Gambar sehebat pakar bersama Huawei P9

Huawei P9 membuatkan gambar di ambil sehebat jurugambar profesional

Assalamualaikum w.b.t
Tetiba nak tulis pasal smartphone. Bukannya pakar, tetapi sebab ianya sesuatu yang hebat. Huawei P9, memang menarik tertarik deboom. Tengok iklan kat televisyen semalam pun dah tertarik. Tak mampu lagi, jadi setialah dengan Honor 4 dulu. 

Huawei P9 membuatkan gambar di ambil sehebat jurugambar profesional


Kelebihan Huawei P9

Huawei P9 ni memang fokus kepada camera nya yang sangat cantik. Dua kanta atau mata kamera membuatkan sesuatu gambar yang di ambil memang jauh lebih baik dari yang biasa. Iya la kan, 2 mata fokus untuk satu shoot. Gambar mesti jadi secantik dan sehebat siti saleha dalam televisyen. hehehe

Huawei P9 membuatkan gambar di ambil sehebat jurugambar profesional

Zaman sekarang serba berteknologi, pergi mana-mana pun mesti nak tangkap gambar. Kalau sebelum ini asyik bawa kamera, sekarang tak perlu lagi. Ada smartphone mesti boleh selfie dan wifie. Sebab sekarang banyak smartphone memang fokus nak bagi kamera tu bila tangkap gambar lagi cantik. Seolah-olah kita sedang melihat dengan keadaan sebenar. Tidak kurang Huawei P9, dengan ada nya dua kanta 12mp, membuatkan anda seperti seorang jurugambar profesional.

Huawei P9 membuatkan gambar di ambil sehebat jurugambar profesional

Tengok gambar pun dah kecur air liur. memang itu tujuannya, buatkan seseorang begitu terpesona dengan hasil yang di berikan.


Huawei P9 membuatkan gambar di ambil sehebat jurugambar profesional

Mood durian tak habis lagi. ini ambil gambar dengan Honor 4 baru. Kalau dengan huawei P9 tak tahu la, rasa macam nak ambil terus ulas durian dari skrin laptop.

Huawei P9 membuatkan gambar di ambil sehebat jurugambar profesional
Tapi Abang Nara tertanya-tanya jugak kenapa nak ada sampai 2 kamera. Apa kelebihannya? Baca punya baca, Abang Nara dapat buat beberapa kesimpulan tentang kelebihan dual kamera. Antaranya:-

1, Satu kamera untuk mengesan warna RGB dan satu kamera adalah untuk kesan warna hitam putih (monochrome)
2. Kamera monochrome membolehkan penangkapan cahaya 3 kali lebih banyak berbanding kamera biasa
3. Bila cahaya lagi banyak masuk, maka kualiti gambar pun makin tinggi. Lebih sharp dan jelas. Itulah kelebihan dual kamera Huawei P9. 

Part yang paling best ialah dual kamera Huawei P9 ini dapat menangkap cahaya 270% lebih banyak berbanding iPhone 6S, and 70% lebih daripada Galaxy S7. Seperti yang Abang Nara katakan tadi, lagi banyak cahaya lagi cun melecun lah gambar. Jadi kesimpulan yang boleh dibuat ialah kamera Huawei P9 adalah lebih power berbanding pesaingnya. Memang sesuai sangat untuk mereka yang suka ambil gambra dan mahukan kualiti yang lebih padu!!!  

crdt to beautifulnara.
Huawei P9 membuatkan gambar di ambil sehebat jurugambar profesional

Huawei P9 membuatkan gambar di ambil sehebat jurugambar profesional


Peluang buat anda sekarang apabilaFacebook Huawei Mobile APAC, sedang menjalankan satu peraduan yang hadiahnya adalah Huawei P9 ini. Kalau menang, bolehlah anda merasai sendiri kehebatan dual kamera Huawei P9 yang dikakatakan lebih hebat daripada kamera iPhone ini. Mudah sahaja nak join, peraduan yang diberi nama #OOBWPetsView Photo Contest Challenge ini. Anda cuma perlu tangkap gambar pandangan seekor binatang secara hitam putih. Contohnya gambar pandangan seekor kucing yang sedang bermain atau berkejar-kejaran dengan binatang lain. Kalau tak jumpa kucing, gambar pandangan seekor burung yang sedang terbang tinggi di langit pun boleh. Boleh hantar gambar menerusi Instagram (jangan lupa tag @huaweiapac dan guna hashtag #OOBWPetsView, #HuaweiP9 dan #HuaweiMobileAPAC). nak lagi mudah, upload kat link Facebook ini dengan hashtag yang sama.

6 komen:

  1. macam best je contest ni. senang pulak syarat nya

    ReplyDelete
  2. semoga berjaya yer... sy guna Z5 Premium Dual pun ok juga camera dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sony kan..memang the best la dia punya camera..

      Delete