September 2015 - KhatyAiman KhatyAiman: September 2015
Textual description of firstImageUrl

Segmen Blogwalking Ceria Bersama Anizz Annisa

khatyaiman | 9/30/2015 03:14:00 pm | 11 Komen
Assalamualaikum w.b.t

http://adnan-daughter.blogspot.my/2015/09/segmen-blogwalking-ceria-bersama-anizz.html
klik banner untuk join

Textual description of firstImageUrl

BLOG BERWAJAH BAHARU

khatyaiman | 9/30/2015 02:59:00 pm | 8 Komen

Assalamualaikum w.b.t


Textual description of firstImageUrl

Menang hadiah dari aryshafayyadh.blogspot.com

khatyaiman | 9/28/2015 04:25:00 pm | 2 Komen
Assalamualaikum w.b.t

Menang Hadiah GA 1st Year Blog Anniversary | aryshafayyadh.blogspot.com


Textual description of firstImageUrl

BLOG DALAM PROSES PENAMBAHBAIKAN

khatyaiman | 9/28/2015 01:00:00 pm | 2 Komen
Assalamualaikum w.b.t


Textual description of firstImageUrl

Resepi mudah membuat tapai

khatyaiman | 9/28/2015 11:00:00 am | 2 Komen
Assalamualaikum w.b.t 

Resepi mudah membuat tapai  memikat hati tetamu di majlis perkahwinan


Textual description of firstImageUrl

Postcards Giveaway by Doodles of Life

khatyaiman | 9/28/2015 09:49:00 am | 0 Komen
Assalamualaikum w.b.t

Postcards Giveaway by Doodles of Life

http://herlifemanual007.blogspot.my/2015/09/postcards-giveaway-by-doodles-of-life.html

 klik banner untuk join

http://herlifemanual007.blogspot.my/2015/09/postcards-giveaway-by-doodles-of-life.html

Postcards Giveaway by Doodles of Life
10 keping postcards untuk dimenangi

Penyertaan untuk giveaway ini akan ditutup pada October 2, 2015 at 12:00 AM (EST). Kalau tukar waktu Malaysia, October 3, 2015 at 12:00 PM.

Jom join ramai-ramai
Textual description of firstImageUrl

BAHAGIA ITU SEDERHANA

khatyaiman | 9/27/2015 09:00:00 am | 4 Komen
Assalamualaikum w.b.t

BAHAGIA ITU SEDERHANA

BAHAGIA ITU SEDERHANA


Textual description of firstImageUrl

Motivasi hari ini

khatyaiman | 9/26/2015 08:00:00 am | 1 Komen
Assalamualaikum w.b.t

Motivasi hari ini

 
Motivasi hari ini


Textual description of firstImageUrl

Az Zahin Turns 5 Giveaway by sihatcomelceria.com

khatyaiman | 9/25/2015 11:00:00 am | 4 Komen
Assalamualiakum w.b.t

Az Zahin Turns 5 Giveaway by sihatcomelceria.com 

http://www.sihatcomelceria.com/2015/09/az-zahin-turns-5-giveaway-by-sihatcomelceria.html

klik banner untuk join

bermula dari 4 September hingga 26 September

Johor catat IPU tidak sihat

khatyaiman | 9/24/2015 07:43:00 pm | 1 Komen

Assalamualaikum w.b.t

Beberapa hari ini, keadaan  jerebu yang melanda di Pulau Pinang di rasakan semakin baik. Alhamdulillah dengan hujan yang turun menghujani kita sekaligus mengurangkan jerebu tersebut. Hari ini, Johor pula yang mencatat IPU yang tidak sihat.

KUALA LUMPUR 24 Sept. - Jerebu di tiga kawasan di Johor bertambah buruk dengan bacaan Indeks Pencemaran Udara (IPU) tidak sihat setakat pukul 3 petang ini.

Laman sesawang Jabatan Alam Sekitar (JAS) melaporkan Pasir Gudang mencatatkan bacaan IPU tertinggi iaitu 133, diikuti Larkin Lama (126) dan Kota Tinggi (104).

Selain Johor, bacaan IPU di Balok Baru, Pahang turut mencatatkan bacaan IPU tidak sihat iaitu 108 berbanding bacaan IPU sederhana 93 yang dicatatkan pada pagi tadi.

