HASRULHASSAN Random Giveaway RM100 Follower

Assalamualaikum w.b.t

Kemeriahan Hari 1 di Pesta Pulau Pinang



Pesta Pulau Pinang Kembali Lagi

Assalamualaikum w.b.t





Barah Payudara Tidak Mengenal Usia

Assalamualaikum w.b.t


Flower Fairy Tupperware

Assalamualaikum w.b.t


Flower Fairy Tupperware

Kumpulan Nasyid Pasti Mawaddah

Assalamualaikum w.b.t


Gubahan teko mendapat juara

Assalammualaikum w.b.t


Aaisyah Dhia Rana Berlakon Drama, Terima Bayaran Lumayan

Assalamualaikum w.b.t


Rezeki berganda dengan Domino's Pizza Malaysia

Assalamualaikum w.b.t


Giveaway CINTA by CN

Giveaway CINTA by CN


giveaway, giveaway novel, giveaway cinta

Klik banner untuk join


Assalamualaikum dan salam sejahtera

Sempena Jualan Gudang Karangkraf yang lalu, CN telah memborong beberapa novel CINTA. Jadi sukacitanya disini bahawa CN ingin memberi 3 buah novel CINTA kepada peserta Giveaway CINTA by CN melalui random.org. Pemenang novel adalah 3 orang. Bukan itu sahaja, 10 peserta bertuah akan dimasukkan ke dalam bloglist Januari 2016 CN. Hah ! Best tak?


Syarat-syaratnya Giveaway CINTA by CN :


1. Follow blog CikguNorazimah,

2. Add To Circle G+CikguNorazimah,


4. Follow Instagram cikgunorazimah (jika ada)

5. Buat entri bertajuk "Giveaway CINTA by CN"

6. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.

7. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen ini.

8. Giveaway ini akan berlangsung dari 1 - 30 November 2015 dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 5 Disember 2015.


Copy Coding Entri Yang Disediakan Ini :


Kredit untuk Kak Mialiana

YES 2015

~ Sharing is caring from Cikgu Norazimah ~


Nak Simkad ONEXOX PERCUMA

Assalamualaikum w.b.t



GIVEAWAY RYSYA SKINCARE CANTIK MACAM CHE TA BERSAMA AZLINDA ALIN

Apa khabar semua !! Bertemu kembali dalam entri dunia kecantikan bersama mummy ! Entri kali ini mummy nak berkongsi pengalaman mummy bersama produk Rysya Skincare. Mungkin ada yang pernah dengar dan terbaca dengan produk terbaru, iaitu Rysya Skincare dari Rozita Che Wan (Che Ta) dan ada juga yang masih belum pernah dengar tentang produk ini lagi. Jom mummy kongsikan serba sedikit tentang apa itu Rysya Skincare.



Rysya Skincare adalah set penjagaan muka premium di mana set kecantikan ini setaraf dengan kualiti dan mutu set premium yang sudah ada lama di pasaran.

Diasaskan oleh pengasas Rysya Skincare, Puan Noorazlina Mohd Noor dan Rozita Che Wan (Che Ta) adalah duta kepada produk ini. Che Ta juga telah menggunakan produk ini selama dua bulan. Dan beliau dapati produk penjagaan kulit Rysya mampu menyerlahkan seri wajahnya. Malah beliau menasihati kaum wanita yang berusia 40an sepertinya jangan asyik sebuk dan tidak menjaga penampilan diri.

“Siapa kata bila dah masuk 40an dah nampak tak cantik. Persepsi macam itulah yang membuat ada wanita lari dan menyorok bawah katil sebab rasa dah tak cantik. Malah ada yang baharu 30 tahun tapi gigi pun dah tak ada sebab abaikan soal penjagaan kecantikan,” kata-kata Che TA sewaktu perasmian produk Rysya Skincare baru-baru ini.

Menurutnya, beliau menggunakan kesemua lima rangkaian produk Rysya seperti cleanser, toner, serum, krim magik dan sabun sarang burung dimana produk berkenaan mampu mencerahkan kulit serta melambatkan proses penuaan.


“Saya syorkan semua wanita menggunakan produk Rysya Skincare ini kerana dengan kandungan vitamin C dan 24 karat emas serta sarang burung boleh menyerlahkan seri wajah anda,” kata Che Ta yang sudah mempunyai tiga orang anak.

Rysya Skincare memasarkan produk halal untuk memenuhi permintaan dan keperluan industri produk Halal malah berkualiti tinggi mengikut piawaian antarabangsa.

Mendapat kelulusan  Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM), rangkaian produk Rysya Skincare meliputi lima jenis iaitu  Cleanser,  Toner, 24K Gold Serum, 24K Gold Miracle Cream dan Bird Nest Body Scrub.

Dan, di kesempatan ini mummy nak buka GIVEAWAY RYSYA SKINCARE CANTIK MACAM CHE TA BERSAMA AZLINDA ALIN 

Produk yang di tawarkan ialah LY TONER DAN LY CLEANSER:- 






RYSYA SKINCARE - LY Toner  

Direka untuk melindungi kulit, menjadikan kelihatan berseri, lembut dan licin. Menegangkan kulit dan mengecilkan liang roma. Menjaga kelembapan kulit, memastikan ia terhidrat dan memelihara kulit daripada menjadi kering. Sesuai untuk sensitif dan semua jenis kulit yang lain.

Arahan: Gunakan dua kali sehari. Sapukan pada waktu pagi dan malam selepas mencuci muka dengan Rysya Penjagaan Kulit Pembersih Muka. Elakkan sentuhan dengan mata.





Kelebihan LY Toner



Toner ini bersifat lembut dan perlahan-lahan membersihkan kulit. Formula yang sangat efektif dapat menegangkan kulit wajah. Diperbuat dengan kacang soya dan ekstrak Phyto Placenta. Memberikan kesegaran kulit, keseimbangan pH lembut, rasa bersih dan sangat selesa.







RYSYA SKINCARE - LY Pembersih Muka



Bersifat lembut untuk menanggalkan solekan. Komponen yang menyediakan ciri-ciri kebersihan yang sangat baik, kulit lembut sempurna dan segar "Natural Moisture Barrier". Selepas membilas, ia akan menjadikan kulit licin bersih tanpa mengeringkan kulit. 

Arahan: Gunakan dua kali sehari pada waktu pagi dan malam. Letakkan cleanser pada tapak tangan yang basah. Bila berbuih, perlahan-lahan urut seluruh muka, elakkan bahagian mata. Bilas sehingga bersih. 

Kelebihan LY Pencuci Muka
Kulit dilindungi, kelihatan berseri, dan terasa lembut dan tenang. Mengimbangi kelembapan kulit, membantu mengekalkan penghidratan dan mengelakkan kulit dari kekeringan .Sesuai untuk semua kulit, termasuk kulit sensitif. 

Syarat- syarat GIVEAWAY RYSYA SKINCARE CANTIK MACAM CHE TA BERSAMA AZLINDA ALIN :-
1. Terbuka kepada penduduk di Malaysia.
2. Buatkan satu entri bertajuk -  GIVEAWAY RYSYA SKINCARE CANTIK MACAM CHE TA BERSAMA AZLINDA ALIN
3. Follow blog ini.
4.Follow Instagram http://www.instagram.com/rysyaskincareselangor
5. Setelah siap, jangan lupa letakkan di ruangan komen butiran ini :-- URL blog entri - Saya nak menangi  GIVEAWAY RYSYA SKINCARE CANTIK MACAM CHE TA BERSAMA AZLINDA ALIN ( nama produk - pilih satu dari produk ini - RYSYA SKINCARE LY Pembersih Muka / Toner- Instagram akaun anda- dan alamat email .

Tarikh berlangsungnya GIVEAWAY ini : 31 OKTOBER 2015 - 30 NOVEMBER 2015

2 pemenang akan di pilih. Semoga berjaya !!

SEMAKKAN KEPUTUSAN PEPERIKSAAN KHAS UNTUK N27 (PSL)

Assalamualaikum w.b.t


Tahniah Datuk Siti Nurhaliza atas berita mengenai kehamilannya

Assalamualaikum w.b.t


Review shawl by exclusive la zara

Assalamualaikum w.b.t

Review sahwl by exclusive la zara

Pelayaran mewah Symmetry umpama istana terapung di lautan

Assalamualaikum w.b.t

Resepi mudah sambel goreng ikan bilis

Assalamualaikum w.b.t

resepi mudah Sambal goreng jawa ikan bilis kentang air tangan tok yang superr

Datuk Siti Nurhaliza menafikan dakwaan beliau telah hamil

Assalamualaikum w.b.t





Resepi mudah membuat donut lembut


Aktiviti di teruskan lagi dengan mencuba untuk membuat kembali kuih donat lembut yang telah sekian lama di tinggalkan. Adunan dan cara untuk menghasilkan donut lembut agak mudah.

Bahan-bahan untuk membuat donut lembut
A
500g tepung blue key
1/2 sudu perasan pandan
50g gula caster
20g shortening
90ml air

B
Secubit tepung blue key
5g serbuk yis segera
50ml air

1 cawan gula aising

Cara-cara membuat donut lembut

Campurkan bahan A sehingga sebati
Gaulkan bahan B sehingga sekarang
Campurkan bahan A dan B sehingga sebati dan uli adunan sehingga lembut (adunan tidak melekat di tangan)
Rehatkan doh donut lembut selama 1/2 jam
Ambil acuan donut lembut untuk dapatkan saiz yang sekata.
Jangan di buang baki tepung yang bersaiz kecik kerana jika di goreng sekali memang sedap.
Setelah adunan donut lembut siap di bentuk,boleh lah memulakan acara menggoreng.
Angkat dan kemudian gaulkan bersama gula aising tadi

Dapat makan donut yang masih panas-panas serta di sediakan bersama air kopi, sudah pastinya anda akan  berasa sangat puas hati  dan sesungguhnya perut anda akan bernyanyi senang hati kekeyangan.

Selamat mencuba

SINOPSIS DRAMA TUAN ANAS MIKAEL

Assalamualaikum w.b.t