lifestyle blogger

Ads

Post Top Ad

Tuesday, 28 June 2016

09:07:00

5 Benda Aku boleh Buat Dengan Microsoft Wise Pad W7

5 Benda Aku boleh Buat Dengan Microsoft Wise Pad W7      

Hai semua. Apa yang khaty nak buat dengan Microsoft Wise Pad W7 ini?? Kenapa tiba-tiba boleh nak cerita pasal Microsoft Wise Pad W7 ini?? Bukannya khaty blogger IT pun?? Sebenarnya pihak lazada Malaysia ada menganjurkan Lazada Microsoft Wise Pad W7 Blogger contest. Tetapi ada beberapa syarat yang perlu anda perlu tahu untuk menyertai Lazada Microsoft Wise Pad W7 Blogger contest

 http://invl.co/dqh

08:00:00

Projek Memikat Suami Dengan Baju Tidur Seksi

Projek Memikat Suami Dengan Baju Tidur Seksi 

Drama sangat tajuk. Projek memikat suami dengan baju tidur seksi. Bukan kena jaga perutnya kah?? Dah masuk alam rumahtangga, macam-macam kena fikir, hendak jaga anak,suami dan paling penting diri sendiri. Dah ada idea kah untuk memikat para suami anda dengan baju tidur seksi?? malu nak cari.. Tidak mengapa, khaty boleh bagi tips macam mana nak cari baju tidur seksi tanpa segan. 

Projek Memikat Suami Dengan Baju Tidur Seksi plus saiz Baju tidur pengantin baju tidur seksi murah malam pertama

Monday, 27 June 2016

08:59:00

Sakit Belakang Lega Dengan Biobax Cool Teraphy

Sakit Belakang Lega Dengan Biobax Cool Teraphy

Hai semua. Pernah tak dengar pasal Biobax Cool Teraphy??. Apa kaitannya dengan aktiviti harian kita?? Bagus sangat kah Biobax Cool Teraphy ini seperti yang di perkatakan oleh sebahagian penggunanya?? Ataupun hanya ayat untuk melariskan produk Biobax Cool Teraphy??? Apa pun,jangan buat andaian tanpa usul periksa. Mai kita tengok apa yang di katakan dengan Biobax Cool Teraphy

Sakit Belakang Lega Dengan Biobax Cool Teraphy Kelebihan Kegunaan Kandungan

Friday, 24 June 2016

Thursday, 16 June 2016

08:59:00

Raya Giveaway RM1000 by Nile.Com.My

Raya Giveaway RM1000 by Nile.Com.My

Jom ramai-ramai kita join 'Raya Giveaway RM1000 by Nile.Com.My'. Siapa tahu anda mungkin salah seorang yang bertuah untuk menang. Moga-moga khaty juga bertuah. Anda boleh terus ke blog lyssasecret.com untuk baca lanjut mengenai syarat-syarat yang telah di tetapkan. 
www.nile.com nak bagi duit raya buat anda tau ! Diaorang ada buat satu giveaway untuk para blogger yang join dan hadiah nya sangat lumayan wang tunai sehingga rm1000

Ini hadiah untuk 6 orang pemenang :

RM 300 Duit Raya x 1 pemenang
RM 200 Duit Raya x 2 pemenang
RM 100 Duit Raya x 3 pemenang

 http://www.nile.com.my/page.php?cd=111

Mai tengok 5 item yang telah khaty pilih..

 http://www.nile.com.my/products/16773

ProductStylish 3-in-1 Women Bag
JLM2016 Sales price: RM24.50
Date: 17/06/2016
Time Start: 4.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 360 units only

 http://www.nile.com.my/products/16814

ProductPortable Car Vacumn
JLM2016 Sales price: RM8.50
Date: 17/06/2016
Time Start: 2.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 200 units only


3.Casual 3-in-1 Women Bag
http://www.nile.com.my/products/16658

Product:  Casual 3-in-1 Women BagJLM2016 Sales price: RM33.30
Date: 16/06/2016
Time Start: 3.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 300 units only



Product: Bow Design Princess Flats
JLM2016 Sales price: RM12.50
Date: 23/06/2016
Time Start:4.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 250 units only


 http://www.nile.com.my/products/17706

ProductKorean Style Long Blouse
JLM2016 Sales price: RM14.90
Date: 23/06/2016
Time Start:2.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 400 units only

Selamat mencuba dan semoga anda berjaya.

Wednesday, 15 June 2016

09:19:00

Dato Siti Nurhaliza - Hari Kemenangan - Lagu Baru Raya 2016

Lirik Lagu Baru 2016 Dato Siti Nurhaliza Hari Kemenangan

Assalamualaikum w.b.t

Siapa tidak kenal akan penyanyi tersohor di malaysia dan serata alam iaitu Dato Siti Nurhaliza. Apabila tiba di pertengahan bulan ramadhan, akan kedengaran lagu -lagu raya yang di nyanyikan oleh Dato Siti Nurhaliza dan juga artis-artis yang lain. Pada tahun ini, Dato Siti Nurhaliza telah merakamkan lagu raya baru buat kita semua. Lagu Baru 2016 Dato Siti Nurhaliza Hari Kemenangan sudah mula boleh di dengari di youtube. Walaupun belum siap sepenuhnya buat masa sekarang, tetapi sedap ja dengar.
-Segak bergaya di hari lebaran bersama Busana Exclusive Khalifah Brand
Dato Siti Nurhaliza - Hari Kemenangan - Lagu Baru Raya 2016 lirik

Friday, 10 June 2016

09:00:00

Busana Khalifah Exclusive Brand

Jubah & Kurta Khalifah Exclusive Brand

Assalamualaikum w.b.t

Mencari jubah dan kurta yang boleh di sesuaikan dengan semua majlis,memudahkan apabila hendak berwuduk dan mematuhi syariat islam? Mencari jubah dan kurta yang mempunyai kualiti kain yang elok dan harga yang berpatutan? Kini anda tidak perlu risau lagi kerana, Khalifah Brand Exclusive telah mengeluarkan jubah dan kurta yang dangat cantik dan kualiti kainnya sangat elok serta harganya sangat berpatutan. Tidak percaya??

Busana Khalifah Exclusive Brand jubah kurta islam

Thursday, 9 June 2016

14:36:00

Segmen Miliki Shawl Exclusive By Papaglamz Secara PERCUMA

Assalamualaikum semua. Dengan ini PapaG lancarkan satu segmen Miliki Shawl Exclusive By Papaglamz Secara PERCUMA. Siapa nak angkat tangan. Untuk pengatahuan semua baru-baru ini Papaglamz telah melancakan Koleksi Terbaru Shawl Exclusive By Papaglamz (klik disini).  Pelancaran Koleksi Terbaru Shawl Exclusive By Papaglamz ni akan dapat membantu anda dalam membuat pemilihan shawl yang cantik, glamour, exclusive dan menarik untuk anda gayakan. Lebih-lebih lagi nak raya ni kan?



Korang nak cuba Shawl Exclusive By Papaglamz secara PERCUMA? Mudah je. Jom join segmen yang PapaG buat ni. Klik kat banner di atas tu yer.

Warna-warna pilihan koleksi terbaru shawl exclusive by Papaglamz

Baiklah, terlebih dahulu PapaG cerita sedikit tentang konsep shawl yang terbaru dari Papaglamz ni dulu yer. Sebenarnya koleksi kali ini menampilkan shawl yang mempunyai potongan asas segi empat tepat. Ukuran panjang dan lebar lebih kurang 190cm X 80cm. Semoga shawl yang PapaG keluar ni dapat memenuhi kehendak wanita-wanita diluar sana yang ingin berfesyen tetapi tetap menjaga dan menutupi AURAT dengan sempurna. Insyallah. 

Dalam pemilihan material, kami menggunakan kain Chiffon Glitter. Antara sebab PapaG menggunakan kain jenis ini ialah jenis kain ini yang nampak lebih Glamour dan anggun pada si pemakai serta MUDAH BERALUN yang penting TIDAK JARANG. Kalau korang nak tahu, untuk koleksi kali ini PapaG tampilkan KHAS satu shawl yang warnanya LIMITED. Sebab hanya SATU warna sahaja shawl yang diperbuat dengan menggunakan kain Chiffon Moist Crepe. Bagi mereka yang dah mencuba koleksi shawl PapaG yang lepas tentu tahu bagaimana CANTIK dan SELESAnya memakai shawl PapaG yang menggunakan kain jenis ni kan? Jadi buat mereka yang merindui shawl PapaG dibuat dari kain jenis ini korang boleh grab dalam koleksi terbaru ni. Tapi SATU WARNA je la iaitu Musted Yellow.

Terdapat 7 warna berbeza yang korang boleh lihat seperti gambar yang PapaG tunjukkan di bawah ni.

wide-shawl-exclusive







Memandangkan sekarang ni (ikut tarikh entri ni) masih lagi mood-mood promosi dari kami, jadi kami menjual Shawl Exclusive by Papaglamz seperti harga di bawah ni.

1 helai RM 34.00 + Postage RM 6.00 = RM 40.00
3 helai RM 100.00 termasuk postage 

CEPAT REBUT SEKARANG....!!!!

Wassap : 0196141393

Jangan lupa ikuti Perjalanan Shawl Exclusive by Papaglamz ni IG dan FB tau.

Ig : exclusive_by_papaglamz
FB : Papaglamz
Official Artikel : Shawl Exclusive by Papaglamz


Wednesday, 8 June 2016

15:25:00

Contest Jubah By Zaza Iman

Contest Jubah By Zaza Iman


 http://www.zazaiman.com/2016/06/contest-jubah-by-zaza-iman.html

www.zazaiman.com ( link kan ) merupakan sebuah blog personal dan lifestyle seharian seorang blogger. Banyak berkongsi tentang motivasi, tip, dan juga review mengenai produk-produk yang pernah digunakan.

