


WANITA SEBAIK BAIK CIPTAAN ALLAH S.W.T


Textual description of firstImageUrl

SALJI DI DALAM RUMAH

khatyaiman | 10/09/2015 09:37:00 am | 3 Komen
Assalamualaikum w.b.t

SALJI DI DALAM RUMAH
gambar : utusan
Textual description of firstImageUrl

BIJI RAMBUTAN MENJADI SNEK

khatyaiman | 10/08/2015 09:03:00 am | 4 Komen
Assalamualaikum w.b.t




KhatyAiman © . Designed by MaisarahSidi.com