lifestyle blogger

Ads

Post Top Ad

Wednesday, 28 February 2018

Februari bulan kelahiran 2 hulubalang gagah ku.

Februari bulan kelahiran 2 hulubalang gagah ku.

Assalamualaikum w.b.t

Hai semua. Bulan februari adalah bulan yang sweet bagi khaty dan suami apabila 2 orang hulubalang ku yang gagah perkasa di lahirkan tetapi berbeza tarikh nya. Si abang muhammad aiman haikal 10/2/2006 dan si adik muhammad qayyum fahim 20/2/2011. Senang nak sambut besday kata depa. Apa-apa je la nak oii.
Februari bulan kelahiran 2 hulubalang gagah ku.
Memang senang nak raikan besday 2 orang hero ni, janji ada kek SR pun dah cukup. Haah, tu mak yang mengajaq anak dok p makan kek kat situ sebab sedap. Tapi tak pa, setahun sekali ja nak belanja. hehehehe. Padahal kalau mak rasa nak makan, beli ja bawa balik sebab nak makan sama-sama. Sweet kan mak dia.

Februari bulan kelahiran 2 hulubalang gagah ku.

Masa besday haikal dah bawa siap fahim makan sekali. Bila mai besday dia, dia claim lagi kek. Tak pe, layan kan aja. Sebab tu besday fahim makan kek kat umah saja.

Februari bulan kelahiran 2 hulubalang gagah ku.

Sebelum makan kek, khaty bawa haikal pergi pejabat pendaftaran di UTC di sungai petani. Mudah sangat sebab urusan di UTC memang cepat dan pantas. Hari sabtu pun buka UTC. Jadi bila pergi hari cuti orang memang tak ramai. Jadi sampai ja di pejabat pendaftaran terus isi borang dan ambik no untuk tnggu giliran. Kira-kira dalam 10 minit semua urusan selesai. Ic kena tunggu  4 jam kalau nak ambik, tapi sebab nak pergi  makan, khaty bagitahu kat haikal ambik keesokan hari.

Februari bulan kelahiran 2 hulubalang gagah ku.

Perjalanan nak pergi UTC lebih kurang 20 minit. Jadi budak kecik letak belakang bagi abang-abang yang jaga. Jangan kecam tau bila baby sit tu berada di tengah bukan di tempat sepatutnya sebab nak elak cahaya matahari dan budak kecik kalut nak makan. Jadi, abang-abang yang kreatif tu tarik bagi adik depa dok kat bahagian tengah. Elok habis makan sampai kat UTC. Untung ada anak besar boleh jagakan adik. Mak bawa kereta senang hati.

Februari bulan kelahiran 2 hulubalang gagah ku.

Nampak tak siapa yang kalut juga nak p dok kat kaunter. Fahim tanya besday dia ni boleh buat ic ka?? Khaty kata fahim kena tunggu lagi 5 kali besday baru boleh buat IC..

Februari bulan kelahiran 2 hulubalang gagah ku.

Februari bulan kelahiran 2 hulubalang gagah ku.

Februari bulan kelahiran 2 hulubalang gagah ku.

Februari bulan kelahiran 2 hulubalang gagah ku.

Februari bulan kelahiran 2 hulubalang gagah ku.

Februari bulan kelahiran 2 hulubalang gagah ku.

Dah siap segala urusan. Muka happy sebab nak pergi makan kek.

Februari bulan kelahiran 2 hulubalang gagah ku.


Februari bulan kelahiran 2 hulubalang gagah ku.

Februari bulan kelahiran 2 hulubalang gagah ku.

Februari bulan kelahiran 2 hulubalang gagah ku.

Si adik memang masuk dalam SR mata asyik tengok hiasan dalaman ja. Berpusing pusing tengok. Tapi adik behave sangat. Semua makan dengan tenang. 

Februari bulan kelahiran 2 hulubalang gagah ku.



Februari bulan kelahiran 2 hulubalang gagah ku.

Februari bulan kelahiran 2 hulubalang gagah ku.

Kalau korang nak tahu, rupanya menu yang kami order semuanya pedas. Memang pijar mulut. Jenuh tahan. Air habis dulu. Fahim kata, lain kali baik beli kek banyak lagi sedap. Makan ni semua pedas, tak sedap fahim kata. Maaf la anak, memang bukan rezeki kita nak makan ikut citarasa kita. Ambik kau sekali mak dia order semua pedas berapi. hihihi

Februari bulan kelahiran 2 hulubalang gagah ku.

Seronok bila tengok anak anak happy. Kita pun happy. Semoga anak anak ku membesar dengan sihat dan menjadi insan yang soleh serta berjaya di dunia dan akhirat. Amin.

5 comments:

  1. dah jadi abang besar dah dia...selamat hari jadi ye..moga sentiasa diberikan kesihatan yang baik dan menjadi anak yang soleh

    ReplyDelete
  2. Happy birthday kpd 2 hero khaty. Nampak seronok diorg makan SR

    ReplyDelete
  3. Wah dua dua hero bezday bulan dua.senang boleh sambut bezday sekali

    ReplyDelete
  4. sekali harung sambut dedua terus sama bulan.. hehe..

    ReplyDelete