lifestyle blogger

Ads

Post Top Ad

Wednesday, 15 November 2017

DIY Cenderahati Di Printcious.Com

DIY Cenderahati Di Printcious.Com 

Assalamualaikum w.b.t

Hai semua. Agak-agak kalau nak pergi majlis harijadi, majlis kahwin atau apa pun majlis yang di jemput, mestilah kita nak mencari sesuatu yang istimewa kan. Kalau majlis tersebut majlis orang yang kita rapat, lagi la nak cari yang paling kreatif kan. Dengar kata ada satu kedai cenderahati online yang di kenali sebagai printcious.com memang boleh selesaikan masalah anda yang nak cari hadiah atau cenderahati yang paling best. Lagi mudah dan cepat sebab kita tak perlu keluar rumah dan. Semuanya di hujung jari anda saja. Klik klik siap. Mudah kan. Kenapa perlu kita pilih  dalam printcious.com ni sebab ianya adalah idea kreatif yang lahir dari fikiran kita untuk di beri kepada yang teristimewa dengan hati yang ikhlas.

 https://www.printcious.com/my

Apa yang menarik printcious.com ini. 

Sekali anda dah masuk ke laman web printcious.com ni, rasanya sukar untuk anda berpaling untuk jangka masa yang agak lama. Sebab apa??? Susah nak buat pilihan sebab memang best sangat item yang di tawarkan di dalam printcious.com. Menarikkan. Boleh pinau mata nak buat pilihan.Bukan senang kan nak pilih yang betul-betul bekenan di hati supaya si penerima nanti juga berbunga di hati sebaik saja dapat hadiah. Kena lah dengan tagline nya

 “Printcious.com – Precious Gifts From Your Heart”

“Printcious.com – Precious Gifts From Your Heart” DIY Cenderahati Di Printcious.Com

Anda boleh pilih item yang anda suka. Macam khaty rasa macam nak buat Canvas. Boleh abadikan gambar keluarga yang di ambil masa hari raya yang lepas. Menarikkan. 


Cara membuat cenderahati di printcious.com 

Ok jom kita tengok macam mana nak buat cenderahati @ hadiah yang kita nak.

1. Korang masuk laman sesawang printcious.com Lepas tu korang pilih lah item mana yang nak. Ini adalah contoh untuk pillows. Cantikkan gambar-gambar dia. Pandai tau pancing mata kita

“Printcious.com – Precious Gifts From Your Heart” DIY Cenderahati Di Printcious.Com

2.Lepas dah klik kat salah satu gambar bantal, kita akan di bawa ke tempat untuk kita edit pula. Korang klil-klik la dulu dengan setiap eleman itu. 

“Printcious.com – Precious Gifts From Your Heart” DIY Cenderahati Di Printcious.Com


3.Lebih kurang macam ini lah. Pilih warna background ikut sedap mata memandang ye.

“Printcious.com – Precious Gifts From Your Heart” DIY Cenderahati Di Printcious.Com

4. Ok lepas tu, kita pergi bahagian text. Jangan la tulis banyak-banyak macam puisi kalau nak letak pic. Tengok pada kesesuaian item yang kita pilih la.

“Printcious.com – Precious Gifts From Your Heart” DIY Cenderahati Di Printcious.Com

5. Simple ja sebab nak letak gambar keluarga kan.

“Printcious.com – Precious Gifts From Your Heart” DIY Cenderahati Di Printcious.Com
6.Tetiba kan masa nak masukkan gambar lupa nak upload kat laptop, so kita ambil je dari FB atau pun IG. Lagi senang kan.


“Printcious.com – Precious Gifts From Your Heart” DIY Cenderahati Di Printcious.Com


 7. Tadaa. Dah siap masukkan gambar. Adjust sikit-sikit text tu. Dah puas hati boleh tekan DONE ye. Yang ini untuk canvas ya, tadi yang kat atas tu memang untuk bantal.Tetapi semua cara sama saja. Yang penting anda kreatif.

“Printcious.com – Precious Gifts From Your Heart” DIY Cenderahati Di Printcious.Com

Lepas tu?? Bila dah klik DONE akan keluar ke sini, lepastu follow detail untuk bayaran dan alamat untuk pengeposan. 


“Printcious.com – Precious Gifts From Your Heart” DIY Cenderahati Di Printcious.Com
Selepas ini kita tunggu story bila barang dah siap. Jadi suprise la. Apa tunggu lagi. Dekat printcious ini, semua ada. Tepuk tangan tanya minda untuk pilih yang terbaik. 

Printcious.com – Precious Gifts From Your Heart”

1 comment: