SEGMEN RAYA BERSAMA MAMAMYJA

Assalamualaikum w.b.t

SEGMEN RAYA BERSAMA MAMAMYJA

http://www.mamamyja.com/2015/07/segmen-raya-bersama-mamamyja.html

Mangga Oh Mangga

Assalamualaikum w.b.t

Mangga| Harum manis kah??

http://khatyaiman.blogspot.com/2015/07/mangga-oh-mangga.html#more

KHAT-T NEXT PROJEK 2

Assalamualaikum w.b.t

KHAT-T| SHAWL,HALFMOON,OBLONG,BUTTERFLY BERSAMA LACE

Shawl yang di order oleh bonde

KHAT-T NEXT PROJEK 1

Assalamualaikum w.b.t

KHAT-T| PROJEK BAJU RAYA YANG BERJAYA 


Bersempena hari lebaran yang lalu,khaty telah mendapat beberapa tempahan baju dan shawl  untuk di siapkan. Khaty akan buat entry shawl selepas entry baju raya. Bersempena itu juga,KA Tailor telah mendapat satu nama yang ringkas dan sampai maksudnya,hasil dari buah fikiran orang di sekeliling khaty, maka terhasil nama KHAT-T untuk nama rasmi untuk projek yang berkaitan dunia jahitan..chewahhh..

Sarapan yang sihat

Assalamualikum w.b.t

Foodlover| Sarapan yang sihat dan mudah

http://khatyaiman.blogspot.com/2015/07/sarapan-yang-sihat.html

contoh soalan PSL N27 tahun 2014 bahagian 3

Assalamualaikum w.b.t

UNDANG-UNDANG UMUM - soalan PSL N27 tahun 2014 bahagian 3

3001 C
 
Soalan 5
 
a) George Smith telah datang ke malaysia setelah mendapat tawaran sebagai Pensyarah bahasa di Kolej Sunway. Setelah 5 tahun berkhidmat di malaysia,beliau berhasrat untuk kembali ke negara asal beliau di Australia dan menetap terus di sana.
 
1- Terangkan samada George Smith boleh mengeluarkan kesemua amaun yang ada daripada Kumpulang Wang beliau. 
( 8 markah )
 
2- Jelaskan tanggungjawab majikan beliau terhadap caruman bagi George Smith berhubung hasrat beliau untuk kembali ke Australia
( 7 markah )
 
b) Ahmad,Bala dan Chong telah menubuhkan syarikat Percetakan ABC dan masing-masing bertindak sebagai pengarah bersama. Syarikat telah mengambil 5 orang pekerja untuk melancarkan operasi syarikat. Setelah beberapa tahun  menjalankan perniagaan,syarikat tersebut mula mengalami masalah kewangan dan gagal mencarum untuk ke lima-lima pekerja mereka semenjak Jun 2012 dan sehingga kini. Bala dan Chong  meletak jawatan dan bertindak meninggalkan syarikat.
Nyatakan samada tindakan boleh di ambil terhadap Bala dan Chong di atas kegagalan syarikat mencarum untuk pekerja-pekerja mereka?
( 10 Markah )
 

Rawat dan rehat

Assalamualaikum w.b.t

Raya| Rawat dan rehat


Sebulan kita berpuasa,sebulan kita berhari raya.Betul kan..Habis sesi raya,maka yang tinggal sekarang adalah masa untuk kita merawat sistem imunisasi badan kita supaya kembali normal.

Pada ketika ini,khaty sedang mengalami suatu keadaan yang tidak selesa di sebabkan kejutan budaya makanan yang terlampau di musim raya.Memang kalau dah tengok makanan,lupa daratan.hehehe..Sekarang dah berasa kurang sihat badan baru la kelam kabut cari ubat.

Maka ambil la masa untuk merawat dan merehatkan diri kita supaya diri kita berasa segar dan tenang.Tak perlu la pergi spa,cukuplah sekadar dapatkan rehat dan tidur yang cukup serta minum air putih yang banyak.

Luahkan apa saja,yang penting enjoy.


Wanita luar biasa

Assalamualaikum w.b.t

Dia| Wanita Luar Biasa

ketahuilah wanita adalah anugerah buat kaum lelaki yg Allah swt ciptakan melengkapi nikmat syurga bagi insan yg bernama Adam a.s

Maka Allah swt telah hantar kpd kita Nabi s.a.w yg menunjukkan jalan syariat bagaimana cara kita perlu memuliakan wanita2 Islam mengikut yg Allah swt redho.

Tempat wanita2 Islam kita mulia bukanlah di pejabat2, universiti2, kilang2 dsbnya tp tempat wanita Islam @ Mukminah itu mulia di dalam rumah2 mereka...

Di sini mari kita berkongsi pesanan Nabi s.a.w kpd puterinya Fatimah r.anha sbg panduan wanita terbaik dr rumah :

Tadarus Al quran

Assalamualikum w.b.t

Ramadhan| Selesai majlis tadarus Al Quran



Kad Raya

Assalamualaikum w.b.t

Hari Raya | Kad Raya 2015


#Cabaran 20Hari PuasaRaya 2015

Assalamualaikum w.b.t

#Cabaran 20Hari | Pengalaman Main Mercun Masa Raya

#Cabaran 20Hari PuasaRaya 2015

Assalamualaikum w.b.t

#Cabaran 20Hari | Senarai kuih raya pilihan hati




#Cabaran 20Hari PuasaRaya 2015

Assalamualaikum w.b.t

#Cabaran 20Hari | gambar dan ucapan raya

Kad raya dari haikal
kad raya dari fahim



Miskin Ilusi Minda Kita

Assalamualaikum w.b.t

Miskin | dicipta,tercipta atau mencipta


tercipta dicipta mencipta

Senarai pemenang #duitraya Giveaway EFG Mega Raya 2015

Salam 26 Ramadhan. Hari ini kami umumkan pemenang #duitraya Giveaway EFG Mega Raya 2015 yang Exchange Feed Group (EFG) lancarkan pada 10 Jun sehingga 9 Julai. 

Serlahkan kejelitaanmu dengan Helenz Signature
Pemenang SEO Giveaway EFG Mega Raya 2015
1. http://tengkubutang.blogspot.com/2015/06/giveaway-efg-mega-raya-2015-rm3100.html (RM300)
2. http://www.blogparihh.com/2015/06/giveaway-efg-mega-raya-2015-rm3100.html (RM200)
3. http://suriaamanda.blogspot.com/2015/06/giveaway-efg-mega-raya-2015-rm3100_25.html (RM100)


Pemenang #duitraya Giveaway EFG Mega Raya 2015 (RM100)

47 - AMY J
http://www.amysyeera.com/2015/06/giveaway-efg-mega-raya-2015-rm3100.html
48 - NOOR NAJWA
http://muslimahsejati96.blogspot.com/2015/06/giveaway-efg-mega-raya-2015-rm3100.html
50 - MIRABEADS AZIE
http://www.azirahman.com/2015/06/giveaway-efg-mega-raya-2015-rm3100.html
52 -ZAIDALIFAH HUSSIN
http://kumahuitu.blogspot.com/2015/06/giveaway-efg-mega-raya-2015-rm3100.html
54 - ENGKU MUZAHADIN
http://engkumuzahadin.blogspot.com/2015/06/giveaway-efg-mega-raya-2015-rm3100.html
61 - AKULA
http://anakbonda.blogspot.com/2015/06/giveaway-efg-mega-raya-2015-rm3100.html
66 - UMMUL AZKEE
http://housewifearts.blogspot.com/2015/06/giveaway-efg-mega-raya-2015-rm3100.html

128 - SAYE NIZA
http://nizatuangcerita.blogspot.com/2015/06/giveaway-efg-mega-raya-2015-rm3100.html
129 - RIANA LITTLE CUTTIES
http://rianalittlecuties.blogspot.com/2015/06/giveaway-efg-mega-raya-2015-rm3100.html

170 - LELA NURJATI
http://leylanurjati.blogspot.com/2015/06/giveaway-efg-mega-raya-2015-rm3100.html
Kepada semua pemenang di minta whatsapp mommy irra 0133560192. Berikan detail
-url blog
-nama
-no akaun maybank/cimb
-email
Lagi cepat korang beri detail, lagi cepat korang dapat duit raya.



