lifestyle blogger

Ads

Post Top Ad

Thursday, 29 March 2018

08:00:00

Sisterhood Di Laman Strawbery Fig Suhanis

Sisterhood Di Laman Strawbery Fig Suhanis

Hai semua. Bersempena cuti sekolah baru-baru ini, kami sisterhood buat julung kali dapat keluar ronda-ronda makan angin bersama. Bukan senang tau nak dapat peluang macam ini. 2 tempat kami ronda sebab nak pergi jauh-jauh masing-masing ada anak kecik dan bila dah separuh hari jalan, semua pakat-pakat dan tak larat. Dengan cuaca yang agak panas membataskan pergerakan kami semua. Pantai Murni dan Laman Strawbery Fig Suhanis di Semeling. Itu lah destinasi yang di tuju.
Sisterhood Di Laman Strawbery Fig Suhanis

Wednesday, 28 March 2018

09:51:00

PTPTN GRANT| MENABUNG RM500 DAPAT PERCUMA LAGI RM500

PTPTN GRANT| MENABUNG RM500 DAPAT RM500

Bila ada anak dah mula belajar di sekolah, saban hari memang banyak info mengenai simpanan untuk anak-anak akan sentiasa bermain di corong telinga. Banyak kebaikan nya apabila kita boleh amalkan sikap menabung demi untuk kepentingan dan kemudahan anak-anak di masa hadapan. Bukan mudah untuk semua orang untuk menerima topik ini kerana dengan keadaan ekonomi sekarang, kita menggunakan hampir seluruh dana yang ada untuk keperluan harian. 
Bayangkan RM100 sahaja sekarang macam air terjun mengalir. Tanpa sedar ianya habis. Mesti lah terfikir kan, macam mana nak simpan duit ni, kalau bukan hanya untuk pembelajaran, ianya juga untuk hal-hal kecemasan. Khaty sendiri pun bukanya seorang penabung yang bagus. Ada juga kadang-kadang tersasar. 

PTPTN GRANT| MENABUNG RM500 DAPAT PERCUMA LAGI RM500

Tuesday, 27 March 2018

16:50:00

KULIT BEBAS JERAWAT DALAM MASA DUA MINGGU DENGAN FORMULA TERBAHARU EUCERIN® PROACNE SOLUTION A.I. CLEARING TREATMENT

Sertai Cabaran Bebas-Jerawat Eucerin® 14 Hari dan menangi produk Eucerin® bernilai RM12,000!

Kuala Lumpur,  Mac 2018 − Apabila berdepan masalah jerawat dan radang kulit, pengguna kebiasaannya akan mencuba pelbagai produk untuk menghapuskannya. Namun, sesetengah produk boleh menyebabkan kulit menjadi kering dan mengakibatkan kerengsaan. Bagi menangani masalah ini, Eucerin®, salah satu jenama dermo-kosmetik paling dipercayai di seluruh dunia telah menghasilkan produk penjagaan kulit anti jerawat yang bukan saja menyuburkan kulit malah membantu menghapuskan jerawat dengan lembut iaitu Eucerin® ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment.
KULIT BEBAS JERAWAT DALAM MASA DUA MINGGU DENGAN FORMULA TERBAHARU EUCERIN® PROACNE SOLUTION A.I. CLEARING TREATMENT Sertai Cabaran Bebas-Jerawat Eucerin® 14 Hari dan menangi produk Eucerin® bernilai RM12,000!

Monday, 26 March 2018

16:57:00

Sensez Beauty | Merawat Rambut Dengan Bahan Semulajadi Bebas Paraben Dan Silikon

Sensez Beauty | Merawat Rambut Dengan Botani Extraks Bebas Paraben Dan Silikon 

Hai semua. Sejak melahirkan anak yang ke tiga,kejadian keguguran rambut amat kritikal. Pelbagai cara dah cuba, tetapi memang bukan semua yang serasi. Baru-baru ni khaty cuba lagi guna produk dari Sensez Beauty. Memang sesuai untuk orang asia. Tambahan pula khaty memang seharian memakai tudung, jadi kena extra lebih menjaga kulit kepala dan rambut agar tidak berbau.Sensez Beauty Smooth & Shiny Hair Shampoo For Damaged Hair with Cucumber & Lime Extract menjadi pilihan khaty dalam usaha merawat keadaan rambut yang kritikal.
Sensez Beauty | Merawat Rambut Dengan Bahan Semulajadi Bebas Paraben Dan Silikon

Friday, 23 March 2018

16:47:00

Elldora Snow Crystal| Kunyah-Kunyah Je Wajah Cantik Menawan

Elldora Snow Crystal| Kunyah-Kunyah Je Wajah Cantik Menawan

Elldora Snow Crystal| Ini merupakan suatu produk yang begitu kaya dengan bahan-bahan yang sangat bagus untuk penjagaan kulit wajah. Pada anda yang menginginkan kulit wajah cantik, pololes dan berseri tanpa perlu mengeluakan belanja yang tinggi, boleh dapatkan Snow Kristal keluaran Elldora ini dengan segera. 
 


