lifestyle blogger

Ads

Post Top Ad

Tuesday, 28 June 2016

5 Benda Aku boleh Buat Dengan Microsoft Wise Pad W7

5 Benda Aku boleh Buat Dengan Microsoft Wise Pad W7      

Hai semua. Apa yang khaty nak buat dengan Microsoft Wise Pad W7 ini?? Kenapa tiba-tiba boleh nak cerita pasal Microsoft Wise Pad W7 ini?? Bukannya khaty blogger IT pun?? Sebenarnya pihak lazada Malaysia ada menganjurkan Lazada Microsoft Wise Pad W7 Blogger contest. Tetapi ada beberapa syarat yang perlu anda perlu tahu untuk menyertai Lazada Microsoft Wise Pad W7 Blogger contest

 http://invl.co/dqh

 5 Benda Aku boleh Buat Dengan Microsoft Wise Pad W7   

 http://invl.co/dqh

1. Kemaskini  Blog

Sebagai seorang blogger, memang banyak masa kan menggunakan gadget yang seperti mana seorang blogger lain guna. Laptop, smartphone dan Tab merupakan gadget paling popular dalam proses memastikan blog sentiasa berupdate ( walaupun sebenarnya bukan hari-hari update). Jadi dengan Microsoft Wise Pad W7, anda boleh mengupdate blog dengan selesa kerana dengan saiz nya 7 inchi yang lebih besar berbanding smartphone, membuatkan anda merasa sangat puas. mungkin idea juga datang mencurah-curah. Memang sesuai di bawa kemana-mana sahaja sebab ianya tidak memakan ruang yang banyak untuk menyimpannya.
 http://invl.co/dqh


2. Proses Muat Turun Data, Lagu dan Game Mudah

Yang ini memang best. Dalam Microsoft Wise Pad W7 ada OTG Support + Micro SD up to 64GB. Besar kan ruang untuk menyimpan segala data, lagu, game dan juga gambar. Maklum sajalah, ada ja gadget seperti Microsoft wise Pad W7 ini, memang lagi banyak la benda kalau boleh  nak sumbat masuk semua. Nanti pad dah 'hang' baru reti nak buang apa yang patut. Tetapi memang berbaloi sangat tau.

 http://invl.co/dqh

3. Diari Alam Maya

Sekarang ini zaman semua nya di hujung jari. Simpan jadual mesyuarat atau temujanji semuanya berada di dalam smartphone, tab dan juga ipad. Bukan apa, senang untuk di kemaskini bila-bila masa sahaja. Untuk melihat perjalanan masuk email-email yang penting juga boleh di lakukan tanpa perlu menunggu masa yang lama. Hendak pula kalau yang buat bisnes online, memang macam-macam benda nak kena ingat, nak jumpa pelanggan, nak pos barang, nak booking order. Semuanya kena buat dalam amsa yang pantas dan teratur. 

 http://invl.co/dqh

4. Mendapatkan Informasi Terkini

Walau di mana sahaja kita berada, yang penting data internet ada, pelbagai informasi akan kita ketahu dengan hanya klik klik sahaja di skrin Microsoft Wise Pad W7 ini. Dengan saiznya 7 inchi, akan memaparkan visual yang besar untuk tatapan kita. Jadi tidak lah kita menjadi sperti katak di bawah tempurung lagi. Nampak saja tidak ke mana-mana, tetapi dalam masa yang sama turut mengetahui imformasi terkini yang sedang atau telah berlaku di luar sana. Kalau ibu-ibu nak tengok resepi memang elok sangat lah, boleh tengok gambar masak yang cantik-cantik. Baru la datang ilham untuk masak dekat rumah. Biasa lah ibu zaman IT, lagi senang mencari di internet dari membelek buku ( jangan marah ya ibu-ibu )

5. Melayari Movie Online 

Sekarang tidak perlu susah nak beli vcd untuk tonton movie, dengan Microsoft Wise Pad W7 anda boleh menonton semua movie online yang anda mahu. Korea, bollywood, hollywood, kartun dan banyak lagi dengan cepat. Kalau nak balik kampung atau nak pergi bercuti, kira perjalanan jauh kan, yang mana ada anak-anak memang terbaik lah Microsoft Wise Pad W7 sebab nak bagi anak-anak duduk diam dalam kereta memang buka ja movie yang mereka suka, bagi saja untuk mereka tonton. Anak-anak tidak meragam, bawa kereta pun senang hati.
Sebenarnya kalau sesiapa pun ada smartphone,tab, ipad dan seangkatan dengannya, memang banyak benda yang akan di buat.  Dapatkan Microsoft Wise Pad W7  di Lazada Malaysia 

Product details of (Pre-Order) Microsoft Wise Pad W7 4G LTE 16GB Windows 10 (Grey) (ETA: 1st July 2016)

 http://invl.co/dqh


  • FREE PREMIUM CASE + SCREEN PROTECTOR FOR FIRST 1000 CUSTOMERS
  • Qualcomm 1.3GHz MSM8909
  • GPU: Adreno 304 400MHz + Wireless Display
  • OS: Windows Mobile 10
  • 16GB ROM + 2GB Ram
  • 7 inch, Autofocus Camera with Flash: 5MP(Rear) + 2MP(Front)
  • 4G LTE + WiFi + Bluetooth 4.0
  • OTG Support + Micro SD up to 64GB.
  • 3200mAh Battery, GPS/A-GPS


This post is an entry for the InvolveAsia x Lazada MY blogger contest. Microsoft Wise Pad W7 sponsored by Lazada Malaysia and shopcoupons.

9 comments:

  1. Mommy da ada ipad. Keke nk gak komen

    ReplyDelete
  2. pergh.. ada benda cemni mana2 pun bleh blogging..
    senang nak update.. sementara nak tunggu on laptop da boleh terus publish hehe..

    ReplyDelete
  3. singgah nak ucap salam aidilfitri.. maaf zahir batin..
    have a blast raya with fams and friends ya..

    ReplyDelete
  4. menarik Wise Pad w7 boleh cuba nanti

    ReplyDelete
  5. Wahhhhh....untung khaty...best la...

    ReplyDelete
  6. Nak tanya...mcm mn dgn social apps....boleh installed...

    ReplyDelete
  7. No offence, but what is the advantages of Microsoft Wise Pad W7 compared to other tablet? When you stated 5 thing that people can do with it, wasn't that the same thing I can do in either a Microsoft Lumia 430 or Lenovo Tab 2? I think rather than stating stuff that people can do easily in Android tablet, it's better if you tell the advantages of Windows tablet vs Android tablet so that people will more attractive in Windows tablet. If I remember correctly, one of the reasons people buy Windows tablet rather than Android tablet is that most good tablet with 2GB RAM is around RM650++, while the Wise Pad W7 is just RM600 on Lazada. The other reason is because Windows tablet is much easier to do work and bussiness stuff, since most computer is powered by Windows, except if you are an Apple or Linux user.

    ReplyDelete
  8. wise pad ni boleh buat phone call ke

    ReplyDelete