Carousell’s #MakeSpaceForLove Helps Malaysians to Declutter Their Exes’ Items on Valentine’s Day and Chap Goh Mei - KhatyAiman KhatyAiman: Carousell’s #MakeSpaceForLove Helps Malaysians to Declutter Their Exes’ Items on Valentine’s Day and Chap Goh Mei
Textual description of firstImageUrl

Carousell’s #MakeSpaceForLove Helps Malaysians to Declutter Their Exes’ Items on Valentine’s Day and Chap Goh Mei

khatyaiman | 2/19/2019 04:22:00 pm | 27 Komen

Carousell’s #MakeSpaceForLove Helps Malaysians to Declutter Their Exes’ Items on Valentine’s Day and Chap Goh Mei



Kuala Lumpur, 19 February 2019 – Valentine’s Day is over but the Chinese community celebrates Chap Goh Mei (Chinese Valentine’s Day) today. In conjunction with the month of love, Carousell Malaysia launched a campaign, #MakeSpaceForLove, to encourage Malaysians to let go and sell their ex’s items of its marketplace.
Carousell’s #MakeSpaceForLove Helps Malaysians to Declutter Their Exes’ Items  on Valentine’s Day and Chap Goh Mei

“Decluttering your ex’s items is one of the most effective ways to move on from a failed relationship and find something better for yourself. We expect that more Malaysians will follow suit to make space for new love,” said Tang Siew Wai, Country Head of Carousell Malaysia.

Last year, 5,733 Malaysians transacted on the classifieds marketplace during Valentine’s Day and that number has increased by 15% to 6,596 transactions this year. It’s clear that that Malaysians are utilising Carousell in more and more unique ways.

The campaign that took place on its marketplace also initiated a contest where users are required to illustrate the reason behind the selling of their ex’s items. Winner of the contest, @bubblejasmine said, “I am selling my book, ‘The Infinite Moment of Us”, because it has taught me unconditional love. Not all loves are meant to lasts (sic) forever but it is more important to understand the meaning of true love.”

Carousell’s #MakeSpaceForLove Helps Malaysians to Declutter Their Exes’ Items  on Valentine’s Day and Chap Goh Mei





Other interesting stories:


Carousell’s #MakeSpaceForLove Helps Malaysians to Declutter Their Exes’ Items  on Valentine’s Day and Chap Goh Mei

Carousell’s #MakeSpaceForLove Helps Malaysians to Declutter Their Exes’ Items  on Valentine’s Day and Chap Goh Mei

Not everyone was talking about their exes though, as some users like @beautytreats used the marketplace to finance a romantic getaway with her husband.

Carousell’s #MakeSpaceForLove Helps Malaysians to Declutter Their Exes’ Items  on Valentine’s Day and Chap Goh Mei

It is not over until you declutter your exes’ items. For more information, follow Carousell on https://my.carousell.com or download the Carousell app from the Apple Store or Google Play Store.

27 comments:

  1. wah kena usha carousell byk2 lepas ni

    ReplyDelete
  2. Saya tak ada exe pon.. tapi selalu jugak scroll apps ni...

    ReplyDelete
  3. kalau aku simpan je,buat apa la nk jual.tapi kalau emas aku jual la kot.hahahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Barang yg tak ada value mmg tak dpt jual. Simpan lebih ok

      Delete
    2. mesti sebab kau still syg ex kau kan . bhahahahahah
      jual jela sister.. paling tidak dapat gak duit ... daripada kau simpan then kau gak yg nangis2 teringat kenangan bersama si diaaaa.. takda hasil gak..

      Delete
    3. @Nur Fatin perangai awak sama macam mak saya, byk benda dia simpan serabut tgk rumah dia.. I byk kali nasihat let go barang yang kita tak pakai.. sbb sekarang platform dah ada.. dulu lain cerita la

      Delete
  4. Jual barang terpakai, mcm Mudah je.

    ReplyDelete
  5. Tina JamesMarch 18, 2019

    Jual brg2 yg ex pernah bagi ek, eh berguna jugak idea ni.. okay dah boleh jual semua kt carousell...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak akan semua barang pun nk jual juga...mcm barang masa beli hanya Rm5 pun nak jual ke? Haha

      Delete
    2. boleh je, tapi be reasonable la... kita kalau nak jual pon kena ada etika jugak.. asal barang still bagus dan harga sesuai dgn barang tu

      Delete
    3. tapi kalau tgk dekat carousell tu mmg ada pelbagai barang yang di jual... gelang handmade pon ada..

      Delete
    4. kalau you nak try jual, korang boleh download apps dorang.. lagi senang nak jual-beli.. dan apps carousell ni act as communication medium jugak.. so its better la.. tak payah nak guna private number

      Delete
  6. Boleh jual exe barang lepas tu guna duit tu utk belanjar bf sekarang. HaHa

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, idea bagus ni boleh jimat duit

      Delete
    2. Jika bagi tau dia cara u dpt duit tu adalah jual barang ex, aku rasa dia akan gembira..

      Delete
    3. Betul, dia happy saya pun happy. Tapi jika exe bagi barang yg tak mahal atau tak begitu famous, mcm ni susah nk jual sikit.

      Delete
    4. boleh je cuba list... saya pernah listkan tee shirt RM2 dan ada beberapa yang interested... asalkan barang ex tu out of sight, out mind... senang sikit nak move on.

      Delete
    5. RM 2?? untung ke? Mcm murah sangat, apa brand baju u?

      Delete
  7. wow jual brg yg ex pernah bagi kt carousell, then dapat duit bolh g shopping...

    ReplyDelete
    Replies
    1. okay katty lets go shopping together2 or both of us can shopping je dkt carousell ni.. hehehe

      Delete
    2. bukan bagi kat Carousell la.. jual kat sapa yang boleh guna brg exe tanpa pre-judice lol... Last time saya guna caousell jual seluar terbeli kecil senang je dapat buyer.

      Delete
  8. aku mmg follow je blog ko khaty. sbb aku pon tgh heartbroken,aku rasa ni idea plg bagus. puas hati pon dapat ,duit poket pon dapat.

    ReplyDelete
  9. Saya single mingle jee.. tapi ada lah register kat carousell ni.... masa puasa/ raya bukak order jual biskut. Seronok jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biskut pun boleh jual kt Carousell ke? I ingat hanya utk barang terpakai saja..

      Delete
    2. boleh, kalau you rajin pon you boleh try jual sana... macam2 juga la ada.. merigue, cakes, popia.. anything that you feel like baking

      Delete
    3. byk jugak rupanya jual makanan.. saya selalu tgk kat baju je.. terlepas pandang section lain... Tadi baru scroll category dorang... service aircond pon boleh list kat carousell.. ni nnt nak bgtau pak cik saya.. dia boleh try market kat situ...

      Delete
    4. Jika i nk jual kat Carousell, hantar barang kt customer sendiri ke atau guna pos laju?

      Delete

KhatyAiman © . Designed by MaisarahSidi.com