Thursday, 22 March 2018

Wednesday, 21 March 2018

11:12:00

9 BAHAN RESEPI UNTUK MEMBUAT REBUSAN AIR MANDIAN SERUM

9 BAHAN RESEPI UNTUK MEMBUAT REBUSAN AIR MANDIAN SERUM


Hai semua. Rasanya pada ketika ini ramai yang sedang bercakap mengenai kelahiran puteri comel penyanyi no 1 negara Dato' Siti Nur Haliza yang lebih mesra di panggil Tok Tie. Jadi banyak lah petua atau pun cara penjagaan diri wanita yang muncul. Dari zaman nenek moyang sehingga sekarang. Tapi semua tu sangat seronok sebab semuanya mengenai penjagaan diri seorang insan yang bergelar wanita.AIR MANDIAN SERUM. Sebenarnya pertama kali khaty dengar. Tetapi bila tengok bahan lebih mudah sebut mandi air daun-daun. Kampung sangat kan bahasa khaty.Untuk pengetahuan anda,rebusan AIR MANDIAN SERUM ini sangat mudah disediakan. Daun-daun yang di gunakan pula adalah daun-daun yang mudah untuk didapati di sekeliling rumah, juga dari rumah saudara yang terdekat.
9 BAHAN RESEPI UNTUK MEMBUAT REBUSAN AIR MANDIAN SERUM

Tuesday, 20 March 2018

10:24:00

Menang GA Travel Totebag by Ana Suhana

Menang GA Travel Totebag by Ana Suhana


Hai semua. Rezeki lagi bila join GA dan dapat hadiah. Hadiah Totebag dari Ana Suhana Blog sangat cantik dan suka sangat. Senang nak bawa barang-barang terutamanya barang baby. Hihihi
Menang GA Travel Totebag by Ana Suhana

Menang GA Travel Totebag by Ana Suhana


Menang GA Travel Totebag by Ana Suhana
Cantik kan beg. Corak totebag ni tempat menarik di luar negara. Tapi khaty sangat suka sebab cantik dan menarik
Menang GA Travel Totebag by Ana Suhana
Ini pula sebatang pen perfume yang hadir bersama totebag. pun wangi juga. 

Terima kasih Ana Suhana atas hadiah yang best ni. Semoga boleh join lagi lain kali. 

Friday, 16 March 2018

16:03:00

KRONOS FLATNOMORE Tyre Sealant & Inflator | Bantuan Kecemasan Paling Pantas Untuk Atasi Masalah Tayar Pancit

KRONOS FLATNOMORE Tyre Sealant & Inflator | Bantuan Kecemasan Paling Pantas Untuk Atasi Masalah Tayar Pancit

Hai semua. Apa tindakan pantas anda bila tengok tayar kereta anda pancit? Tak kira la waktu nak pergi kerja atau nak balik kerja, balik shopping mahupun balik dari bercuti? Mesti gabra tahap gaban kan. Kalau yang ada suami mesti nak hantar wassup walapun tahu jawapannya cari la bengkel yang terdekat, atau pun tunggu si dia datang untuk menolong anda. Itu semua lambat. Haah, ini yang nak bagitahu ada satu produk baru yang mana memang pembantu, penyelamat paling pantas lah untuk tolong anda waktu tayar anda pancit, kalah la superman ka yang seangkatan yang berkuasa dengannya. KRONOS FLATNOMORE Tyre Sealant & Inflator. Pernah dengar tak? Ini lah produk yang paling sesuai untuk membantu anda menyelesaikan masalah tayar pancit.
KRONOS FLATNOMORE | Bantuan Kecemasan Paling Pantas Untuk Atasi Masalah Tayar Pancit
08:00:00

Tebus Tiket KidZania GO! @ Quill City Mall Kuala Lumpur Sempena Cuti Sekolah Akan Datang


Tebus Tiket KidZania GO! @ Quill City Mall Kuala Lumpur Sempena Cuti Sekolah Akan Datang


Hai semua....

Minggu ni last sekolah lepas tu cuti kan..yeay cuti sekolah kembali..walau tak lama still kena reward anak kita kan...pada korang yabg belum ada apa-apa plan untuk bawak anak-anak bercuti jom tebus tiket Kidzania Go di Quill City Mall KL..Menarik kan?

Macam mana nak sertai?

