“PENCARIAN BLOGLIST JJCM ”

Assalamualaikum w.b.t..
Salam hari jumaat semua..petang2 macam ini memang seronok kalau boleh duduk bawah pokok sambil borak2 kosong dengan keluarga mahupun kawan2..ngee..mengarut apa la khaty nie..


Sebenarnya khaty nie sambil menyelam minum air..tahu kenapa,nak tulis entry,tapi nak join segmen  yang dianjurkan oleh BONDE panggilan khaty padanya..bolgger yang sentiasa ceria..

mama miya coconut ice cream penang habib masjid kapitan murah nasi kandaq pasemboq
mama-miya coconut ice-cream


Khaty punya JJCM adalah mama -miya coconut ice cream yang terletak di penang..jangan tak tau na,kat penang bukan sahaja ada nasi kandaq,pasemboq,macam2 dah dok mai..pilih ja nak makan apa,pas tu bayar sendiri la yer...
Tak susah pun nak cari,gerai kecik ada berdekatan dengan penang heritage,atau pun dekat dengan kedai emas HABIB ataupun lagi,dekat dengan kawasan Masjid Kapitan..sambil makan ais krim,khaty pun buat sesi temu ramah ckit,katanya kelapa nie diambil di thailand,memang negara sana yang popular dengan ais krim nie kan..ais krim buat sendiri,campuran dengan isi dan air kelapa..panas2 tadi memang kena betul lah masanya untuk makan ais krim

kelapa yang diambil dari negara Thailand,kata pekerja dia la..
itu dia ais krim yang dihidang sekali dengan air kelapa..
Sedapkan..BONDE,dekat tempat ini hanya ada ais krim,makanan lain tidak ada,sah tak penyetaan khaty..ngee..
Kepada sesiapa yang ingin menyertai segmen ini,penyertaan andalah amat dia alu-alukan..

Luahkan apa,saja yang penting enjoy

27 komen:

  1. All the best, Khaty. Aiskrim tu nampak sungguh menyelerakan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. farra,kat k.l pun ada,tapi agak mahal la..member khaty cakap la..

      Delete
  2. WAHHH SEDAP TU JANGAN LUPA UP LINK KAT :
    http://kumahuitu.blogspot.com/2015/04/pencarian-bloglist-jjcm.html

    ReplyDelete
  3. segmen Bonde ye, tak sempat lagi nak join, all the best Khaty :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Ana hurry... he he he ada masa lagi

      Delete
    2. jom k.ana..kita meriahkan lagi segmen bonde

      Delete
  4. gud luck kak khaty... sedappp nampaknye..sejukkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq anizz..jom join..memang sedap bab makan masa sangat2 dahaga

      Delete
  5. kak thailand mmg popular ice cream ni sedappp

    ReplyDelete
  6. wah aina lgsung xsempt nk join segmen yg ahli EFG buat. hukhuk :'(

    ReplyDelete
  7. bolgger??..typo di situ..hahaha..kak khaty knapa tnjuk gmbar?..knapa tak pos kat syira??kenapa??..hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haip syira..kat sini pun nampak ya...saja nak bagi syira dendam..hahahaha

      Delete
  8. salam kak khaty... nape selama mia duk penang nie xpernah jumpa pun aiskrim kat situ??? Pasnie boleh buat entry air sarbet/ais tingkap la plak. hehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. mia cayunk..akak pun baru tau..air sarbet lagi sedap..

      Delete
  9. woaaah bestnyaa segmen ni.. CT bookmark dlu..

    mamamiya ni rasa dia pelik tp sedap kan ?

    ReplyDelete