Terima kasih kepada semua penyertaan (SENARAI PESERTA) , semoga berjumpa lagi di tahun hadapan.


Terima kasih kepada penaja UTAMA:

Selamat hari raya maaf zahir batin!

#Cabaran 20Hari PuasaRaya 2015

Assalamualaikum w.b.t

#Cabaran 20Hari | Nostalgia Kad Raya

#Cabaran 20Hari PuasaRaya 2015

Assalamualaikum w.b.t

#Cabaran 20Hari | Menu Wajib Pagi Raya

#Cabaran 20Hari PuasaRaya 2015

Assalamualaikum w.b.t

#Cabaran 20Hari | Aktiviti Di Pagi Raya

#Cabaran 20Hari | Aktiviti Di Pagi Raya

#Cabaran 20Hari PuasaRaya 2015

Assalamualaikum w.b.t

#Cabaran 20Hari | Memori Raya 90-an Atau Zaman Kanak-Kanak

#Cabaran 20Hari | Memori Raya 90-an Atau Zaman Kanak-Kanak

#Cabaran 20Hari PuasaRaya 2015

Assalamualaikum w.b.t

#Cabaran 20Hari | Kuih Raya Paling Best

http://khatyaiman.blogspot.com/2015/07/cabaran-20hari-puasaraya-2015_9.html

Tips 10 malam terakhir

Assalamualaikum w.b.t

#10 hari terakhir | RAMADHAN


#Cabaran 20Hari PuasaRaya 2015

Assalamualaikum w.b.t

#Cabaran 20Hari | Bajet Raya

#Cabaran 20Hari PuasaRaya 2015




Assalamualaikum w.b.t

#Cabaran 20Hari | Lagu Raya Pilihan


Giveaway Cash Raya RM1000 by Emas Putih : Cetak Baju Murah Sufi Printing Services


Giveaway Raya Cash RM1000 by Emas Putih : Cetak Baju Murah Di Sufi Priting Services | Salam. Giveaway uzu kali ni dibawakan khas untuk Sufi Printing Servives . So sesiapa yang menang wang tunai RM1000 cash, bolehlah join GA uzu ni ye..

Hadiah :
Top Referral : RM100 x 1
Random : RM 50 x 18 Pemenang

Mula : 06 Julai 2015 | Tamat : 15 Julai 2015
Pengumuman Pemenang : 16 Julai 2015 (Khamis)

Sufi Printing Services merupakan kedai cetak baju murah yang menawarkan perkhidmatan print baju murah yang mana telahpun beroperasi sejak tahun 2010 lagi.
Sufi Printing Services merupakan pakar dalam menyediakan perkhidmatan mencetak baju untuk badan-badan kerajaan, pelajar kolej dan universiti, pelajar sekolah dan sesiapa sahaja yang memerlukan khidmat cetak baju murah dengan harga yang MURAH, CEPAT dan BERKUALITI. Sufi Printing Services memberi maklumbalas yang yang cepat melalui email, SMS ataupun whatsapp.

Terdapat banyak kedai cetak baju murah di Malaysia tapi kena anda perlu cetak baju murah di Sufi Printing Services? Dengan pengalaman dalam bidang design and print cetak baju murah selama 5 tahun merupakan tempoh yang cukup lama dan sangat berpengalaman dalam bidang ini dan semestinya cetak baju murah di Sufi Printing Services adalah sangat berbaloi kerana perkhidmatan yang cepat tapi berkualiti serta harga yang murah membuatkan cetak baju murah di Sufi Printing Services memikat hati pelanggan dan tidak lupa juga Sufi Printing Services mengutamakan misi dan visi agar kepuasan pelanggan amatlah diutamakan.

Sufi Printing Services adalah syarikat Bumiputra yang telah menjalankan perniagaan mencetak baju sejak tahun 2010. Sufi Printing Services juga telah berdaftar dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia bernombor pendaftaran SA0171741-M . Sufi Printing Services mempunyai lesen yang sah untuk menjalankan perniagaan di kedai kami beralamat di 17-1 Jalan AWF 3, Ampang Water Front, 68000 Ampang Selangor.
[ Gambar Di Luar Kedai ]
[ Gambar Di Dalam Kedai ]

Antara Perkhidmatan yang ditawarkan di Sufi Printing Services :

Uniform F1

6 Sebab Kenapa Anda Perlu Tempah Dengan Sufi Printing Services :

1. Mempunyai Premis Perniagaan.
Kebanyakkan orang akan meragui sama ada betul atau tidak bisnes yang kami lakukan. Sebabnya order kami tawarkan melalui online. Muka tak nampak ape pun tak nampak.. nak transfer duit pun takut kene tipu.. Perkara ni normal dalam dunia Online. Apa bisnes pun akan merasai perkara yang sama. Alhamdulillah setakat ini pelanggan kami berasa yakin dengan kami kerana kami mempunyai premis perniagaan yang sah yang terletak di Ampang Water Front. Gambar premis kami dari luar yang beralamat di 17-1 Jalan AWF 3, Ampang Water Front, 68000 Ampang Selangor.

Kami mengalu-alukan kehadiran anda yang berada di sekitar lembah klang untuk melawat pejabat operasi kami untuk melihat sendiri kualiti cetakkan dan juga jenis-jenis baju yang anda mahukan.

2. Cara Dan Masa Untuk Deal Tempahan Lebih Mudah
Bagi yang tak sempat nak datang ke kedai kami atau berada di luar selangor, anda boleh deal melalui email, Facebook, Sms ataupun Whatsapp. 24jam on. Insyaallah kami akan balas semua pertanyaan anda dengan cepat.

3. Penghantaran Yang Fleksible
Maksud penghantaran yang fleksible ni adalah, anda boleh pilih sama ada nak COD kat kedai kami ataupun hantar melalui PosLaju. Kalau poslaju tu ada caj la kan.. caj tu poslaju yang tentukan. Kami juga boleh hantar ke tempat anda jika menepati syarat-syarat yang kami kenakan.

4. Tiada Design? Kami Boleh Designkan :)
Ramai juga pelanggan kami yang tidak mempunyai design. Dengan kami xde masalah. Kami boleh designkan ikut design yang anda mahukan. Cuma berikan kami idea dan kami akan designkan ikut idea anda. Caj minimum untuk design adalah RM50.

5. Kami Print Sendiri. Bukan Sub Kilang 100% s
Semua baju yang ditempah kami cetak sendiri. Kami tak sub ke mana2 kilang. Jom kita tgk tempat operasi kami.
6. Harga Boleh Runding Sampai Jadi
Cerita pasal harga anda jangan takut. Insyaallah harga boleh nego sampai jadi. Tapi janganlah sampai mintak harga yang tak logik huhu.. Kalau mahal atau lari dengan bajet anda, sila beritahu kami untuk kami semak semula harga supaya kedua-dua belah pihak berpuas hati :) Ok cukup 6 sebab mengapa anda perlu tempah dengan kami. Insyaallah lain hari kami akan update lagi beberapa sebab untuk menguatkan lagi keyakinan anda terhadap kami.

Untuk pertanyaan dan tempahan baju, boleh hubungi kami disini -> HUBUNGI KAMI atau terus call pejabat kami ditalian 03-4280 0833 atau whatsapp 012-296 1085. Waktu operasi adalah dari jam 10 pagi sampai 7 malam.


#Cabaran 20Hari PuasaRaya 2015

Assalamualaikum w.b.t

#Cabaran 20Hari | Tetamu Raya Paling Di Tunggu-Tunggu

http://khatyaiman.blogspot.com/2015/07/cabaran-20hari-puasaraya-2015_6.html

#Cabaran 20Hari PuasaRaya 2015

Assalamualaikum w.b.t

#Cabaran 20Hari | Kenangan Terawih Di Surau / Masjid Zaman Kanak-Kanak

#Cabaran 20Hari PuasaRaya 2015

Assalamualaikum w.b.t

#Cabaran 20Hari | Amalan Berbalas Juadah Di Bulan Puasa

#Cabaran 20Hari PuasaRaya 2015

Assalamualaikum w.b.t

#Cabaran 20Hari | Kuih Kegemaran Di Bulan Puasa

http://khatyaiman.blogspot.com/2015/07/cabaran-20hari-puasaraya-2015_3.html

Giveaway Blog Fadzi Razak Launch 2015

Bersempena dengan usia Blog Fadzi Razak ni dah mencecah usia setahun lebih dan sempena jugak Blog Fadzi Razak bertukar domain dari www.fadzirazak.blogspot.com kepada www.fadzirazak.com, aku nak buat satu giveaway mudah untuk korang semua.

Giveaway "Blog Fadzi Razak Launch" 2015


Cara sertai:
1. Follow Blog Fadzi Razak dan blog-blog sponsors

2. Like Facebook Fanpage Blog Fadzi Razak dan Fanpage sponsors
 
3. Follow Instagram Blog Fadzi Razak dan Instagram sponsor

4. Buat satu entri bertajuk Giveaway "Blog Fadzi Razak Launch" 2015
5. Letakkan banner giveaway di atas dalam entri korang dan backlink kan ke Blog Fadzi Razak -- kalau nak senang, copy paste je code HTML di bawah ni.
6. Bila dah siap, komen link entri korang dekat ruangan komen di bawah    


Hadiah-hadiah:
1. 1 x Cathy Choo shower gel ml (Mama Darwiish)
2. 2 x Top Up RM10 (Rafzan Tomomi)
3. Buku Nota Harian (Amanda Suria)
4. Cash RM10 (Azlinda Alin)
5. Sehelai Jacket Denim (Fara Hanim)
6. 2 x tapak iklan free selama sebulan (Syira Lokman)
7. Sehelai Shawl (Kathy Aiman)
8. Topup RM10 (Inani Hazwani)
9. Pakaian (Ayuni Rafilah)
10. Tapak iklan dan banner percuma selama sebulan (Fadzi Razak) 

Total pemenang yang bertuah = 12 orang


Syarat-syarat:
1. Giveaway ini akan berlangsung selama 3 minggu bermula 1 Julai 2015 hingga 22 Julai 2015.
2.  Giveaway ini terbuka kepada semua blogger yang tinggal di dalam Malaysia sahaja.
3. Para sponsor juga layak untuk menyertai giveaway ini.
4. Pemenang akan dipilih secara random menggunakan random.com.
5. Nama pemenang akan diumumkan pada 23 Julai 2015.   
6. Para pemenang perlu respon dalam masa seminggu (24 Julai 2015 hingga 30 Julai 2015)
7. Hadiah-hadiah akan mula dihantar/diberi pada 31 Julai 2015


Nak menang hadiah lepas Hari Raya? Ini peluang korang. Jom ramai-ramai sertai Giveaway "Blog Fadzi Razak Launch" 2015.

Good luck kepada semua!  





#Cabaran 20Hari PuasaRaya 2015

Assalamualaikum w.b.t

#Cabaran 20Hari | Pengalama Manis Di Bulan Puasa