Samarahan, Sarawak yang mencatatkan bacaan IPU tidak sihat 108 pada pagi tadi berubah kepada bacaan sederhana 93.

Sebanyak 39 kawasan lain turut mencatatkan bacaan IPU sederhana antaranya Indera Mahkota, Pahang (100), Sarikei, Sarawak (89), Kemaman, Terengganu (96), Banting,

Selangor (86), Shah Alam, Selangor (87), Batu Muda, Kuala Lumpur (87), Putrajaya (86) dan Bandaraya Melaka (83).

IPU antara 0 dan 50 adalah baik, 51 hingga 100 (sederhana), 101 hingga 200 (tidak sihat), 201 hingga 300 (sangat tidak sihat) dan 300 ke atas (berbahaya).

Orang ramai boleh merujuk portal apims.doe.gov.my untuk mengetahui bacaan IPU semasa. - BERNAMA

Kepada anda yang sudah mempunyai rancangan untuk mengadakan aktiviti luar, diharap anda semua mengambil langkah berjaga-jaga supaya kita berada di dalam keadaan yang sihat. Badan sihat keluarga bahagia.


Textual description of firstImageUrl

Tragedi rempuhan di Mina

khatyaiman | 9/24/2015 06:58:00 pm | 0 Komen

Assalamualaikum w.b.t

MEKAH 24 Sept. - Seramai 4,000 pasukan keselamatan dan 220 ambulans serta kenderaan lain dikerahkan untuk membantu jemaah yang tercedera dalam tragedi rempuhan di Mina tengah hari tadi.

Jurucakap Kementerian Dalam Negeri Arab Saudi, Mej. Jen. Mansour Al-Turki berkata, sekurang-kurangnya 220 jemaah haji maut manakala 450 cedera dalam tragedi rempuhan di Mina ketika mahu melontar jamrah.

“Pada ketika ini, pegawai pertahanan sedang giat membantu menguruskan situasi tersebut,” katanya. - AGENSI


Textual description of firstImageUrl

Persiapan secara sederhana

khatyaiman | 9/23/2015 02:00:00 pm | 3 Komen
Assalamualaikum w.b.t 

Persiapan Hari Raya Aidiladha secara sederhana


Textual description of firstImageUrl

Yahaira Leanne Nama puteri Lisa dan Yusry

khatyaiman | 9/23/2015 12:00:00 pm | 1 Komen
Assalamualaikum w.b.t 

Yahaira Leanne -wahai sebaik baik kelembutan

Yahaira Leanne -wahai sebaik baik kelembutan 

Textual description of firstImageUrl

Polis EVO semakin mendapat sambutan

khatyaiman | 9/23/2015 10:00:00 am | 2 Komen
Assalamualaikum w.b.t

Kutipan Polis Evo mencatat lebih RM2.5 juta selepas empat hari ditayangkan 

Textual description of firstImageUrl

WW#13

khatyaiman | 9/23/2015 08:00:00 am | 2 Komen
Assalamualaikum w.b.t 



Semoga rezeki yang diberi di berkati oleh Nya 
Textual description of firstImageUrl

Semuanya kerana bola

khatyaiman | 9/22/2015 12:00:00 pm | 2 Komen
Assalamualaikum w.b.t

Pasal bola, apa pun boleh terjadi



Textual description of firstImageUrl

Segmen Ucing Nak Url

khatyaiman | 9/22/2015 10:00:00 am | 4 Komen
Assalamualaikum w.b.t 

http://ucingkadayan.blogspot.com/2015/09/segmen-ucing-nak-url.html 
Textual description of firstImageUrl

Resepi ringkas nasi goreng adabi untuk memikat suami

khatyaiman | 9/22/2015 08:08:00 am | 3 Komen
Assalamuaalaikum w.b.t

Resepi ringkas nasi goreng adabi berlaukkan ikan kering bersama kopi o kaww untuk memikat suami

Resepi ringkas nasi goreng adabi berlaukkan ikan kering bersama kopi o kaww untuk memikat suami

Textual description of firstImageUrl

GIVEAWAY WOMEN DESIRE BY INTAN

khatyaiman | 9/21/2015 09:00:00 pm | 3 Komen
"Women Desire Giveaway!
Due Date 24 September 2015
GIVEAWAY WOMEN DESIRE BY INTAN
Berita Baik buat Wanita yang PENTINGKAN Kecantikan Diri secara Dalaman & juga Luaran tentunya..... Kami di Intan Beauty Centre telah menganjurkan 1 Giveaway buat anda bermula dari 10th - 24th September 2015 ....


Hadiah yang kami tawarkan adalah seperti di bawah
Jom cuci mata sikit

5 x Pemenang Bertuah
FREE Combo Women Desire
Jom ramai-ramai kita join bagi memeriahkan lagi GIVEAWAY ini...

Ini merupakan 1st Giveaway ini dilancarkan oleh Intan Beauty Centre dan di sponser oleh Women Desire Kuala Lumpur


** Untuk lihat senarai peserta kat SINI*** Untuk lihat senarai hadiah kat SINI

*Nota Kecil : Please tag and ajak kawan-kawan korang join sekali tau 


--------------------------------------------------------------------------------------------------
Thanks korang. Harap Giveaway kali ni mendapat sambutan 
I love u all 
 
Terima kasih kepada Sponser yang sudi menaja 1st Giveaway by Intan Beauty Centre ini
Textual description of firstImageUrl

HALWA ATTIRE :Only The Best Stylish Maternity Attire

khatyaiman | 9/21/2015 04:00:00 pm | 0 Komen
HALWA ATTIRE :Only The Best Stylish Maternity Attire

Assalamualaikum..

HALWA ATTIRE adalah sebuah butik online yang menjual pakaian mengandung untuk wanita dengan pelbagai pilihan warna dan rekabentuk yang menarik dan pastinya menepati citarasa anda. HALWA ATTIRE adalah milik penuh bumiputera yang telah berkecimpung dalam perniagaan online sejak Ogos 2015.Sebuah butik online pakaian untuk ibu mengandung yang dipercayai oleh ramai pembeli pembeli online diluar sana.


HALWA ATTIRE diwujudkan adalah untuk membantu menyediakan pakaian mengandung terutamanya kepada ibu-ibu yang bekerjaya.Di zaman serba moden dan canggih ini,biasa kita dengar keluhan dan keinginan ibu mengandung :


❤ SUKAR mencari pakaian mengandung yang cantik
❤ DESIGN pakaian mengandung yang sama dikebanyakan tempat
❤ WARNA pakaian mengandung yang mebosankan
❤ Ada yang memilih design ala-ala KOREA tetapi MATERIALnya tidak sesuai dengan SUHU Malaysia
❤ Ada yang CANTIK tetapi lengan tiga suku


Menyedari MASALAH dan KELUHAN yang dihadapi oleh mereka,HALWA ATTIRE tanpa untuk MEMBANTU ibu-ibu MENYEDIAKAN pakaian mengandung yang mempunyai:
❤ Design yang cantik
❤ Breastfeeding friendly
❤ Wudhu friendly
❤ Patuh syariah
❤ Material yang bersesuaian dengan suhu Malaysia.


HALWA ATTIRE bukan sahaja menyediakan pakaian mengandung yang boleh dipakai SEMASA MENGANDUNG, tetapi juga anda boleh memakai kembali pakaian dari Halwa Attire SELEPAS melahirkan anak. Selain itu DESIGN yang disediakan sangat EKSKLUSIF dan sesuai dengan cita rasa masakini.InsyaAllah


HALWA ATTIRE sangat sangat mengutamakan kepuasan pelanggan mereka.Mereka telah memberi jaminan 14 HARI (Return Policy https://www.facebook.com/notes/halwa-attire/14-days-return-policy/1450265261967923 ) untuk memulangkan semula pakaian yang telah dibeli sekiranya anda tidak berpuas hati.Apalagi yang kita mahu.Sesungguhnya HALWA ATTIRE sangat mementingkan kepuasan hati para pelanggan mereka.Inilah yang kita cari jika kita ingin membeli belah secara online.Sistem ini membuatkan kita lebih berminat untuk membeli belah bersama HALWA ATTIRE.


