lifestyle blogger

Ads

Post Top Ad

Friday, 19 January 2018

Balm Bayi Tasneem Natural Bantu Selesaikan Masalah Bayi Comel

Balm Bayi Tasneem Natural Bantu Selesaikan Masalah Bayi Comel


Assalamualaikum w.b.t

Balm Bayi Tasneem Natural- Salah satu keperluan bayi yang sangat penting untuk kita wajib pastikan ianya ada adalah balm. Kalau tidak, maka bersabarlah dengan karenah anak kecil anda bila bayi berasa tidak selesa. Salah satu jenis balm yang baik untuk di miliki adalah Balm Bayi Tasneem Natural. 
Balm Bayi Tasneem Natural Bantu Selesaikan Masalah Bayi Comel

Kenapa Balm Bayi Tasneem Natural? Sebab ada 4 jenis variasi balm yang ada dan ianya boleh di gunakan untuk beberapa keadaan yang di perlukan. Macam cuaca 4 musim kan. Balm Bayi Tasneem Natural sangat cantik dan comel bekas nya selain dari tekstur nya lembut dan baunya nya akan mencetuskan aura keselesaan dan kedamaian dalam diri anda dan juga bayi anda.

Tasneem Naturel ni dihasilkan daripada bahan yang selamat, bebas kimia, SLS, Paraben, Halal dan mengandungi minyak essential berkualiti tinggi.Oleh sebab itu  harganya agak mahal,tapi sangat berbaloi....RM49 untuk 18g balm.

Sleep Time Balm

Balm Bayi Tasneem Natural Bantu Selesaikan Masalah Bayi Comel
Membantu tidur lebih lena,  menstabilkan hormon tidur. Memang sangat bagus, dah guna dan nampak keberkesanan nya ke atas anak. Korang sapu di tapak kaki, lepas tu belakang telinga, nadi dan pergelangan tangan.

Ingredients :-Carrier Oil, Shea Butter, Beeswax, Cedarwood, Lavender, Vetiver, Chamomile, Orange, Marjoram, Bergamot, Ylang Ylang

Calm Time Balm
Balm Bayi Tasneem Natural Bantu Selesaikan Masalah Bayi Comel

Mengatasi masalah  tantrum, membuatkan anak lebih tenang, mengawal emosi & stress, mengatasi keletihan, lebih fokus. Agak-agak kalau orang dewasa terasa macam stress, cuba pakai calm tune.

Ingredients :-Carrier Oil, Shea Butter, Beeswax, Lavender, Orange, Mandarin, Geranium, Marjoram, Frankinsense, Bergamot, Roman Chamomile


Tummy Time Balm
Balm Bayi Tasneem Natural Bantu Selesaikan Masalah Bayi Comel
Melegakan kembung perut, masuk angin, sembelit, cirit birit, ketidak hadaman. Ini pun sangat bagus sebab bila ada masalah yang berkaitan perut, nak makan pun tak senang duduk kan. 
Ingredients :-Carrier Oil, Shea Butter, Beeswax, Ginger, Peppermint, Junipers, Fennel, Lemongrass, Anise, Patchouli, Tangerine, Lavender

Coughflu Time Balm
Melegakan batuk, selesema, mencairkan kahak, melegakan asthma, resdung, menurunkan suhu ketika demam.

Ingredients :-Carrier Oil, Shea Butter, Beeswax, Lemon, Orange, Eucalyptus, Lavender, Cypress, Tea Trea, Frankinsence.


Khaty paling suka Sleep time. Selalu buat kat anak khaty yusran yang 9 bulan umur nya. Dia pun suka sangat sebab sambil gosok di tapak kaki, pergelangan tangan, sambil usik usik dia. Mengekek gelak. Tak lama selepas itu, memang pelan pelan yusran tidur. Alhamdulillah. 


Untuk sebarang pertanyaan, belian korang boleh terus ke :



Website



Facebook

Instagram

Whatsapp
011-2096 4665

3 comments:

  1. Kita suka sleep time jugak hehehe.. anak2 pon suka.. memnag best la tasneem naturel balm ni..sesuai untuk sekua peringkat usia..

    ReplyDelete
  2. confident produk ni sebab bahan2 dia natural.. lagipun sesuai utk baby sebab sapu2 luar aje kan

    ReplyDelete
  3. bagusnya Balm tasneem ni...banyak variasi yang ada kan..

    ReplyDelete