lifestyle blogger

Ads

Post Top Ad

Friday, 5 October 2018

GRABEAN | BERBELANJA TANPA SEMPADAN DENGAN PERSONAL SHOPPER

GRABEAN | BERBELANJA TANPA SEMPADAN DENGAN PERSONAL SHOPPER

"Your Preferred Global Personal Shopper"
Hai semua. Pernah tak anda impikan anda akan membeli barang dari luar negara yang memang susah nak dapat, atau mungkin pernah pergi melawat tetapi bila balik malaysia teringin sangat nak beli tanpa perlu dikenakan cas penghantaran yang mahal, barang yang terjamin kualiti nya serta selamat sampai kepada anda. Yang paling penting anda boleh membuat tawaran harga untuk setiap item/produk yang anda inginkan. Khaty nak rekomen GRABEAN buat anda yang suka sangat membeli belah produk dari luar negara. Kenapa Grabean? Nanti khaty huraikan.
GRABEAN | BERBELANJA TANPA SEMPADAN DENGAN PERSONAL SHOPPER
Apa itu GRABEAN?

Grabean adalah merupakan perkhidmatan peer to peer secara online yang mana membolehkan semua orang berbelanja tanpa sempadan ataupun terpaksa membayar perkhidmatan penghantaran yang mahal. Disamping itu juga mereka yang telah mengambil tanggungjawab untuk mencari barang yang anda mahu akan mendapat sedikit tip dari aplikasi Grabean untuk perjalanan mereka di sana. Mereka ini dikenali sebagai Global Personal Shopper dimana mereka akan memenuhi hasrat anda. Suka ka tak suka? 

Bagaimana GRABEAN ini berfungsi?

GRABEAN | BERBELANJA TANPA SEMPADAN DENGAN PERSONAL SHOPPER

Ok. Mula-mula anda kena masuk ke laman web GARBEAN untuk melihat beberapa jenis produk dari lebih 50 buah negara yang telah disediakan untuk anda membuat pilihan . Anda boleh lihat terus dari negara mana barang itu di beli. Selepas itu jika anda merasa sudah jatuh hati, dan juga ingin memiliknya boleh la membuat pesanan anda dengan menekan butang 'I WANT THIS TOO' . Mari khaty tunjukkan sedikit cara khaty beli melalui app Graben.


GRABEAN | BERBELANJA TANPA SEMPADAN DENGAN PERSONAL SHOPPER

GRABEAN | BERBELANJA TANPA SEMPADAN DENGAN PERSONAL SHOPPER


Nampak tak khaty dah pilih fashion anda bag female. Ini yang memujuk mata untuk singgah sebentar.  Jadi khaty telah memilih mickey mouse sebab nampak comal. Di situ dah terpapar barang itu datangnya dari negara Taiwan. Ok ke tidak kita tunggu sampai ya. Khaty klik je kat gambar tersebut.

GRABEAN | BERBELANJA TANPA SEMPADAN DENGAN PERSONAL SHOPPERGRABEAN | BERBELANJA TANPA SEMPADAN DENGAN PERSONAL SHOPPERGRABEAN | BERBELANJA TANPA SEMPADAN DENGAN PERSONAL SHOPPER
GRABEAN | BERBELANJA TANPA SEMPADAN DENGAN PERSONAL SHOPPERGRABEAN | BERBELANJA TANPA SEMPADAN DENGAN PERSONAL SHOPPERGRABEAN | BERBELANJA TANPA SEMPADAN DENGAN PERSONAL SHOPPER

GRABEAN | BERBELANJA TANPA SEMPADAN DENGAN PERSONAL SHOPPER
GRABEAN | BERBELANJA TANPA SEMPADAN DENGAN PERSONAL SHOPPER

Ini adalah beberapa langkah dalam membuat pesanan di aplikasi Grabean play store bagi Android sebab sekarang lagi mudah dan cepat menggunakan handfone,di mana pada peringkat akhir anda akan menerima email untuk langkah pembayaran. Jadi anda harus menuggu sehingga Personal Shopper anda memberi respon untuk peringkat yang seterusnya. Di sini personal shopper memainkan peranan yang banyak bagi memastikan pesanan anda selesai dan anda gembira.
GRABEAN | BERBELANJA TANPA SEMPADAN DENGAN PERSONAL SHOPPER


Sila pastikan maklumat anda betul bagi memastikan kelancaran pengantaran barang tersebut. Semasa khaty sedang membuat pesanan, dimana khaty pembeli sebagai requests dan personal shopper adalah traveller,terdapat beberapa situasi yang di jumpai. Di antaranya adalah seperti berikut.


Open
Requests awaiting an offer by a traveller
GRABEAN | BERBELANJA TANPA SEMPADAN DENGAN PERSONAL SHOPPER

Offered
A traveler has made an offer to help and awaiting for requester make payment and confirm the order
GRABEAN | BERBELANJA TANPA SEMPADAN DENGAN PERSONAL SHOPPER

Accepted
The requester accepted the traveller’s offer and make payment for the request order and traveller can start purchase the item
GRABEAN | BERBELANJA TANPA SEMPADAN DENGAN PERSONAL SHOPPER

Completed
The requester has received the item and payment has been released to the traveller.
GRABEAN | BERBELANJA TANPA SEMPADAN DENGAN PERSONAL SHOPPER

Open(Prepaid)
The requester already make payment and requests awaiting an offer by a traveller
GRABEAN | BERBELANJA TANPA SEMPADAN DENGAN PERSONAL SHOPPER

Nampak agak banyak langkah dan kena menunggu sedikit masa kerana konsep Grabean adalah untuk memberi peluang kepada pembeli untuk mendapatkan barang pada harga yang berpatutan dan bagi personal shopper pula kena mengatur langkah dan rancangan yang bijak serta memudahkan segalanya urusan bagi memastikan barang yang di pesan di peroleh dengan selamat dan berkeadaan baik. 

Grabean ini agak baru bagi khaty dan belum sepenuhnya melopori nya. Banyak bantuan dari laman web nya sendiri. Tetapi boleh dilihat,Grabean ini boleh dikatakan menjimatkan masa dan wang anda kerana anda tidak perlu melancong jauh-jauh untuk membeli barang tersebut, melainkan jika anda pergi melancong itu lain lah kan. Jadi harapan dan kepercayaan kita terletak pada personal shopper yang menerima tawaran kita. 

Selain daripada permintaan untuk produk luar negara, anda boleh mendapatkan wang semasa perjalanan dengan Grabean. Bagaimana itu terjadi??Jom bergabung dan menjadi pengembara Grabean. Rancang perjalanan anda dan terima permintaan" Buka "tersebut. Kemudian, anda boleh mula menawarkan untuk membantu permintaan" Terbuka ". Dengan aplikasi Grabean, anda akan menerima  tips untuk mensubsidi perjalanan anda.

Jika anda merasakan bahawa harga tawaran adalah rendah dan tidak mampu untuknya, jangan risau, anda boleh menawar harga dengan Requester. Semua permintaan ini mempunyai pembeli yang sedia kira-kira untuk menyimpan stoknya. Walau bagaimanapun, anda juga boleh menggunakan sepenuhnya ruang bagasi anda. Menghidupkan ruang bagasi anda menjadi "wang"!

Oleh itu, apabila anda kembali ke Malaysia, anda perlu turun atau menghantar barang dalam 3 hari anda kembali ke Malaysia. Jika pemohon memilih untuk kurir, anda hanya perlu mencetak nota konsainan dan mengisi alamat pengambilan anda. Anda tidak perlu pergi ke pejabat pos. Tunggu saja kurier untuk mengambil dari anda. "

Jangan risau. Grabean membawa konsep dan mesej bagaimana pengembara boleh mendapatkan wang melalui aplikasinya. Jadi sesiapa sahaja boleh merebut peluang yang ada. Pilihan samada anda ingin menjadi pembeli sahaja atau sambil mengembara sambil membantu pembeli mencapai impian serta menambahkan tip anda. Apa tunggu lagi. 

No comments:

Post a Comment