Wajah Baru Tea By_Myna Lebih Exclusif

Tea By-Myna menggunakan kotak yang lebih kemas dan nampak exclusif

Assalamualaikum w.b.t

Lama tak update pasal tea by-myna. Sampai dah tukar guna kotak pun tak sempat nak update. Wajah baru te by-mya ini dah pun di gunakan sejak september 2016 lagi. Ramai yang begitu teruja dengan paket kotak yang tea by_myna yang baru ini. Lebih kemas dan exclusif. 


Paling best tak perlu nak asingkan lagi free gift sebab dalam kotak tea by_myna memang dah tersedia free gift tersebut. Ada yang dapat fruitytox dan blooming tea. Ianya sejenis bahan-bahan semulajadi yang pastinya baik untuk kulit.

 www.instagram.com/by_khaty9


Harga tea By_Myna setelah berwajah baru.

Harga bagi setiap kotak masih di kekalkan iaitu RM38.00 per box. Tiada langsung perubahan. Kata pengasas tea By-Myna Nur Amalina Bt Ahmad Zubib. Postage juga tidak berubah walaupun kadar kenaikan harga pos telah meningkat seperti yang di umumkan oleh pihak pos laju. Oleh yang demikin, untung siapa yang masih membeli tea By_Myna ini kerana biar masa dan keadaan ekonomi berubah, tea by_myna tetap sama sahaja seperti keadaan pertama kali pengeluarannya.

๐ŸŒทCara minum Skinny Teas๐ŸŒท

 https://www.facebook.com/ByMynaAgenKedah
๐ŸƒRendam dalam air panas/suam 300ml (1 mug) selama 10 minit
๐ŸƒJangan tambah gula. Boleh tambah madu atau lemon kalau perlu.
๐ŸƒMinum sekali sehari
๐ŸƒAnytime boleh minum (prefer sebelum breakfast atau sebelum tidur)
๐Ÿƒ1 sachet tu boleh guna 2 kali (second use, less nutrient)
๐ŸŒธMasa first drink tu, dah nampak merah merah (teatox) cantik sikit (legstea: kuning), terus angkat sachet tu. Simpan sachet for second use pula. Jangan rendam lama lama, nanti second use, tea cair sangat.
๐ŸŒธSimpan dlm fridge. (Kalau takde fridge, cover elok elok supaya tiada bendasing luar masuk). Esok, just refill air panas.
๐ŸƒSehari 1 jenis tea sahaja.
Contoh : Hari ni Teatox, esok Legstea.
๐Ÿƒ Tiada pantang untuk makanan, but better control. Cut down junk foods and start to eat more vegetables and fruits ๐Ÿ˜Š
๐ŸƒIf you take any pills/vitamin/suplement, make sure ada jarak pengambilan if nak minum tea (either 30 mins before/after drinking your tea)
๐Ÿƒ Don't forget to do some regular exercise ๐Ÿ˜Š

๐ŸšซPANTANG๐Ÿšซ:
❌Cuba elakkan terus minuman ringan, air berais dan air manis.
✔Minum air masak/mineral 3 liter sehari


Feedback tea By-Myna telah mencecah 10000 dan lebih

 www.instagram.com/by_khaty9
Inilah wajah pengasas By_Myna 
Bukan nak cakap kosong, tetapi inilah kebenarannya apabila feedback yang di terima hampir setiap hari dan sekarang sudah melebihi angka 10,000 lebih. Semua feedback yang di terima memang original dan asli 100% dari pengguna tea By-Myna. Bukan apa, terdapat banyak persaingan tea kurus yang sedang membiak seperti cendawan lepas hujan. Tetapi yang kurang enak di dengar adalah aktiviti mengambil ( ibarat mencuri sebab tak bagitahu dan bukan feedback tea dari brand yang betul), untuk menaikkan perniagaan mereka. Jahatkan.

 https://www.facebook.com/ByMynaAgenKedah

Kepada anda di luar sana, berhati hati dengan produk yang anda pilih, bukan semua nya sesuai dengan badan kita. Tanya dahulu sebelum beli. Jangan kerana nak jimat, nanti rosak pula organ dalaman kita. Pastikan tea yang kita beli memberi kesan yang baik kepada badan kita biarpun ianya ambil sedikit masa untuk nampak kesan.

 www.instagram.com/by_khaty9

Agen Tea By-Myna sangat baik dan peramah

Kepada anda yang hendak membeli tea by-myna, jangan segan-segan untuk bertanya kepada agen-agen yang ada. Agen By_myna telah berada si serata negeri. Jadi anda tak perlu risau ya. Khaty juga merupakan agen By-Myna yang telah memiliki ID By-Myna iaitu BYM109. Jadi tanya la apa saja mengenai produk By_Myna kepada khaty dan insyaAllah selagi khaty boleh jawab, khaty akan bantu anda.

Perbezaan Skinny Teatox Dan Skinny Legstea


 https://www.facebook.com/ByMynaAgenKedah
 https://www.facebook.com/ByMynaAgenKedah


1) apa beza teatox dengan legstea?

๐ŸŒธ dua dua slimming tea tapi teatox untuk seluruh badan dan kempiskan perut. legstea pulak fokus lebih kat kawasan gemuk air (lemak yg lembut) mcm kaki, lengan dan peha.

2) mana satu lebih bagus and selalu orang beli?

๐ŸŒธ dua dua bagus dan dua dua selalu dibeli oleh customer. cuma bergantung dengan bahagian mana yg awak nak kuruskan.

3) ada berapa sachet dalam satu pack?

๐ŸŒธ ada 10 sachet. setiap sachet boleh guna dua kali. jadi satu pack tahan 20 hari. tapi ingat, kalau guna dua kali, kali kedua tu kurang nutrients tau☝๐Ÿป

4) berapa lama baru nampak kesan?

๐ŸŒธ berapa lama ni bergantung dengan setiap badan. Ada yg metabolism tinggi, satu pack pun boleh nampak kesan. Kalau metabolism rendah, lambat sikit.

5) apa kesan lepas minum teatox dgn legstea?

๐ŸŒธkalau legstea, berpeluh dan banyak kencing. teatox pula membuang. tapi jangan risau, dia tak buat kita sakit perut memulas mcm onggile tu ok?

6) rasa apa?

๐ŸŒธ teatox rasa ribena masam. legstea rasa serai & greentea. boleh tambah madu atau lemon bila minum. Gula takboleh๐Ÿ™…๐Ÿป

7) Harga?

๐ŸŒธ teatox dengan legstea sama harga. RM38 per pack exclude postage. Postage RM7 SM / RM12 SS untuk 1-5 packs.

8) apa pantang masa minum teh ni? makan kena jaga tak? boleh makan nasi?

๐ŸŒธ pantang air ais dan air manis. kena minum 3L air setiap hari. And boleh makan nasi. Ladyboss kami myna, makan mcm biasa ja bila consume teh ni. Tapi kalau nak kesan lebih cepat, kurangkan lah portion nasi tu. Bnyk kan lauk instead. Kurangkan makanan bergula mcm chocs, ice cream etc. Exercise lah jugak kalau nak effect cepat. Sekurang2nya jog 3 kali seminggu. Cakap nak kurus kan? Haa no pain no gain ok๐Ÿ˜›๐Ÿ˜

GOODLUCK!! ๐Ÿ˜˜๐ŸŒธ๐Ÿ’•

Skinny Teatox By_Myna

 www.instagram.com/by_khaty9

1) Skinny Teatox tu apa?
๐ŸƒSlimming tea untuk awak yang nak kurus! Banyak lagi benefits tapi focus on slimming.
 .
2) Umur boleh minum?
๐Ÿƒ Semua peringkat umur.
 .
3) Ingredients?
๐ŸƒRoselle & Lotus Root. 100% natural ingredients.
 .
4) Benefits of Skinny Teatox?
๐Ÿƒ lowers blood pressure.
๐ŸŒธ reducing cholesterol levels.
๐Ÿƒ supports heart health.
๐ŸŒธ treats loss in appetite.
๐Ÿƒ decreases spasms in stomach.
๐ŸŒธ rich in antioxidants.
๐Ÿƒ rich in vit C; for skin.
๐ŸŒธ supports immune system.
๐Ÿƒ fights stomach cancer.
๐ŸŒธ maintains integrity of blood vessels, skins, organs and bones.
 .
5) 1 pack ada berapa sachet?
๐Ÿƒ Ada 10 sachets teh. Boleh reuse.
 .
6) Harga berapa?
๐Ÿƒ 1 pack for RM38 exclude postage.
Postage 1-3 packs: RM7 SM/ RM12 SS.
Postage 4 packs & above: RM11 SM/ RM16 SS.
 .
7) Bila nak minum?
๐Ÿƒ Minum sehari sekali, before breakfast.
 .
8) Siapa yang takboleh minum tea ni?
๐Ÿƒ orang yg ada tekanan darah rendah.
๐Ÿƒ ibu yg mengandung.
๐Ÿƒ ibu yg menyusu anak.
๐Ÿƒ ibu yg sedang berpantang.
 .
9) Ada side effect tak?
๐Ÿƒ No. Takde cause we use natural ingredients. We don't use chemicals. .
 .
10) Tahan berapa lama?
๐Ÿƒ 10-20 days. 20 days kalau reuse teabag tu. Sehari minum sekali, esok just refill tapi kalau refill less nutrients ya ☝
 