MISI Dan VISI Halwa Attire


MISI
❤ Membantu wanita diluar sana untuk BERJIMAT dengan menyediakan pakaian yang BUKAN hanya boleh dipakai semasa MENGANDUNG tetapi juga BOLEH DIPAKAI selepas MELAHIRKAN anak

VISI
❤ - Membantu ibu-ibu untuk kelihatan cantik,anggun dan bergaya walaupun sedang mengandung.
❤- Menyediakan pakaian mengandung yang stylish dan sesuai dengan suhu Malaysia.

Halwa Attire

HALWA ATTIRE adalah pilihan TEPAT untuk anda membeli belah secara online.Tak rugi membeli belah di sini kerana pakaian yang dijual adalah pilihan pakaian dengan fesyen terkini.


Produk Terbaik Dari Halwa Attire 


Baju Mengandung Halwa Attire
Code: CN07
Material: Mixed Cotton
Thickness: Medium
Colour: Pink
Price: RM68.00

Baju Mengandung Halwa Attire
Code: CN07
Material: Mixed Cotton
Thickness: Medium
Colour: Blue
Price: RM68.00

Baju Mengandung Halwa Attire
Code: CN08
Material: Stretchable Cotton
Thickness: Thin - Normal
Colour: Black
Price: RM69.00

Baju Mengandung Halwa Attire
Code: CN08
Material: Stretchable Cotton
Thickness: Thin - Normal
Colour: Pink
Price: RM69.00

Baju Mengandung Halwa Attire
Code: CN03
Material: Cotton + Polyester
Thickness: Medium
Colour: Yellow
Price: RM58.00

Baju Mengandung Halwa Attire
Code: CN04
Material: Mixed Cotton + Lace
Thickness: Thin - Normal
Colour: Red
Price: RM59.00

Baju Mengandung Halwa Attire
Code: CN04
Material: Mixed Cotton + Lace
Thickness: Thin - Normal
Colour: Dark Blue 
Price: RM59.00

Baju Mengandung Halwa Attire
Code: CH04
Material: Chiffon
Thickness: Thin - Normal
Colour: Yellow
Price: RM69.00

Selain pakaian yang telah dipamerkan di atas terdapat banyak lagi pilihan pakaian mengandung yang menarik terdapat di HALWA ATTIRE.Jom kita usha lagi pakaian yang cantik di FACEBOOK PAGE HALWA ATTIRE .


Maklumat Lanjut Mengenai Halwa Attire

Instagram : halwa attire
WhatsApp: 0168011174
Email : halwaattire@gmail.com


Halwa Attire Stylish Maternity Attire !!!Anggun Bergaya Walaupun Mengandung
•► ••► ••► HALWA ATTIRE :Only The Best Stylish Maternity Attire


Textual description of firstImageUrl

Majlis perkahwinan sahabat lama

khatyaiman | 9/21/2015 02:41:00 pm | 2 Komen
Assalamualaikum w.b.t

Berjumpa di majlis perkahwinan setelah 20 tahun terpisah

Berjumpa di majlis perkahwinan setelah 20 tahun terpisah
Textual description of firstImageUrl

Kari daging remis bersama kulat sisir

khatyaiman | 9/19/2015 10:30:00 am | 4 Komen

Assalamualaikum w.b.t

Resepi kari daging remis bersama kulat sisir



Bahan-bahannya:-

1/2 kg daging remis
3  bungkus serbuk Kari
1 biji besar bawang merah
2 ulas bawang putih
3 beradik (jintan manis,putih dan bunga lawang)
Daun Kari
3 sudu Kerisik (Rujuk sini untuk membuat kerisik)
1 mangkuk besar Kulat sisir
1 mangkuk Santan
Garam
Minyak

Caranya:-

Tumis bawang,3 beradik dan daun Kari sehingga layu
Masukkan serbuk Kari masak sehingga pecah minyak
Masukkan daging  dan kulat sisir,biar sehingga 10-15 minit
Masukkan kerisik
Masukkan santan,biar hingga mendidik
Masukkan garam secukup rasa
Angkat  dan siap untuk di makan

Selamat mencuba


Textual description of firstImageUrl

Rezeki selepas hujan

khatyaiman | 9/19/2015 08:00:00 am | 1 Komen
Assalamualaikum w.b.t

Kulat sisir yang semakin bercambah selepas hujan



Bayaran BRIM dipercepat sempena AidilAdha

khatyaiman | 9/18/2015 05:12:00 pm | 4 Komen


Assalamualaikum w.b.t

Pembayaran BR1M dipercepat sempena Aidiladha
18 September 2015 2:11 PM
PUTRAJAYA 18 Sept. - Pembayaran Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) peringkat akhir yang dijadualkan pada akhir bulan ini akan dipercepatkan pada Isnin ini, kata Menteri Kewangan II, Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah.

