lifestyle blogger

Ads

Post Top Ad

Thursday, 29 March 2018

Sisterhood Di Laman Strawbery Fig Suhanis

Sisterhood Di Laman Strawbery Fig Suhanis

Hai semua. Bersempena cuti sekolah baru-baru ini, kami sisterhood buat julung kali dapat keluar ronda-ronda makan angin bersama. Bukan senang tau nak dapat peluang macam ini. 2 tempat kami ronda sebab nak pergi jauh-jauh masing-masing ada anak kecik dan bila dah separuh hari jalan, semua pakat-pakat dan tak larat. Dengan cuaca yang agak panas membataskan pergerakan kami semua. Pantai Murni dan Laman Strawbery Fig Suhanis di Semeling. Itu lah destinasi yang di tuju.
Sisterhood Di Laman Strawbery Fig Suhanis
Nak pergi ke Laman  Strawbery Fig Suhanis ni tidaklah jauh sangat dari sungai petani, kira-kira dalam 30 minit sebab cari jalan dan sangat bagus dan sesuai untuk bawa sesiapa sahaja yang memang nak tengok strawberi . Maksudnya tak perlu lah nak kena pergi cameron kan, maklumlah jauh dan bukan semua orang boleh pergi. 
Sisterhood Di Laman Strawbery Fig Suhanis

Keadaan Laman  Strawbery Fig Suhanis ini memang seperti di ladang strawberi cameron, cara susunan dan keadaan persekitran nya juga agak sejuk tetapi bukannlah sejuk sangat. Tetapi bila masuk ja Laman  Strawbery Fig Suhanis mesti rasa best sangat. Walaupun Laman  Strawbery Fig Suhanis ini agak kecil, nama pun laman kan,tetapi cukup membanggakan apabila owner mahu juga buat ianya seperti suasana di cameron highland.Bukan senang tau.  Banyak kerja nak buat.
Sisterhood Di Laman Strawbery Fig Suhanis

Sisterhood Di Laman Strawbery Fig Suhanis

Kebetulan masa kami pergi buah strawberi baru saja habis di kutip. Sapa suruh pegi hujung-hujung cuti sekolah kan. Tengok pokok denga buah yang masih hijau la. Sedih sebab anak-anak tanya mana buah strawbery. Yang dalam simpanan juga habis. Bukan rezeki kami nak pergi petik strawberi itu.
Sisterhood Di Laman Strawbery Fig Suhanis

Sisterhood Di Laman Strawbery Fig Suhanis

Sisterhood Di Laman Strawbery Fig Suhanis

Masuk percuma saja. Ada juga di tanam buah tin di situ. Pun sama masih menunggu waktu masak. Jadinya anak-anak tengok arnab ja kat situ. Comel betul anab-arnab dia. Masa sampai kebetulan arnab tengah makan. Comel sangat . Anak-anak paling suka sebab depa yang teruja walaupun arnab makan sendiri. Ini ibu anak 7 sedang santai berehat.
Sisterhood Di Laman Strawbery Fig Suhanis

Sisterhood Di Laman Strawbery Fig Suhanis

Nampak tak sisterhood bergambar. Tak dapat buah strawberi dapat tinggalkan kenangan manis. Bukan senang nak bergambar sekali. sebelah khaty adik no 8 still single, sebelah dia adik no 2 dan ada gugurl 2 dan yang baju biru dukung baby tu adik no 7 dan ada anak sepasang.

Sisterhood Di Laman Strawbery Fig Suhanis

Tengok gambar ni, memang adik khaty yang no 2 ni adalah seperti bayangan khaty masa kurus dulu. Sekarang dan terlajak bambam. Dia ada anak 2 tapi maintain. khaty anak 3 terlebih bahagia.

Sisterhood Di Laman Strawbery Fig Suhanis

Sisterhood Di Laman Strawbery Fig Suhanis

Cuaca panas terik juga tapi bila masuk Laman Strawbery Fig Suhanis ni redup dan sejuk. Tapi bila nak ambil gambar semua silau cahaya matahari. Yusran memang tidur dari pertengahan jalan . 

Sisterhood Di Laman Strawbery Fig Suhanis

Jadi anda yang berada berdekatan atau teringin nak pergi ke Laman Strawbery Fig Suhanis di Semeling ini, boleh la pergi. Bawa anak-anak bersiar-siar pun ok juga. Untuk makluman lanjut anda boleh cari sini :-

3 comments:

  1. sebenarnya semua adik beradik khaty mmg boleh kenal la sebab semuanya ada rupa khaty hihi

    ReplyDelete
  2. wah bestnya :)

    lama tak singgah sini

    https://aerillhassan.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Seronok outing dengan adik2. Menarik laman strawberi tu lah khaty. Tak perlu sampai ke Cameron.

    ReplyDelete