Pemiliknya Zaza Iman juga membuat servis cetakan kad bisnes dengan harga hanya RM55 je untuk 3 kotak ( 300 pcs ). Juga menjual secara online produk pakaian. Untuk sebarang tempahan kad bisnes dan lain boleh berhubung terus melalui instagram @byzazaiman

Contest Jubah By Zaza Iman

Berita baik, www.zazaiman.com kini sedang membuat SATU CONTEST iaitu CONTEST JUBAH BY ZAZA IMAN. Dimana hadiah yang ditawarkan adalah :

HADIAH YANG DITAWARKAN 

1 x Miri Jubah @ Riya Baju Kurung By Zaza Iman
1x RM10 Topup by Tengkubutang


Nota ** 
seorang pemenang yang berjaya boleh memilih sama ada mahu
jubah merah atau baju kurung hitam

Sekiranya baju yang dipilih kehabisan stok, maka baju lain akan digantikan dimana anda juga boleh memilih SATU dari  beberapa pilihan yang ditawarkan

Yeahhh..best kan??

Kalau korang nak join boleh klik SINI .  

Saturday, 4 June 2016

10:00:00

Panduan Minum Air 3 Liter Di Bulan Puasa

Tips Minum Air Dibulan Puasa ( 3 Liter )

Assalamualaikum w.b.t

Bulan puasa macam mana hendak cukup minum air 3 liter dalam badan. Perlukah sampai kena buka puasa? Ada panduan atau tips tak mengenai pengambilan air 3 liter di bulan puasa? Khaty ada terjumpa tips atau panduan minum air 3 liter di bulan puasa tanpa menggangu ibadah puasa kita.

tips panduan minum air 3 liter di bulan puasa jom kurus

Sebenarnya bagi mereka yang memang serius hendak turunkan berat badan memang perkara yang wajib di patuhi adalah pengambilan air putih sekurang-kurangnya 3 liter sehari dan juga juga lebih bagi mengikut kesesuaian badan masing-masing. khaty bukan lah pakar sangat, tetapi ambil tahu juga sebab khaty juga salah seorang dalam golongan yang berat badan harus di kurang kan juga.

Tips atau panduan minum air 3 liter di bulan puasa

  1. Ambil 2 gelas air selepas bangun tidur -->Sememang nya tabiat ini memang bagus walaupun kita tidak menempuh bulan puasa, memang di amalkan setiap hari lagi bagus kerana air kosong yang memasuki perut kita akan mencuci segala kotoran yang ada di dalam perut kita tanpa bahan pengawet.
  2. Ambil 2 gelas air selepas bersahur --> Ini adalah bantuan kepada kita untuk membantu badan kekal sihat dan cergas sewaktu menjalani ibadah puasa di siang hari. Boleh ja tambah hirisan lemon untuk air lebih sedap.
  3. Ambil 2 gelas air selepas azan maghrib --> Waktu berbuka jangan sesekali melengahkannya. Selepas makan kurma, minum air putih secara perlahan-lahan. Tahan nafsu ya apabila waktu berbuka. Kata nak kurus kan??
  4. Ambil 1 gelas sebelum dan selepas solat maghrib
  5. Ambil 2 gelas sebelum dan selepas solat isya'
  6. Ambil 2 gelas selepas solat terawih
  7. Ambil 2 gelas sebelum waktu tidur --> minum air sebelum tidur bagus tau untuk proses penyejukan bada, bukan sejuk macam ais, tetapi kita akan rasa selesa sebab air yang cukup akan memberi aura dan tenaga yang bagus untuk badan kita berfungsi.

Nampak tak macam mana kita boleh cukup minum air walaupun dalam bulan puasa. Tetapi boleh kah kita melakukannya?? Mesti ada yang muntah kalau baru nak cuba, jangan kata anda, khaty sendiri juga akan muntah. Minum air putih banyak sangat dalam jangka masa yang pendek memang membuatkan kita loya. Tetapi kita juga kena kreatif dan bijak untuk tambah sedikit hirisan lemon atau pun madu biar air itu bau nya sedap dan memang akan menarik kita untuk meminumnya.

Tidak cuba anda tidak tahu. 

Kurus sebelum raya dengan  Skinny teas bymyna 
Cantik semasa raya dengan  Vitcfacemist bymyna

Friday, 3 June 2016

09:32:00

Giveaway Ramadhan 2016 Bersama Azlinda Alin

Bersempena dengan bulan Jun 2016 yang merupakan ulang tahun perkahwinan ke-4 mummy, bulan Ramadhan Al Mubarak,  dan kelahiran putera sulung mummy, Dzal Aidi Fiqry yang kedua tahun. Mummy berbesar hati untuk menjayakan satu Giveaway Ramadhan 2016 Bersama Azlinda Alin khas untuk pembaca blog mummy www.azlindaalin.com . Mummy tak buat syarat berat untuk Giveaway Ramadhan 2016 Bersama Azlinda Alin. 



GIVEAWAY RAMADHAN 2016 BERSAMA AZLINDA ALIN 




Giveaway Ramadhan 2016 Bersama Azlinda Alin