Menurutnya, kerajaan bersetuju pembayaran tersebut dipercepatkan berikutan sambutan Hari Raya Aidiladha pada 24 September ini.

“Kerajaan berharap dengan pemberian BR1M ini dapat membantu rakyat membeli barangan keperluan dan persiapan bagi menyambut Hari Raya Aidiladha nanti,”katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Melalui pengumuman Bajet 2015, kerajaan memutuskan supaya pemberian BR1M pada tahun ini diagihkan kepada tiga peringkat.

Bayaran peringkat pertama telah diagihkan pada 15 Januari lalu manakala peringkat kedua pada 28 Mei lalu.

Ahmad Husni berkata, pembayaran BR1M akan dikreditkan terus ke akaun penerima masing-masing.

Katanya, bagi mereka yang tidak mempunyai akaun bank, surat kelulusan akan diposkan terus ke alamat penerima dan boleh ditunaikan di mana-mana cawangan Bank Simpanan Nasional (BSN), Maybank, CIMB dan Public Bank yang berhampiran. - UTUSAN ONLINE


Textual description of firstImageUrl

Giveaway : Choose yourself by Mdmnissa

khatyaiman | 9/18/2015 03:39:00 pm | 2 Komen
Assalamualaikum w.b.t

Giveaway : Choose yourself by Mdmnissa


http://wanhanisahwanmat.blogspot.my/2015/09/giveaway-choose-yourself-by-mdmnissa.html
 klik banner untuk join

Textual description of firstImageUrl

Beg gantung bayi paling comel

khatyaiman | 9/18/2015 12:48:00 pm | 2 Komen
Assalamualaikum w.b.t

6 jenis beg gantung bayi paling comel

 
 comel dan seronok sangat apabila melihat bayi comel ini berada di dalam beg gantung yang berupa 'pop corn' .nyenyaknya dia

Textual description of firstImageUrl

Wabak anjing gila kembali menyerang

khatyaiman | 9/18/2015 10:00:00 am | 4 Komen
Assalamualaikum w.b.t

Perlis, Kedah dan Pulau Pinang diisytihar sebagai kawasan wabak jangkitan anjing gila

Textual description of firstImageUrl

Gambar anak Lisa dan Yusry

khatyaiman | 9/18/2015 08:15:00 am | 6 Komen
Assalamualaikum w.b.t

Lisa dan Yusry berkongsi gambar cahaya mata mereka di  Instagram HLIVE

 

Textual description of firstImageUrl

Tudung Aidijuma Giveaway By Anies

khatyaiman | 9/17/2015 04:09:00 pm | 5 Komen
Assalamualaikum w.b.t

Tudung Aidijuma Giveaway By Anies


http://aniesandyou.blogspot.my/2015/09/tudung-aidijuma-giveaway-by-anies.html

KLIK BANNER UNTUK JOIN
Textual description of firstImageUrl

CARA MUDAH MEMBUAT KERISIK

khatyaiman | 9/17/2015 01:45:00 pm | 6 Komen
Assalamualaikum w.b.t

CARA MEMBUAT KERISIK SENDIRI


Textual description of firstImageUrl

KHAS BUAT KAUM ADAM

khatyaiman | 9/17/2015 11:53:00 am | 3 Komen
Assalamualaikum w.b.t

 TIPS UNTUK KAUM ADAM YANG MERANCANG NAK KAHWIN  5 TAHUN LAGI. .



Textual description of firstImageUrl

tahniah lisa dan yusry

khatyaiman | 9/17/2015 08:51:00 am | 5 Komen
Assalamualaikum w.b.t

Lisa surihani selamat melahirkan anak perempuan


KhatyAiman © . Designed by MaisarahSidi.com