lifestyle blogger

Ads

Post Top Ad

Monday, 29 January 2018

Trollbeads Malaysia

Trollbeads Malaysia Butterfly Project

TROLLBEADS MALAYSIA- Apa yang anda tahu mengenai TROLLBEADS MALAYSIA?? Bagi khaty yang pertama kali mendengar mengenai TROLLBEADS MALAYSIA, agak jakun sikit sebab memang nak tahu juga apakah TROLLBEADS MALAYSIA ini?? Adakah barangan dari emas atau bagaimana??

Trollbeads Malaysia  Butterfly Project

Trollbeads history

Ok jom kita tengok sikit sejarah mengenai TROLLBEADS ini. Al kisahnya bermula di  Copenhagen, Denmark sekitar pada yahun 1976, apabila Soren “Silversmith” Nielsen telah mencipta TROLLBEADS pertamanya iaitu FACES. 


Trollbeads Malaysia  Butterfly Project


Ini lah Soren Silversmith Nielson


Trollbeads Malaysia  Butterfly Project

Ini lah Manik perak sterling " The Six Faces beads and Eight Faces beads " yang telah di buat atau di reka khas  oleh keluarga dan Silversmith sendiri. Unik kan.

Pertama kali Soren Silversmith Nielson menjual  Faces Beads adalah di kedai aksesori ayahnya  Svend Nielsen’s di Central Copenhagen. Masa tu memang fesyen ataupun style yang hangat lebih kepada memakai manik perak pada rantai tali kulit. Kemudiannya Nielsen merasakan lebih baik membuka satu pusat untuk  mencari manik .
Trollbeads Malaysia  Butterfly Project
Selepas itu, kakaknya Lise Aagaard pula telah memulakan meletakkan manik pada gelang perak tersebut,dan ketika  Lise Aagaard membuka kedai perhiasannya sendri, ada seoarang pelanggan telah datang kepada dan meminta supaya meletakkan lebih banyak manik pada gelangnya. Dan di situ lah bermula kisah bead-on-bracelet jewelry bermula.
Sejak daripada itu, bermula lah pengembaraan dan penjenamaan Trollbeads di buat. Mereka bekerjasama dengan para pelenggan dengan harapan seiap koleksi mereka akan semakin meningkat. Dan ternyata pada hari ini, Trollbeads ini telah berada di 400 bandar di seluruh dunia.

Trollbeads Malaysia  Butterfly Project

Trollbeads today
Trollbeads as a brand has some of the most creative and loyal friends in the world, and we love to play with them. Together we make global events happen every year and the starting point is always about creating emotional connections between people on the basis of our jewellery.

Ok, dah tahu serba sedikit pasal Trollbeads. Setelah membaca beberapa maklumat di dalam blog, rupanya Trollbeads ini ada perbezaan juga dengan aksesori yang lain. Contohnya brand jewelry yang ada seperti Pandora dan Thomas Sabo. 

Pandora

Trollbeads Malaysia  Butterfly Project
Ia telah berada di pasaran sejak 1982
Sangat simple, potongan cantik dan moden dengan nilai yang berpatutan. Ya, anda boleh memilih azimat dan manik-manik bergantung pada mood anda juga.
Harga nya juga masih berpatutan dan boleh didapati dari kedai-kedai on;ine mahupun offline.

Thomas Sabo


Trollbeads Malaysia  Butterfly Project

Ianya telah berada di pasaran sejak 1984
Sangat exclusive, trendy dan calssy feminine.
Harganya hanya untuk mereka yang berkemampuan sahaja,agak mahal untuk di miliki. 

Trollbeads



Telah ada di pasaran sejak tahun 1976
Masih mengekalkan keaslian rekebentuknya dan sesuai juga untuk lelaki dan wanita.Trollbeads
Harganya juga masih mampu di miliki bagi mereka yang gemar akan aksesori seperti ini.
Trollbeads Malaysia  Butterfly Project
 Simple ja kan yang untuk lelaki. just nice
Trollbeads Malaysia  Butterfly Project
Simple and just nice

Trollbeads telah berada di pasaran selama lebih dari 40 tahun, dengan lebih dari 50 buah negara di seluruh dunia. Kini Trollbeads Malaysia boleh di dapati di Midvalley, Sunway Piramid and Vivacity Megamall, Kuching.


Untuk maklumat lanjut;

5 comments:

  1. Wow...dh ala2 pandora..all the best kathy...

    ReplyDelete
  2. Cantik2 juga khaty barang2 Trollbeads ni ye. First time Ana dengar pasal produk ni.

    ReplyDelete
  3. Gudluck Khaty... Terjah fb trollbeads, semua cantik giler2 ...

    ReplyDelete
  4. Wah cantik juga ya barang dari Trollbeads nie ya..

    ReplyDelete
  5. Wah cantik lah khaty. Aina minat macam2 ni, ala2 pandora gitu.

    ReplyDelete