Tempat perkahwinan paling romantik

Assalamualaikum w.b.t


17 Tempat perkahwinan paling romantik di Asia Selatan

Hari ini bila dapat kad jemputan kahwin kawan sekolah yang baru hendak mendirikan rumah tangga, teringat pula masa khaty nak kahwin dulu. Siap dengan senarai tempat untuk bulan madu lagi. Tempat untuk majlis kahwin dan tentulah hanya mampu buat di rumah sahaja. Kalau banyak pendapatannya boleh la berangan buat majlis perkahwinan yang ada tema. Semua dah berlalu, yang tinggal kenangan yang terindah sahaja.

Kepada yang nak buat majlis perkahwinan di tempat -tempat yang romantik dan sangat cantik, jom kita sama-sama terbang ke tempat-tempat ini.

1. Komaneka Resorts Ubud Bali

komaneka bali

komaneka bali

2. Diamond Bay Resort & Spa Nha Trang Vietnam

diamond resort vietnam

diamond resort vietnam

3. Song Saa Private Island Roh Rong Cambodia

rong cambodia
rong cambodia

4.Villa Halia Singapore's Botanic Garden

singapura
singapura

5. Six Senses Con Dao Con Son Island, Con Dao archipelago

con doa archipelago
con doa archipelago

6. Miniloc Island, El Nido Resorts Palawan, Philippines

miniloc island philippines

miniloc island lhilippines

7. Tanarimba Janda Baik Bukit Tinggi, Pahang, Malaysia

8. Luang Say Residence Luang Prabang, Laos


9. The Roof  Bandar Utama, Petaling Jaya, Selangor Malaysia

10. Trisara Phuket, Thailand

11. Shangri-La Boracay Resort & Spa Boracay, Philippines


12. Marina Bay Sands Singapore


13. The Datai Langkawi Island, Malaysia


14. Sri Panwa Phuket, Thailand

15. Amanjiwo Central Java, Indonesia


16. Red Bridge Restaurant & Cooking School Hoi An, Vietnam

17. Ayana Resort and Spa Bali, Indonesia

SUMBER GO ASEAN 

Ini hanya sekadar perkongsian untuk anda semua yang mana mungkin ada di antara anda berkeinginan untuk pergi. Tidak salah untuk mengadakan sesuatu majlis,tetapi biarlah ia tidak membebankan anda. Terima kasih kerana anda sudi belayar ke dalam impian ini..

Luahkan apa saja,yang penting enjoy

8 komen:

  1. anteknyaaa .. budget pun antekkk ! hahaahaha miminadam

    ReplyDelete
  2. santeknyaaaa...Khaty SA ada survey yang kat Ayana Resort tu..package perkahwinan kat Indonesia xde la mahal mana..macam best jer kan...

    ReplyDelete
  3. wahh lawa gilosss semuaa!tapi macam mahal je hahaha

    ReplyDelete
  4. wow! terbaik...

    aida ada impian utk wedding anak2 aida.
    terutama kakak-kakak ~ majlis nikah nyer aida titikberat kan.
    da ada dah dlm kepala nak majlis camne.
    bagi aida wedding adalah majlis parents sebeno nyer.
    pengantin tu adalah subjek matter program.
    jemputan pun dari parents kan :)
    in shaa Allah :)

    ReplyDelete
  5. cantikkkk.......mintak2 adela rezki saya kesana nanti bersama kekasih halal..huhuhu

    done follow u :)

    ReplyDelete