lifestyle blogger

Ads

Post Top Ad

Tuesday, 4 September 2018

BB BEAUTY ART DECO WORKSHOP #TEAWITHHILTON WITH PENANG BEAUTY BUTTERFLIES

BB BEAUTY ART DECO WORKSHOP #TEAWITHHILTON WITH PENANG BEAUTY BUTTERFLIES 

Hai semua. Gembira sangat apabila dengan pihak butterfly nak adakan perjumpaan dengan ahli Butterfly di Pulau Pinang. Lagi gembira apabila terpilih oelh mamasan untuk bersama dengan lebih 20 orang Butterfly yang sangat cantik dan gojes di majlis ringkat #teawithhilton . Koalberasi kali ini ini adalah di antara pihak Double Tree Resort By Hilton dan Althea Korea serta Butterfly Project Malaysia. Ada aktiviti yang comel tau yang telah di atur supaya semua butterfly berasa santai dan gembira.

Konsep majlis adalah tea time. Jadi #teawithilton ini sangat istimewa kerana pihak Double Tree Resort By Hilton telah menyediakan tempat untuk kemudahan pihak Butterfly Project Malaysia yang diterajui oleh Tammy Lim aka mamasan untuk bersua wajah bersama-sama dengan butterfly di bahagian utara khususnya. Ye la kan, selama ini hanya bertegur sapa di media sosial, sekarang dapat jumpa dan berlaga pipi sambil berborak mengenai pelbagai perkara. 
BB BEAUTY ART DECO WORKSHOP #TEAWITHHILTON WITH PENANG BEAUTY BUTTERFLIES

Ini adalah di antara menu yang telah di sediakan oleh pihak Double Tree Resort By Hilton untuk butterfly pada hari tersebut. Sedikit maklumat mengenai Double Tree Resort By Hilton High Tea seperti di bawah.
Daily Hi Tea @ Axis Lounge
Various pastries and free flow tea.
3pm - 6pm. RM68nett for 2 person.
BB BEAUTY ART DECO WORKSHOP #TEAWITHHILTON WITH PENANG BEAUTY BUTTERFLIES
Atas: Royal Milk Tea Espuma in a shooter glass, Ginger Lemongrass tea infusion creme brulee
Tengah: Earl grey & white chocolate mousse & Green Tea Macaron
Bawah: Jasmine Scones, Tea flavoured chicken quiche, Seared fried shrimp on green bread, Grilled smoked tea chicken breast in Green Tea Sandwich bread

Ok jom lihat apa aktiviti yang telah disediakan oleh pihak Butterfly Project Malaysia untuk ahli butterfly yang hadir. Korang tahu tak aktivitnya adalah sesuatu ang sangat comel. Deko BB Cushion masing-masing atau boleh juga guna BB yang telah di sediakan. 

Ambil dulu 10 cuties yang sangat comel ini. Tapi rasanya khaty dah ambik lebih sebab comel sangat.



Ini adalah seperti paiping untuk membuat dia puya based.


Ok lengkap dah untuk mendekorasi BB cushion khaty.

Comel sangat ka. Macam nak makan ja

Nampak tak ada skill untuk buat topping kek lepas ni. Tengok hasil deko yag belum siap pun dah teruja


Taraaa. dah siap BB Cushion khaty. Kira kalau boleh simpan buat kenangan tau

Memang acara yang berlangsung rasa macam sekejap sangat sebab masing-masing sibuk dengan aktivit yang ada. Sekalung tahniah dan teima kasih buat Double Tree Resort By Hilton dan Althea Korea serta Butterfly Project Malaysia kerana telah berjaya membuat petang butterfly sangat comel. Harap selepas ini akan ada lagi acara yang sebegini.

6 comments:

  1. gingerlemon tu macam best aje mesti boleh detox

    ReplyDelete
  2. benda tu boleh makan ke comel sangat hahahha

    ReplyDelete
  3. wah bestnya makanan.. ginger lemon grass tu mesti bagus utk detox

    ReplyDelete
  4. Comelnya bb cushion khatty. Bertuah khatty dapat join aktiviti macam ni. Makanan disediakan pun nampak sedap je.

    ReplyDelete
  5. bestnya dapat sertai bengkel yang seperti ini, dapat belajar deco-deco cake! teringin nak join

    ReplyDelete