Skinny Legstea By_Myna


 www.instagram.com/by_khaty9

1) Skinny legstea tu apa ye?
-Tea for slimming but focus on bahagian peha & kaki.
2) Siapa boleh minum?
- Semua boleh kecuali perempuan mengandung & tengah pantang.
3) Ingredients?
-Rosemary , verbena & lemongrass
4) Benefits?
-alleviating digestive track spasm.
-lessening feverish colds.
-fortifying the nervous system
-easing stress & tension
-helps in skin condition
-helps in trouble sleeping
-good antioxidant
-detoxification
-helps to deal with period pain (pms)
- helps in reducing weight (legs)
5) How to use?
-Bancuh dengan 300ml air panas/suam. Jangan tambah gula. Tambah madu kalau rasa tak boleh telan.
6) Rasa?
-rasa green tea ๐Ÿต. Rasa lain dgn skinny teatox yang rasa ribena ๐Ÿ˜‹
7) 1 pack ada berapa ?
- 10 sachet only for rm38 exc postage.
8) tahan berapa lama?
-Up to 10-20 days. 20 days kalau reuse teabag tu. sehari minum sekali, esok just refill tapi kalau refill less nutrient ye ☝๐Ÿผ



 https://www.facebook.com/ByMynaAgenKedah

Pasal KKM tu..
Sbnrnya setiap produk mesti ada No.KKM sendiri untuk pastikan produk tu selamat untuk pengguna.
Walaupun kilang ada KKM, tapi if produk kena serbu, to give an excuse cakap kata produk buat kt kilang yg ada KKM or amalkan GMP xkn menjamin yg xkan ada rampasan utk produk tu.
If satu2 produk tu xda KKM, if anythg jadi kat pengguna, mksdnya yg memudaratkan bdn sampailan boleh effect nyawa ke apa ka, if dia lodge report kt Kementerian Kesihatan, owner/penjual memang boleh kena tindakan.
Tapi kalau xdak mslh, xdak orang dajalkan, so should be ni problem ๐Ÿ˜Š
As per my advise for you, awk boleh ckp mcm ni kat customer " SkinnyTea by_myna ni buat kat kilang yang diiktiraf oleh KKM. Owner dalam proses nak dapatkan KKM no. so maybe take time a bit sebab proses tu agak amek masa & tak mudah. Ada byk procedure. Tapi setakat skrg ni, alhamdulillah, xda customer lg complaint kata product ni memudaratkan. If awk nk cuba, then boleh proceed.. Tapi kalau awk ragu-ragu, sy faham. Tp trust me, this product works really well & insyaAllah tak akan memudaratkan " 


Anda juga boleh dapatkan lebih banyak maklumat, gambar dan testimoni tea By_Myna di

Instagram : By_khaty9

Fb Page : BeautyLady

Call @ Whatsapp : 013-6801579 (khaty)

Harga tea : RM38.00 perbox

Postage : RM7 sm / RM12 ss

Gambar dan Testimoni Tea By_Myna

 www.instagram.com/by_khaty9

Ini adalah blooming tea free gift dalam  box

 https://www.facebook.com/ByMynaAgenKedah


 www.instagram.com/by_khaty9


 https://www.facebook.com/ByMynaAgenKedah



 www.instagram.com/by_khaty9

 https://www.facebook.com/ByMynaAgenKedah

Ini adalah free gift yang ada dalam box fruitytox. Rasa masam manis buah

 www.instagram.com/by_khaty9

Selalu galakkan pengguna untuk tambahkan lemon atau madu dalam tea untk dapatkan rasa yang lebih sedap untuk di minum
Selamat mencuba

0 komen:

Post a Comment