lifestyle blogger

Ads

Post Top Ad

Saturday, 13 October 2018

Fernleaf Dibuat Dengan 100% Susu Dari New Zealand

Fernleaf Dibuat Dengan 100% Susu Dari New Zealand

Hai semua. Suatu ketika dahulu semasa kecil, susu adalah minuman yang paling rapat dengan kita. Selepas itu, apabila sudah masuk ke sekolah juga, pemberian susu masih diteruskan untuk memastikan setiap murid membesar dengan lebih kuat dan sihat. Sehingga dewasa kita ambil juga minuman susu untuk kesihatan diri. Dilihat di Malaysia jenama Fernleaf Dibuat Dengan 100% Susu Dari New Zealand ini telah berada di Malaysia sejak 30 tahun dulu, ternyata khasiat tenusu yang terbaik dari ladang New Zealand ini sentiasa menjadi pilihan kita semua.
Fernleaf Dibuat Dengan 100% Susu Dari New Zealand

Sering terlihat iklan Fernleaf Dibuat Dengan 100% Susu Dari New Zealand ini di kaca televisyen membuatkan hati berlonjak-lonjak ingin ke New Zealand. Tetapi ianya sekadar angan-angan. Boleh di lihat bagaimana mereka menyalurkan maklumat mengenai khasiat susu dan penghasilan susu secara semulajadi melalui hasil ternakan Lembu tenusu New Zealand. Dan mereka memberi jaminan jika anda membeli salah satu produk mereka nescaya anda telah menikmati produk tenusu terunggul di dunia ini. Selalu kan bila minum 100% Susu Dari New Zealand, selalu berangan seolah-olah sampai dekat sana. Sambil tengok lembu tenusu yang sihat bebas meragut rumput segar yang tumbuh di ladang yang luas itu. Dia punya rasa 100% Mmmmm sangat sedap.
Fernleaf Dibuat Dengan 100% Susu Dari New Zealand

Mereka telah menerajui pasaran di New Zealand selama beberapa dekad dengan ternakan lembu tenusu yang di beri rumput segar yang berkualiti tinggi serta penjagaan rapi pada setiap lengkah seperti tuntutan alam semula jadi.

Fernleaf Dibuat Dengan 100% Susu Dari New Zealand

Dikenali negera yang beriklim,New Zealand merupakan salah satu daripada beberapa tempat di dunia ini mempunya hasil tanaman rumput segar hampir sepanjang tahun untuk menampung keperluan lembu tenusu makan rumput dengan bebas di luar kawasan rumah tersebut. Pakar tenusu berpendapat rumput segar yang berkhasiat dan segar terbaik dari alam ini diragut oleh lembu untuk dimakan bagi menghasilkan susu berkhasiat.

Fernleaf Dibuat Dengan 100% Susu Dari New Zealand

Sebagai sebuah negara yang mempunyai tanah yang segar, hujan yang sangat baik dan cahaya matahari yang memancar sangat baik serta memang pakar mengenai penghasilan rumput yang segar, lembu ini akan di jaga dengan baik dari segi makanan iaitu rumput segar bagi menghasilkan susu secara semulajadi . Apabila ianya digabungkan dengan sistem perladangan yang canggih,dan meniliti setiap pengeluarannya, maka tidak hairanlah  mengapa Fernleaf 100% susu dari New Zealand mencapai standard khasiat tertinggi dalam produk ternusu. . Pakar tenusu berpendapat, dengan rumput segar yang berkualiti tinggi, iklim yang selesa, udara dan air bersih, menjadikan ianya salah satu tempat terbaik di dunia untuk lembu tenusu ini menghasilkan Fernleaf 100% susu dari New Zealand secara semulajadi tanpa memerlukan apa-apa jua bentuk susu booster. Bukan manusia sahaja yang perlukan booster, haiwan pun ada juga tau.
Fernleaf Dibuat Dengan 100% Susu Dari New Zealand


Kalau sebelum ini Fernleaf 100% susu dari New Zealand ianya dalam bentuk serbuk, hari ini ianya didatangkan berbentuk pek mudah bawa macam on-the-go UHT gitu. Ada 200ml dan juga 1 liter. Tak perlu susah payang nak bancuh kan.Ianya mudah didapati di mana-mana kedai runcit mahupun pasaraya besar. Fernleaf 100% susu dari New Zealand ada 2 perisa iaitu Coklat dan full cream. Sesuai dengan citarasa masing-masing. Jadi pengguna akan merasa lebih mudah untuk menikmati fernleaf 100% susu dari New zealand ini dengan gembira dan selesa. Barulah berasa 100% Mmmmm sedapnya susu ini.

Fernleaf Dibuat Dengan 100% Susu Dari New Zealand

Ingat lagi semasa kecil, mak selalu pesan, minum susu baru tulang kuat, sihat selalu, cepat besar dan tinggi. Sememang sampai hari ini nasihat itu khaty gunakan buat anak-anak pula. Rasa macam kelakar tetapi hakikatnya betul kan. Memang semasa minum susu adalah waktu yang paling seronok sebab setiap sedutan tegukan itu membahagiakan perasaan. Cuba anda tengah stress, cari Fernleaf 100% susu dari New Zealand coklat atau full cream dan minum. Pastikan ianya sejuk. Mesti mendamaikan dan 100% Mmmmm sedapnya susu ini. Selamat mencuba.
Fernleaf Dibuat Dengan 100% Susu Dari New Zealand

3 comments:

  1. Wah ni yg buat mama.terasa nak Cuba Susu fernleaf ni

    ReplyDelete
  2. susu ni bgs utk tulang..bdk2 kalo ada perisa coklat sure akan minum..jrg nk minum yg perisa original yg putih

    ReplyDelete