Tebus Tiket KidZania GO! @ Quill City Mall Kuala Lumpur Sempena Cuti Sekolah Akan Datang

KidZania GO! @ Quill City Mall Kuala Lumpur

Tarikh: 19 – 25 Mac 2018
Masa: 10.00 pagi – 9.30 malam

Tebus tiket KidZania GO! @ Quill City Mall Kuala Lumpur secara PERCUMA apabila anda membelanjakan RM38 dalam satu resit di mana-mana outlet di Quill City Mall Kuala Lumpur.

Terdapat 8 aktiviti
  1. Sharp Air Quality Control
  2. Scott's Research Lab, 
  3. Mc Donald's Fitness Centre, 
  4. Magic Studio, 
  5. TV Studio, 
  6. Volvo - Stop, look and wave, 
  7. Court House 
  8. Aa Recycling Centre

Aktiviti menarik untuk anak-anak anda kan?
Jangan lepaskan peluang..Jom sertai Kidzania Go! @ Quill City Mall Kuala Lumpur nanti...





Thursday, 15 March 2018

14:02:00

G-STORM 360'| Penawar Gastrik Anda

G-STORM 360'| Penawar Gastrik Anda

Hai semua. Selain daripada mengambil ubat untuk  merawat gastrik apa lagi yang anda selalu buat untuk meredakan keadaan  ketika di serang situasi tersebut? Ok, di sini khaty  telah di perkenalkan dengan satu produk yang dapat membantu anda untuk membantu mengawal gastrik  anda. Kiranya sebagai penawar untuk bagi anda sihat. G-STORM 360' . Pernah dengar tak?
G-STORM 360'| Penawar Gastrik Anda

Tuesday, 13 March 2018

16:13:00

Daftar Kad Watson Dapat Free Hadiah

Daftar Kad Watson Dapat Free Hadiah

Hai semua. Baru-baru ni kan, masa waktu lunch, saja la singgah ke watson nak beli eye brow sebab dah habis. Ok lepas dah pilih tu, beratur la nak bayar. Sekali nampak akak yang depan tu staff watson tengah promote suruh buat kad. Biasalah staff mesti kena promote. Tapi kali ni macam best sikit sebab staff ada bagi hadiah dekat akak tu sebab daftar. Senyum lebar la kan dapat hadiah. Banyak juga tau dalam 3 barang. Jadi bila sampai giliran khaty, sama juga staff tanya akak nak buat member kad tak? Kami ada hadiah nak bagi. Sekali dia buka hadiah atas meja. mesti la senyum juga sebab hadiah yang agak banyak dan lumaya.
Daftar Kad Watson Dapat Free Hadiah

Monday, 12 March 2018

10:59:00

Vachoc 10plus Ellvita | Revolusi Baru Minuman Berasaskan Susu Kambing Berperisa Vanilla + Coklat

Vachoc 10plus Ellvita | Revolusi Baru Minuman Berasaskan Susu Kambing Berperisa Vanilla + Coklat

Hai semua. Siapa suka minum minuman yang berasaskan susu kambing?? Mesti ramai yang macam tak mahu kan. Sebab apa?? Paling takut bau kambing tu kan. Haah, rasanya lepas ni anda semua boleh cuba satu jenis minuman ni yang di panggil Vachoc 10plus, Minuman Berasaskan Susu Kambing Berperisa Vanilla + Coklat. Bunyi macam sedap kan. Tetapi bila khaty dan cuba ternyata sangat sedap sebab memang tak bau kambing tu, rasa coklat yang akan membantu anda untuk minum dengan lebih gembira.
Vachoc 10plus Ellvita | Revolusi Baru Minuman Berasaskan Susu Kambing Berperisa Vanilla + Coklat
09:01:00

Pengguna boleh membeli produk daripada JD.Com dan Mogujie melalui EZBUY

Pengguna boleh membeli produk daripada JD.Com dan Mogujie melalui EZ BUY



EZ BUY | Merupakan sebuah gedong online shopping yang besar di mana ia memudahkan para pelanggang untuk membeli barangan dari luar negara dengan bebas. Sebenarnya khaty juga baru berjinak-jinak dengan EZ BUY sebab terlalu banyak pilihan online shopping yang wujud bagaikan cendawan selepas hujan. Jadi anda kena bijak memilih.
Pengguna boleh membeli produk daripada JD.Com dan Mogujie melalui EZBUY

Thursday, 8 March 2018

15:10:00

3 Langkah Pantas Untuk Memakai Shawls

3 Langkah Mudah Untuk Memakai Shawls untuk Kegunaan Harian

Hai semua. Sekarang kan tengok macam-macam shawls ada di pasaran. Sebut saja shawls style apa yang anda mahu, semua ada. Sama ada di online shopping mahupun offline. Khaty juga merupakan salah seorang yang telah menukar style tudung dari bawal ke shawls sejak tahun 2010. Kiranya bila dah start kerja, konon-konon nak nampak style sikit la. Padahal bawal memang sentiasa ada di rumah. Jadi macam mana dengan style anda. Shawls atau bagaimana??
3 Langkah Mudah Untuk Memakai Shawls untuk Kegunaan Harian

Wednesday, 7 March 2018

15:47:00

CAROUSELL LIVE! TO RAISE FUNDS FOR THE MALAYSIAN RED CRESCENT SOCIETY


CAROUSELL LIVE! TO RAISE FUNDS FOR THE
MALAYSIAN RED CRESCENT SOCIETY


Kuala Lumpur, 7 March 2018 – The Malaysian Red Crescent Society (MRCS) is partnering with Carousell, one of the world’s largest and fastest growing mobile classifieds marketplace for its Carousell LIVE! flea market happening this weekend, 10 and 11 March 2018, at Publika, Solaris Dutamas. The event will be used to raise fund for MRCS’ activities such as the disaster relief operation, health and community service, capacity building as well as in youth development.
CAROUSELL LIVE! TO RAISE FUNDS FOR THE  MALAYSIAN RED CRESCENT SOCIETY
10:00:00

Kerjasama Shopee dan honor bagi pelancaran eksklusif honor 9 Lite

Telefon pintar honor 9 Lite akan dijual secara eksklusif di Kedai Rasmi honor di platform 
Shopee pada 9 Mac pada harga istimewa sebanyak RM699 sahaja

KUALA LUMPUR, 6 MAC 2018 – Shopee, platform e-dagang terkemuka di Asia Tenggara danTaiwan telah menandatangani usahasama rasmi dengan honor Malaysia untuk melancarkan telefon pintar honor 9 Lite yang akan dijual secara eksklusif di platform Shopee. Usahasama tersebut membolehkan kira-kira 9 juta pengguna Shopee di Malaysia untuk membeli telefon pintar 4-kamera tersebut pada harga istimewa sebanyak RM699 sahaja (Harga pasaran: RM749) untuk masa terhad pada 9 Mac 2018. honor merupakan jenama terbaharu yang menyertai Shopee Mall, portal membeli-belah dalam talian khas yang membariskan lebih daripada 400 jenama terkemuka dan pengedar sah yang menawarkan pengalaman membeli-belah yang premium kepada pengguna Shopee.

Tuesday, 6 March 2018

16:39:00

Hasil Terjebak Di Shopee

Hasil Terjebak Di Shopee Sambar Baju Yusran Dan Handbag Voar Paris.

Hai semua. Minggu lalu memang gila-gila punya shopee buat sale. Sampai rambang mata nie dok pulun tengok hat mana bekenan di hati. Poket pun tak berapa tebal, jadi tengok masuk troli pun tak banyak yang lepas dari kawalan, hanya ada 2 item saja yang lepas yang mana barang tersebut memang nak guna. Hasilnya dapat baju yusran dan handbag. Jadi la kan.
Hasil Terjebak Di Shopee Sambar Baju Yusran Dan Handbag Voar Paris.

Friday, 2 March 2018

08:00:00

Giveaway RM200 untuk 10 tukang komen terbanyak.

Giveaway RM200 untuk 10 tukang komen terbanyak.


Kali ini, Lubuk Seni buat giveaway lain machiam sikit. Syaratnya dah la super-duper senang. Hadiah bernilai RM200 pulakk tu! Wahh teruja sangadd sebab hadiah lumayan, ramai berpeluang menang.
Berminat nak join, klik je gambar bawah ni ya!
top commentor _ giveaway - lubukseni dotcom
Bukan tu saja, berbaloi singgah LubukSeni.com sebab banyak idea kalerful. Sebagai terapi minda, blog ni sangat memberi manfaat kepada peminat seni. Antara topik menarik blog ni ialah:
Dah alang-alang singgah, jom FOLLOW Blog Lubuk Seni sebab diorangg rajin buat giveaway. Next giveaway 1 April ni. Setiap bulan ada hadiah best tau, stay tunedd!

Thursday, 1 March 2018

09:47:00

MENANG GIVEAWAY SOUVENIRS PULAU JEJU BY SITIYANGMENAIP & SALBIAHM

MENANG GIVEAWAY SOUVENIRS PULAU JEJU BY SITIYANGMENAIP & SALBIAHM


Assalamualaikum w.b.t

Hai semua. Setelah sekian lama menyepi dari join giveaway, tetapi rezeki khaty sebab baru join dan bertuah menang hadiah dari GIVEAWAY SOUVENIRS PULAU JEJU BY SITIYANGMENAIP & SALBIAHM yang lepas. Seronokkan dapat hadiah. Terima kasih SITIYANGMENAIP & SALBIAHM. Khaty menang fridge magnet Hongk Kong.