Ping Entri Ke Semua Facebook Group Dengan Satu Klik

Assalamualaikum w.b.t

PING ENTRI KE SEMUA FACEBOOK GROUP DENGAN SATU KLIK 

Ping entri kita penting untuk tarik traffik ke blog . Antaranya adalah dengan ping entri ke group-group facebook . Kalau ada yang tertarik dengan entri kita kemungkinan dia akan klik dan baca entri kita . Mesti ada punya , tak banyak pon sikit jadi la dari beribu pengguna dalam satu group tu .

Ping Entri Ke Semua Facebook Group Dengan Satu Klik

Macam mana cara cepat nak ping ke group-group facebook ? ? Kalau satu-satu leceh la . Nak-nak pula internet lembab , memang makan masa nak tunggu loading satu-satu group . Kat sini adalah antara cara mudah nak ping entri kita ke seluruh group di facebook .
Cara-caranya :

1 . Login ke akaun facebook kita
facebook developer send button
3 . Gantikan url dalam kotak ' URL to send ' dengan url link entri kita

4 . Tekan button ' Send '

5 . Url yang kita nak send akan keluar macam kat bawah

6 . Pilih group untuk kita send url di ruangan ' Recipients ' . Pilih banyak-banyak pun tak apa
facebook send button
 7 . Tulis sikit ayat untuk tarik pembaca supaya baca entri kita dalam kota ' Message ' . Nak biarkan kosong pun tak apa

8 . Lepas dah rasa ok semua , tekan button ' Send '
facebook develepor send button
9 . Selesai
Mudah kan ? ? Jimat dah masa dari send satu-satu link ke group facebook . Kalau tak percaya link kita tadi dah send , boleh buka group facebook tersebut dan tengok ada ke tak . Dapat lah kita tarik traffik ke blog dari facebook . Semoga bermanfaat .

8 komen: