lifestyle blogger

Ads

Post Top Ad

Wednesday, 8 July 2015

#Cabaran 20Hari PuasaRaya 2015

Assalamualaikum w.b.t

#Cabaran 20Hari | Bajet Raya

Apabila bercakap pasal budget raya,pastinya ramai yang akan mengeluh kesah..mungkin segelintir sahaja yang tidak merasakan tekanan dalam penyedian budget raya...(yang banyak RM dalam poket )

Apa yang anda bugdet untuk keperluan hari raya??
 -  Duit raya
 -  Beli baju raya
 -  Kasut raya
 -  Tudung raya
 -  Lauk pauk raya
 -  Perjalanan balik raya ( bagi yang merantau dan kampung jauh
 -  Bagi duit dekat mak & bapa
 -  Kuih raya

Siapa yang paling banyak menyumbang untuk keperluan budget raya??Bagi surirumah,sudah pastinya e.suami yang kena sediakan semuanya.Tapi bagi yang bekerjaya,anda kenalah bijak untuk membahagikan budget raya walaupun pada asasnya dan kebiasannya si suami yang kena sediakan keperluan hari raya.Ok la kan,boleh la si isteri shopping lagi ( hahahahaha..gelak jahat )

Hari raya hari yang mulia,jadi jangan lah kita bermuram durja apabila budget untuk beraya agak kurang,berbelanjalah mengikut kemampuan diri,ukur baju di badan sendiri.

Baca di sini Cabaran hari ke 11

#exchangefeedgroup
#kelabbloggerbenashaari 
#bukansekadarblogger
#bukansembangkosong 

Luahkan apa saja,yang penting enjoy

7 comments:

  1. apa2 pun bebelanja biarlah berpada2 :)

    ReplyDelete
  2. Betul. Yang penting kita kena ikut kemampuan. :)

    ReplyDelete
  3. berbelanjalah mengikut kemampuan diri,ukur baju di badan sendiri....btul tu...berbelnja dengan cermat,jangan nak membazir pula dalam berbelnja

    ReplyDelete
  4. yup.. ikut kemampuan... hu2.. taun ni teman n hubby alakadar aje.. tak berbaju raya baru.. baju lamo ajo.. heee

    ReplyDelete
  5. betul tu ukur baju di badan sendiri. Berbelanja jangan sampai berhutang.. Nanges tak terbayar pula nanti.

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah... Tinggal bajet utk mak bapa pula ni.

    ReplyDelete
  7. since CT tak kerja lagi.. duit raya nak kasi tak perlu fikir hehehe..
    lepas satu bahagian..

    ReplyDelete