lifestyle blogger

Ads

Post Top Ad

Tuesday, 16 June 2015

Ping Entri Ke Semua Facebook Group Dengan Satu Klik

Assalamualaikum w.b.t

PING ENTRI KE SEMUA FACEBOOK GROUP DENGAN SATU KLIK 

Ping entri kita penting untuk tarik traffik ke blog . Antaranya adalah dengan ping entri ke group-group facebook . Kalau ada yang tertarik dengan entri kita kemungkinan dia akan klik dan baca entri kita . Mesti ada punya , tak banyak pon sikit jadi la dari beribu pengguna dalam satu group tu .

Ping Entri Ke Semua Facebook Group Dengan Satu Klik

Macam mana cara cepat nak ping ke group-group facebook ? ? Kalau satu-satu leceh la . Nak-nak pula internet lembab , memang makan masa nak tunggu loading satu-satu group . Kat sini adalah antara cara mudah nak ping entri kita ke seluruh group di facebook .
Cara-caranya :

1 . Login ke akaun facebook kita
facebook developer send button
3 . Gantikan url dalam kotak ' URL to send ' dengan url link entri kita

4 . Tekan button ' Send '

5 . Url yang kita nak send akan keluar macam kat bawah

6 . Pilih group untuk kita send url di ruangan ' Recipients ' . Pilih banyak-banyak pun tak apa
facebook send button
 7 . Tulis sikit ayat untuk tarik pembaca supaya baca entri kita dalam kota ' Message ' . Nak biarkan kosong pun tak apa

8 . Lepas dah rasa ok semua , tekan button ' Send '
facebook develepor send button
9 . Selesai
Mudah kan ? ? Jimat dah masa dari send satu-satu link ke group facebook . Kalau tak percaya link kita tadi dah send , boleh buka group facebook tersebut dan tengok ada ke tak . Dapat lah kita tarik traffik ke blog dari facebook . Semoga bermanfaat .

8 comments: