lifestyle blogger

Ads

Post Top Ad

Tuesday, 30 June 2015

Monday, 29 June 2015

00:00:00

#Cabaran 20Hari PuasaRaya 2015

Assalamualaikum w.b.t

#Cabaran 20Hari | Resepi Hidangan Sahur

 
http://khatyaiman.blogspot.com/2015/06/cabaran-20hari-puasaraya-2015_29.html
 Makanan wajib yang semestinya ada di rumah khaty waktu sahur adalah ayam masak kicap..Senang dan cepat dan tidak pedas.Cili itu hanya untuk hiasan....hehehehe

ketuk kerat si daging ayam
untuk di masak dengan si kicap
masuk sahur jangan lah berjam
yang simple itu pastinya sedapppppp

Baca di sini Cabaran hari ke 2


#Cabaran20Hari,
#exchangefeedgroup
#kelabbloggerbenashaari 
#bukansekadarblogger
#bukansembangkosong 

Luahkan apa saja,yang penting enjoy

Sunday, 28 June 2015

00:00:00

#Cabaran 20Hari PuasaRaya 2015

Assalamualaikum w.b.t

#Cabaran 20Hari | Pengalaman Sahur


http://khatyaiman.blogspot.com/2015/06/cabaran-20hari-puasaraya-2015_28.html
Sahur..sahur..sahur...
Masa khaty belajar dulu,roommate akan jerit sebut perkataan sahur..memang semua kena bangun sebab suara dia masyaAllah..hanya Allah sahaja yang mengetahuinya.Tapi bagus jugak disebabkan dia ramai yang tidak ponteng sahur dan puasa..

Saturday, 27 June 2015

23:00:00

#Cabaran 20Hari PuasaRaya 2015

Assalamualaikum w.b.t

#Cabaran 20Hari | Erti Puasa Bagi Anda

Sempena bulan ramadhan yang mulia ini,pastinya ramai telah mengatahui APA yang dimaksudkan dengan puasa..APA pendapat anda?pada pendapat khaty,puasa itu bermaksud menahan lapar Dan dahaga serta tidak melakukan perkara2 yang boleh membatalkan puasa..senang kan..

00:00:00

Giveaway Duit Raya Dari BBL

Assalamualaikum w.b.t

http://budakbandunglaici.blogspot.com/2015/06/giveaway-duit-raya-dari-bbl.html

< Klik gambar untuk join >

Assalamualaikum & hello there,


Siapa cakap bila dah besar mesti tak dapat duit raya? Sempena bulan Syawal bakal datang BBL dengan rasa gembira nak bagi duit raya kepada blogger bertuah. Cepat beratur submit entri ya. Boleh belanja diri sendiri makan aiskrim pasu.

Hadiah duit raya

Duit raya RM20 
untuk 1 orang pemenang

Duit raya RM10 
untuk 3 orang pemenang


Duit raya RM5 
untuk 5 orang pemenang

Cara nak join sangat mudah. Follow step dibawah :

1. Add BBL di

Follow blog

LIKE fan page

Add Google+

Add Twitter

Add  Instagram

2. Buat satu entri bertajuk "Giveaway  Duit Raya Dari BBL"

3. Copy coding yang disediakan & paste kat ruang HTML & publish entri


Cara nak paste code dalam entri


4. Tinggalkan link URL entri korang dalam kotak komen SINI (link)

Tu saja. Senang sangat kan.

Tarikh tamat giveaway pada 14 Julai 2015

Pemenang akan diumunkan pada 16 Julai 2015 nanti



BBL ~ Cepat submit link URL korang
o\( ̄ρ ̄)/o

Sekian terima kasih & selamat hari raya

Friday, 26 June 2015

16:00:00

Cabaran 20 Hari Puasa/ Raya 2015

Assalamualaikum w.b.t

 #Cabaran20Hari untuk menguji adakah anda blogger TEGAR?


Sesungguhnya cabaran dan dugaan itu hadir untuk menguji kekuatan kita. Kali ini, #Cabaran20Hari untuk menguji adakah anda blogger TEGAR?

#Cabaran20Hari adalah cabaran selama 20 hari di mana setiap hari anda perlu membuat entri menggunakan tajuk yang di beri beserta kata kunci atau keyword   #Cabaran20Hari di dalam setiap entri.

Cabaran akan bermula pada 27 Jun 2015 sehingga 16 Julai 2015. 

Thursday, 25 June 2015

00:00:00

Senarai bazar ramadhan pulau pinang

Assalamualaikum w.b.t

"" Senarai bazar2 Ramadhan dalam Pulau Pinang "" 

 Bersempena bulan ramadhan almubarak yang sedang kita jalani sekarang,sudah tentu yang paling dicari dan sinonim dengan bulan ramadhan adalah bazaar ramadhan..terutamanya bagi mereka yang bermastautin di pulau pinang,boleh la mengunjungi ke bazaar yang berdekatan..nak tahu dekat mana bazaar yang di buka, mai khaty nak habaq sikit..

Air Itam
Kampung Melayu (50 stalls)
Jalan Pasar (30 stalls)

Balik Pulau
Masjid Daerah Barat Daya, Simpang Empat (90 stalls)

Batu Maung
Taman Iping - Gegili Jalan (20 stalls)

Bayan Baru
Kompleks Bukit Gedung (40 stalls)
Lengkok Mahsuri Bayan Baru (20 stalls)
Giant Bayan Baru - car park (26 stalls)

Bayan Lepas
Jalan Mahkamah Bayan Lepas (300 stalls)
Kompleks Bukit Jambul (24 stalls)

George Town
Lebuh Queen - Little India (17 stalls)

Gelugor
Pejabat Pos Gelugor - Tapak TPS (46 stalls)
Hadapan Perumahan Kastam - Gegili Jalan (15 stalls)
Pasar Taman Tun Sardon (52 stalls)

Jelutong
Masjid Sungai Pinang (142 stalls)

Sungai Nibong
Pasar Malam Jalan Aziz Ibrahim (100 stalls)
Masjid Sungai Nibong Basar (40 stalls)

Tanjung Tokong
Simpang Tiga, Jalan Tanjung Tokong Lama
Tesco Sri Pinang, Jalan Tanjung Tokong
Jalan Sentosa (80 stalls)

Teluk Kumbar
SMK Teluk Kumbar (15 stalls)

SEBERANG PERAI
Bukit Mertajam
Alma (78 stalls)
Taman Pelangi (30 stalls)
Jalan Taman Guar Perahu (50 - 75 stalls)
Jalan Sejahtera, Taman Sejahtera (30 stalls)
Parit Busuk, Kubang Semang (150 stalls)
Taman Ciku (50 stalls)
Taman Sentosa (30 stalls)

Butterworth
Taman Desa Murni, Jalan Sungai Dua
Masjid Bagan Dalam (10 stalls)
SMK Telok Air Tawar (100 stalls)

Penaga 
- nearby MPSP stall (56 stalls)
Jalan Bagan Luar - In front of Lodge 18 (60 stalls)

Juru
Jalan Taman Delima (30 stalls)

Kepala Batas
Kawasan Kompleks Dato' Kailan (30 stalls)
Masjid At Taqwa, Taman Bertam (92 stalls)
Bandar Putra Bertam (30 stalls)
SK & SMK Bertam Perdana (30 stalls)
Kompleks Tasek Gelugor (50 - 75 stalls)

Nibong Tebal
N.Tebal depan Yawata (30 stalls)
Sungai Bakap (50 stalls)
Jawi (30 stalls)
Sungai Duri (25 stalls)
Jalan Sungai Chenaam - next to Tapak Perda (30 stalls)
Taman Sinar (106 stalls)
Masjid Qaryah Seri Ampangan (30 stalls)

Seberang Perai
Masjid Daerah Seberang Perai Tengah (100 stalls)
Taman Pauh Indah (80 stalls)

Seberang Jaya
Between Medan Selera and Pasar Jalan Tenggiri - car park (58 stalls)
Taman Arowana (30 stalls)

Simpang Ampat
Stadium Batu Kawan - car park (20 stalls)
Jalan Tasek 2 (30 stalls)
Medan Selera Simpang Ampat (30 stalls)

Sungai Dua
Pasar Malam Desa Murni (150 stalls)

Bukan lah maksud khaty hendak meminta anda pergi kesemua tempat itu,bagi yang berdekatan boleh saja,nak jalan-jalan juga boleh..akan tetapi beringatlah apabila anda berada di bazaar,beli la apa yang perlu sahaja,jangan pula ikut hawa nafsu yang lapar,takut nanti berlaku pembaziran..walaupun syaitan dikatakan 'telah dikuarantin' selama sebulan,tapi amalan pembaziran itu juga kan amalan yang di sukai oleh syaitan..maaf jika agar terkasar bahasa..jika ada yang tersalah ayat ampun dan maaf dipinta sempena bulan baik ramadhan almubarak ini..

Luahkan apa saja,yang penting enjoy

Wednesday, 24 June 2015

11:00:00

Kecantikan Semulajadi Bersama Madeena Skincare by Helenz Signature

Anda ingin kelihatan lebih anggun bergaya di Aidil Fitri ini? Malu dengan masalah jerawat anda? Anda mempunyai kulit muka kusam?

Jika anda ada masalah itu jangan pergi dari sini


Jawapan ada di sini!!


Lihat apa yang terjadi pada kulit muka mereka ini. Semakin bersinar dan berseri.

Testimoni Helenz Signature Produk Kecantikan Madeena Skincare Terbukti Berkesan
Testimoni Madeena Skincare by Helenz Signature

Madeena Skincare by Helenz Signature

Testimoni Helenz Signature Produk Kecantikan Madeena Skincare Terbukti Berkesan
Logo Helenz Signature


Memperkenalkan Madeena Skincare by Helenz Signature. Produk yang disahkan Halal, mendapat jaminan KKM dan juga diformulasikan dengan teknologi terkini dengan menggunakan bahan semulajadi.

Manfaat Madeena Skincare by Helenz Signature

Testimoni Helenz Signature Produk Kecantikan Madeena Skincare Terbukti Berkesan
Madeena Skincare by Helenz Signature

Dapatkan Madeena Skincare by Helenz Signature yang mampu:-
  1. Mencerahkan dan Melembapkan Kulit
  2. Mengecutkan Jerawat dan Menghilangkan Jeragat
  3. Menghilangkan Whitehead dan Blackhead
  4. Menghilangkan Kulit Kusam dan Tidak Bermaya
  5. Menghilangkan Kesan Lebam di Bawah Mata
  6. Menyingkirkan Minyak Berlebihan Pada Wajah
  7. Merawat Tekstur Kulit dari Dalam
  8. Melindungi Kulit Muka dari sinaran terus UV
  9. Menghilangkan Garis-Garis Halus dan Kedutan Pada Wajah
  10. Menjadikan Wajah Lebih Cantik, Berseri dan Tampak Muda!

Harga Madeena Skincare by Helenz Signature

Dengan hari raya yang akan datang tidak lama lagi, marilah kita mempersiapkan penampilan kita.

Harga yang ditawarkan amat berbaloi. 5 in 1 complete set dengan harga RM150 dan mampu menaikkan seri muka anda. Ianya sangat BERBALOI

Testimoni Helenz Signature Produk Kecantikan Madeena Skincare Terbukti Berkesan
Madeena Skincare by Helenz Signature

Testimoni Madeena Skincare by Helenz Signature


Testimoni Helenz Signature Produk Kecantikan Madeena Skincare Terbukti Berkesan
Testimoni Produk Kecantikan Madeena Skincare Terbukti Berkesan


Jadi, apa tunggu lagi?


Khas untuk pembaca blog www.khatyaiman.blogspot.com, saya ada kuota voucher diskaun RM20 untuk mereka yang pertama kali nak mencuba Helenz Signature. Harga biasa ialah RM150. Selepas tolak diskaun, jadi RM130 saja. SANGAT BERBALOI kan? Dengan harga tersebut, boleh dapat 5 in 1 Helenz Signature Skincare Set. Free Poslaju pulak tu.

Namun, anda harus tahu, voucher ini Khas untuk 5 Pembeli terawal Sahaja. Anda harus cepat bertindak.. Jangan sampai Hq reply 'Maaf, kupon diskaun dah habis'. 

Whatsapp kod ini sekarang: HSD130 dan hantar ke 013-3155 373

Jom jadi yang terawal untuk mendapatkan diskaun Khas ini.

Helenz Signature, Menyempurnakan Kejelitaanmu....



Cara pembelian Madeena Skincare

Pembelian boleh di buat terus dengan menghubungi:

1. Helenz Signature HQ
013-3155373 (Aishah) (Whatsapp/call)

2. Facebook page
Helenz Signature Official

3. Instagram
@helenzofficial

4. Website
www.helenz.my

Agent & Stokis diperlukan
Disamping wajah anda menjadi lebih cantik dan berseri, anda juga boleh menjana pendapatan bersama Helenz Signature. Jom Whatsapp segera ke 013-3155373 (Aishah)


Testimoni Helenz Signature Produk Kecantikan Madeena Skincare Terbukti Berkesan
As seen on

Nantikan juga kemunculan

MADEENA SKINCARE
by
HELENZ SIGNATURE
pada 
13 JUN 2015
dalam
NASI LEMAK KOPI O

00:00:00

Sihat sebelum Sakit

Assalamualaikum w.b.t

Apabila wanita itu sakit..


Beberapa hari yang lalu,kami sekeluarga dikejutkan dengan berita emak pengsan di sebuah masjid.Kejadian berlaku lebih kurang pada jam 12.30 tengah hari.Emak yang sehingga hari tersebut tidak pernah pula kedengaran sakit,nampak sihat sentiasa,tiba-tiba pengsan..

Tuesday, 23 June 2015

06:00:00

Review | Bizkad Murah Beli 10 percuma 10

Assalamualaikum w.b.t

 Review | Bizkad Murah Beli 10 percuma 10

KAD BISNES MURAH | BELI 10 PERCUMA 10 | Wooowwwww ! PROMOSI TERLAJAK MURAH SEMPENA RAYA YANG BAKAL TIBA NI. Dengan hanya membeli 10 kotak bisnes kad anda akan menerima 10 kotak lagi!!  Siapa yang taknak lepaskan peluang keemasan ni ! Kenapa perlu ada Bisnes Kad? 
  • Salah satu medan promosikan produk jualan anda.
  • Satu alternatif untuk tingkatkan ‘branding’ barangan anda.
  • Menambah kenalan dan network lebih luas.
Kepentingan kepada Blogger, bisnes kad atau blogger kad ini sangat penting. Lagi-lagi blogger #retis dan #otai amat memerlukan Bisnes kad bagi meningkatkan lagi branding Blog disamping menambah kenalan blogger. Pasti susah jika rakan baru mahu mengingati nama blog anda, bukankah Bisnes kad banyak membantu?

Sekiranya anda mahukan dalam kuantiti yang sedikit. Berikut adalah pakej yang lain:
  1.  1 box/100pcs = RM26
  2.  3 box/300pcs = RM53
  3.  5 box/500pcs = RM75
  4. 10box/1000pcs = RM110 (Free 10box)
*harga tidak termasuk design dan postage
bizkad murah


  • Material : Art Card Matt Lamination
  • Jenis : 260gsm art paper
  • Kalis Air
  • Elegent dan profesional 
  • Tahan Lama berbanding kertas biasa 
  • Laminate yang tidak licin dan tidak bersinar
  • Warna lebih tepat dan cantik
Sticker murah

Sekiranya anda mahu selit tempahan sticker, pakej kad kahwin murah, banner, bunting, dan lain lain perkhidmatan printing.. Boleh hubungi:

Dalizgrafix
IG :  @dalizgrafixWhatsapp: +6012 3644 805
WechatID: dalizgrafix2
Facebook : Adam's Print Shoppe / dalizgrafixEmail: dalizgrafix@gmail.com

Monday, 22 June 2015

Sunday, 21 June 2015

06:00:00

3rd Giveaway Sulaman Lace Heaven

Assalamualaikum w.b.t

3rd Giveaway Sulaman Lace Heaven 

 

http://fuzamusa.blogspot.com/2015/06/3rd-giveaway-sulaman-lace-heaven.html
 klik banner untuk join

Bermula pada  10 June 2015, semua sahabat handai kenalan yang ada Blog di Malaysia adalah dijemput untuk sertai GIVEAWAY ini, dengan mematuhi syarat-syarat berikut:
 
 
  1. Buat satu entri bertajuk 3rd Giveaway Sulaman Lace Heaven
  2.  LIKE Page Tawar_tawar FOLLOW Instagram : tawar_tawar (WAJIB FOLLOW SALAH SATU ATAU KEDUANYA)
  3. Tag seorang kawan blogger baru untuk sama-sama sertai Giveaway ini.
  4. Copy dan paste kan banner dan Publish entri. Jangan lupa backlink ke sini semula.
  5. Tinggalkan URL entri kalian ke dalam ruangan komen.
  6. Pemilihan pemenang adalah melalui system random.org.
  7. Giveaway ini akan TAMAT pada jam 8.00 malam 25 June 2015
  8. Pemenang akan di umumkan pada hari Jumaat,  26 June 2015, InshaAllah 

Saturday, 20 June 2015

13:57:00

SOAL JAWAB PUASA DAN HARI RAYA

Assalamualaikum w.b.t

134 Soal Jawab Tentang Puasa dan Hari Raya Aidilfitri (Ustaz Azhar Idrus)

1.Batal tak puasa kalau pakai earphone kat lubang telinga?
Tak batal
2.Apakah hukum bermain mercun di bulan puasa?
Yang tak berbahaya makruh sebab bakar duit. Yang berbahaya haram.
3.Apakah hukum kita berhias diri pada hari raya?
Sunat berhias diri pada hari raya.
4.Apakah hukum pasang pelita kat halaman rumah pada 10 hari terakhir?
Kalau nak cerahkan halaman rumah, harus. Kalau raikan 10 malam terakhir atau malam raya, bida'ah.
5.Sah tak puasa ganti Ramadhan kalau niat tidak dikhususkan?
Kena tentukan dalam niat puasa ganti Ramadhan.
6.Hadith berkenaan 10 malam pertama Ramadhan adalah rahmat, 10 malam pertengahan adalah maghfirah dah 10 malam terakhir adalah pembebasan dari neraka itu sahih ke tidak?
Dhaif, boleh amal dan boleh sebarkan.
7.Macam mana kalau suka gigit kuku di bulan puasa?
Batal jika ditelan kuku itu selepas digigit.
8.Apa hukumnya masih makan waktu azan Subuh berkumandang.
Batal puasa.
9.Kalau menangis batal tak puasa?
Tak batal walaupun sebulan menangis.

Friday, 19 June 2015

06:00:00

Siapakah yang pertama??

Assalamualaikum w.b.t

Pertama yang Luarbiasa


Org pertama cipta telefon ? Alexander Graham Bell .. 

kalau org pertama tulis bismillah ??????? kalau anak-anak tanya kepada ibubapa...berpeluh nak jawab ni!.. simpan nota ini.

      30 ORANG YANG
PERTAMA DALAM ISLAM

---------------------------------

Thursday, 18 June 2015

13:35:00

Kelebihan Solat Terawih

Assalamualaikum w.b.t

FADHILAT SOLAT TERAWIH

 http://khatyaiman.blogspot.com/2015/06/kelebihan-solat-terawih.html

Diriwayatkan oleh Saiyidina Ali (r.a.) daripada Rasulullah S.A.W., sebagai jawapan dari pertanyaan sahabat-sahabat Nabi S.A.W. tentang fadilat (kelebihan) sembahyang sunat terawih pada bulan Ramadan :
09:33:00

GIVEAWAY KAD RAYA 2015 BY KATHY R'BAIN & CIK AKAK

Assalamualaikum w.b.t


http://kathyrbain.blogspot.com/2015/06/ga-kad-raya-2015-by-kathyrbain-cikakak.html


Detail segmen:-

Mula: 18 Jun 2015
Tamat: 28 Jun 2015

Hadiah:

1. 1 keping kad raya by Kathy R'bain dan Cik Akak x 10

2. 1 keping kad raya by Cik Akak x 10




∵∴∷ Klik banner  untuk melihat syarat penyertaan ∵∴∷



♥♡ segmen di jaya dan di taja oleh Kathy R'bain & Cik Akak ♥♡
Luahkan Apa saja,yang penting enjoy
08:39:00

MENU BULAN RAMADHAN

Assalamualaikum w.b.t

30 MENU LAZAT SEPANJANG RAMADHAN

1. Tilawah al Quran sejuzuk sehari paling kurang.
2. Solat tarawih minima 8 rakaat setiap mlm.
3. Solat Witir minima 3 rakaat semalam.
4. Beri makan orang berbuka puasa walaupun dengan sebiji tamar setiap hari.
4. Solat fardhu 5 waktu berjamaah setiap hari.
5. Tahajud setiap malam minima 2 rakaat.
6. Sunat dhuha setiap pagi.
00:00:00

Exchange Feed Group

  Assalamualaikum w.b.t

Pertama kali terserempak pasal EFG adalah apabila khaty sedang Blogwalking di blog blogger hebat irrayan..masih samar-samar pada mulanya,akan tetapi apabila khaty dan irra mula berbalas whatssapp hanya mengenai kehidupan seharian,akhirnya irra telah menerangkan serba sedikit mengenai EFG..macam berminat,khaty pun terus beritahu irra untuk sesi percubaan dan akhirnya kekal sehingga ke hari ini..seronok sangat sebab irra merupakan wanita yang kuat semangat untuk meneruskan dan menjaga komuniti EFG agar berjalan dengan lancar dan selesa..Irra juga merupakan pengetua yang tegas tapi masih ada sifat kelembutan sebagai seorang wanita..ahli-ahli lembaga yang lain juga turut memberikan kerjasama yang sangat tip top untuk menjayakan EFG ini..I LOVE FAMILY EFG..Jemput baca sedikit testimoni merangkap pengalaman setiap ahli apabila mereka di terima sebagai ahli EFG

Exchange Feed Group 



Exchange Feed Group Blogger Awesome
Exchange Feed Group Blogger Awesome

Wednesday, 17 June 2015

12:49:00

Bantuan Khas Kewangan RM500

Assalamualaikum w.b.t

Alhamdulillah,kepada penjawat awam yang terlibat di mana Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak telah mengumumkan berita gembira semasa berucap di Majlis Perdana Perkhidmatan Awam Kali-14 di Pusat Konvensyen Putrajaya(PICC) dengan tema Mendepani Realiti Baru Negara.

Penjawat awam terima bonus raya RM500

 
http://khatyaiman.blogspot.com/2015/06/bantuan-khas-kewangan-rm500.html

12:27:00

Kenaikan Elaun Tetap Perumahan ITP

Assalamualaikum w.b.t

Alhamdulillah,kepada penjawat awam yang terlibat di mana Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak telah mengumumkan berita gembira semasa berucap di Majlis Perdana Perkhidmatan Awam Kali-14 di Pusat Konvensyen Putrajaya(PICC) dengan tema Mendepani Realiti Baru Negara.

Kadar terendah elaun tetap perumahan naik

http://khatyaiman.blogspot.com/2015/06/kenaikan-elaun-tetap-perumahan-itp.html

Tuesday, 16 June 2015

06:00:00

Ping Entri Ke Semua Facebook Group Dengan Satu Klik

Assalamualaikum w.b.t

PING ENTRI KE SEMUA FACEBOOK GROUP DENGAN SATU KLIK 

Ping entri kita penting untuk tarik traffik ke blog . Antaranya adalah dengan ping entri ke group-group facebook . Kalau ada yang tertarik dengan entri kita kemungkinan dia akan klik dan baca entri kita . Mesti ada punya , tak banyak pon sikit jadi la dari beribu pengguna dalam satu group tu .

Ping Entri Ke Semua Facebook Group Dengan Satu Klik

Macam mana cara cepat nak ping ke group-group facebook ? ? Kalau satu-satu leceh la . Nak-nak pula internet lembab , memang makan masa nak tunggu loading satu-satu group . Kat sini adalah antara cara mudah nak ping entri kita ke seluruh group di facebook .
Cara-caranya :

1 . Login ke akaun facebook kita
facebook developer send button
3 . Gantikan url dalam kotak ' URL to send ' dengan url link entri kita

4 . Tekan button ' Send '

5 . Url yang kita nak send akan keluar macam kat bawah

6 . Pilih group untuk kita send url di ruangan ' Recipients ' . Pilih banyak-banyak pun tak apa
facebook send button
 7 . Tulis sikit ayat untuk tarik pembaca supaya baca entri kita dalam kota ' Message ' . Nak biarkan kosong pun tak apa

8 . Lepas dah rasa ok semua , tekan button ' Send '
facebook develepor send button
9 . Selesai
Mudah kan ? ? Jimat dah masa dari send satu-satu link ke group facebook . Kalau tak percaya link kita tadi dah send , boleh buka group facebook tersebut dan tengok ada ke tak . Dapat lah kita tarik traffik ke blog dari facebook . Semoga bermanfaat .

Monday, 15 June 2015

09:16:00

Review - Q'SARRA BEAUTY SKINCARE

  Assalamualaikum w.b.t

Q'SARRA BEAUTY SKINCARE



Produk Q'Sarra Beauty Skincare adalah produk kecantikan dari Malaysia, selamat digunakan dan dijamin berkesan serta telah mendapat kelulusan GMP Dan KKM (Kementerian Kesihatan Malaysia). Tak perlu ragu-ragu jika digunakan.

produk hilangkan jeragat

Produk Q’Sarra Beauty diformulasikan dengan menggunakan bahan seperti Collagen, Serbuk Mutiara, Argan Oil,Vitamin E dan Vitamin C. Produk ini bebas dari bahan kimia berbahaya.

PERUBAHAN PADA WAJAH ANDA SEAWAL 7 HARI

Produk Q'Sarra Beauty Sesuai Untuk Semua Jenis Kulit Muka. Q'Sarra Beauty Skincare dapat membantu pelbagai jenis masalah kulit muka:-

✔ Menghilangkan kedutan
✔ Mengatasi masalah jerawat
✔ Mengatasi masalah jeragat
✔ Menyerikan kulit yang kusam
✔ Menghilangkan jerawat & parut bekas jerawat
✔ Menghilangkan & menyamarkan blackhead & whitehead di wajah
✔ Mengecilkan pori-pori
✔ Pigmentasi atau warna kulit tidak sekata
✔ Mencerahkan & memutihkan warna kulit
✔ Meremajakan & membuatkan kulit nampak bercahaya
✔ Menegangkan kulit muka
✔ Mengatasi msalah kulit muka hangus
✔ Mengatasi kulit berminyak
✔ 100% Satisfaction

Produk Q'Sarra Beauty Skincare ini berupaya membantu anda merawat dan mencegah pelbagai jenis masalah kulit muka seperti jerawat & jeragat yang teruk,parut-parut jerawat & jeragat, white&black head,kulit kusam,kulit kering,kulit berminyak,tona tidak sekata,mencerahkan & memutihkan warna kulit dan pelbagai lagi masalah yg lain.



Tidak hairanlah mengapa pengguna Q'Sarra Beauty berpuas hati dan menjadi pengguna setia setelah mencubanya. Q'Sarra Beauty Skincare adalah produk kecantikan Bumiputera dari Malaysia dan tidak mengandungi bahan kimia berbahaya. Telah diakui oleh Biro Farmaseutikal Kementerian Kesihatan Malaysia.

KEISTIMEWAAN


Q'Sarra Collagen Soap Gold
produk hilangkan jeragat
  • mampu mencerahkan kulit secara semulajadi
  • mengecutkan jerawat
  • mengataasi masalah jeragat, kulit kering, kulit kusam dan wajah akan jadi lebih bersih, lembut dan tegang selepas dicuci
  • sesuai untuk semua jenis kulit
Q'Sarra Day Cream (SPF 30)
produk hilangkan jeragat
  • dapat membantu menghilangkan jeragat, bintik-bintik hitam dan parut
  • mencerahkan kulit wajah dan membantu menghilangkan kedutan di wajah
  • melindungi wajah dari sinaran cahaya matahari dengan SPF30
  • boleh dijadikan alas bedak atau foundation bagi mencegah debu dan kotoran pada wajah
  • sesuai untuk semua jenis kulit
Q'Sarra Night Cream
produk hilangkan jeragat
  • membuang sel-sel kulit mati
  • merawat pada waktu malam dengan kulit lebih halus dan tegang
  • menghapuskan jeragat, jerawat, parut dan pigmentasi
  • melembabkan dan mengebukan kulit
  • memberi kelembapan pada kulit muka
  • mengecilkan Pori-pori
  • mengembalikan keremajaan kulit
  • anti kedutan
  • mencerahkan Kulit muka
  • sesuai untuk semua jenis kulit

CARA-CARA PENGGUNAAN SET Q’SARRA BEAUTY SKINCARE

  1. Basuh muka & leher guna soap collagen gold Q’sarra Beauty. Jika anda memakai mekap seperti foundation atau compact powder, cuci muka dengan soap collagen gold Q;sarra Beauty ulang cara yang sama sebanyak 2kali (double cleanse) kerana siap collagen gold Q’sarra Beauty mampu mencuci dengan bersih make-up anda tanpa mengguna make-up remover.
  2. Olehkan(sapukan) Day Cream Q’sarra Beauty keseluruh wajah dan leher. Day Cream Q’sarra Beauty juga boleh disapukan dikelopok dan kawasan mata. Tidak perlu sapuan yang terlalu tebal kerana kulit wajah hanya menyerap apa-apa krim dalam kuantiti yang memadai dan diperlukan sahaja, yang selebihnya tidak akan memberi apa-apa manfaat dan membazir sahaja.
  3. Pada waktu malam, ulangi cara 1 diikuti dengan sapuan night cream Q’sarra Beauty keseluruh wajah dan leher. Sebaiknya sapuan night cream Q’sarra Beauty ini dilakukan 1 jam sebelum tidur. Night cream Q’sarra Beauty juga boleh disapukan dikelopok dan kawasan mata. Tidak perlu sapuan yang terlalu tebal kerana kulit wajah hanya menyerap apa-apa krim dalam kuantiti yang memadai dan diperlukan sahaja, yang selebihnya tidak akan memberi apa-apa manfaat dan membazir sahaja.

Testimoni pelanggan:

produk hilangkan jeragat

produk hilangkan jerawat

produk hilangkan jerawat

Tempahan dan Pertanyaan

Sebarang tempahan dan pertanyaan, boleh hubungi terus nombor ini melalui aplikasi Whatsapp ataupun mesej

produk hilangkan jerawat



Sunday, 14 June 2015

06:00:00

Hanya 3 hari

Assalamualaikum w.b.t

Hidup Kita Cuma Dalam 3 Hari

1. Semalam - Sudah menjadi sejarah

2. Hari Ini - Apa yang sedang kita lakukan

3. Esok - Hari yang belum pasti 

Hisablah hari pertama semoga hari yang kedua kita lebih baik dari hari yang pertama.? Jangan mengharap hari yang ketiga kerana mungkin ajal kita pada hari yang kedua.