September 2019 - KhatyAiman KhatyAiman: September 2019
Textual description of firstImageUrl

Same Day Flower Delivery: Customizing a Bouquet for Delivery within the Day | Little Flower Hut

khatyaiman | 9/05/2019 05:00:00 pm | 0 Komen

Same Day Flower Delivery: Customizing a Bouquet for Delivery within the Day | Little Flower Hut

Flowers are the most touching and meaningful gift that you can give to a very special person in your life, especially during occasions and events. If you like the idea of giving personalized gift, your Flower Delivery can also be customized according to the style and design you want. There are plenty of choices for customized flower arrangement crafted and created through the Little Flower Hut Florist. If you want to customize your gift of flowers and have those sent within the day, here are some of the helpful tips to follow:
Same Day Flower Delivery: Customizing a Bouquet for Delivery within the Day | Little Flower Hut
  • Choose a design you want to customize
To make customization easier, start by choosing a design of hand bouquet or flower arrangement that you want to customize and personalize. The florist will surely give ideas and designs to make your customized flower bouquet look just perfect for the occasion or event. There are hundreds of varieties of flowers in assortments of colors, shapes, sizes, and patterns. There are also plenty of choices for green leaves that will surely and perfectly go well with the blooms you prefer for the customized bouquet.
  • Stay within your budget
In customizing your gift of flowers, it is also helpful if you will stay within your budget. You don’t have to spend too much for the flowers if your aim is to come up with something unique and meaningful. Customized designs are also great for same day flower delivery, giving you the option to send the best gift on occasions and even on ordinary days on discount and great savings. The florist in Singapore offers same day delivery of flowers free of delivery charge provided that the orders are placed before the cutoff time.
Same Day Flower Delivery: Customizing a Bouquet for Delivery within the Day | Little Flower Hut
  • Add some gifts or personalized greeting cards to the bouquet
To customize a flower bouquet, you may also add gift items and personalized greeting cards to the bouquet you choose to send for same day flower delivery. There are hundreds of gift items to choose from at the flower shop. In case you are not sure of what to pick, let the florist help you. For your customized gift of flowers, make sure that you add a greeting card with message and notes you personally wrote for the celebrant. It will be more worthwhile if you write what your heart wants to express.
Customized flower bouquets are great for delivery within the same day. You can always send fabulous Flower Delivery in designs you personally create through the help of the florist. 
Textual description of firstImageUrl

4 FAKTOR PENTING TENTANG MEDICAL CARD

khatyaiman | 9/05/2019 03:14:00 pm | 1 Komen

4 FAKTOR PENTING TENTANG MEDICAL CARD

4 FAKTOR PENTING TENTANG MEDICAL Card - "encik ada medical card, ke" ini selalunya pertanyaan wajib di tanya.. kalau kita ke hospital swasta! Medical Card! Apa tu medical card? Medical card adalah kad kemasukan ke hospital (Swasta). Biasanya medical card ini, boleh di dapati dengan membeli di operator insurans atau pun majikan yang memang menyediakan kebaikan staff untuk hospital. Jika kita ada medical card, pihak hospital akan bertanyakan medical card tersebut dari mana. Samada AIA, Great Eastern, Prudential, Zurich, PM Care, Takaful Ikhlas, Hong Leong, Ambank atau lain-lain. Cakap tentang medical card ni, mungkin ada yang tahu dan ada juga yang tak tahu apa sebenarnya faktor penting tentang MEDICAL CARD ini. 

4 FAKTOR PENTING TENTANG MEDICAL CARD


4 FAKTOR PENTING TENTANG MEDICAL CARD

Jika kita ada medical card yang di tanggung oleh syarikat bekerja. Mungkin kita akan berasa selesa dengan benefits yang telah ada. Bagi yang tiada benefit medical card dari syarikat tempat bekerja. Anda perlu ambil beberapa pengetahuan tentang medical card ini. Sebelum membeli. 

4 FAKTOR PENTING TENTANG MEDICAL Card ialah jenisnya, harga, kena bayar deposit atau tidak dan macam mana nak beli medical card. 

Setiap syarikat insurance yang mengeluarkan medical card ini. Mempunyai kelebihan mereka tersendiri. Apa yang mummy nak kongsikan di entri hari ni adalah dari operator AIA. 

1. Jenis Medical Card

4 FAKTOR PENTING TENTANG MEDICAL CARD

Medical AIA terbahagi kepada tiga. Iaitu medical card individual, medical card keluarga dan medical card pakej (simpanan, perlindungan dan medical) 

Medical card individual AIA
Medical Card individual AIA ini, kad insurance untuk kemasukan hospital sahaja. Cover untuk individual atau orang perseorangan

Medical Card KELUARGA AIA
Medical keluarga AIA ini sama seperti di atas. Bertujuan untuk kemasukan hospital sahaja. 

Medical Card keluarga AIA ini pula cover untuk keluarga :-
1. Diri sendiri + suami / isteri
2. Diri sendiri + anak
3. Diri sendiri + suami / isteri + anak

Di mana anak akan di cover sehingga maksimum 4 orang dan bawah 18 tahun sahaja. 

Had limit tidak berkongsi, setiap seorang akan miliki 1 kad medical AIA. 

Medical Card Pakej

Medical card pakej ini adalah untuk individual. Di mana ianya pakej bersama simpanan, perlindungan dan juga medical. 

Boleh juga tambah untuk perlindungan Haji dan umrah serta banyak lagi 

2. Harga medical card

4 FAKTOR PENTING TENTANG MEDICAL CARD

Harga medical AIA untuk ketiga-tiga jenis di atas adalah berlainan. Masing-masing mempunyai kelebihan nya tersendiri. 

Medical card individual AIA
Harganya agak murah. Serendah RM70 sebulan sahaja. Seperti biasa, harga insurance ikut umur. Lagi tua kita, lagi mahal harga ya. 

Dan, kalau dah ada sakit kritikal. Kita tak boleh beli insurance. Ini perkara normal ye! 

Berbalik kes medical card individu ini. Harga setiap tahun atau beberapa tahun tidak fixed (tetap). Harga berubah mengikut keadaan. 

Tapi, jika kita tidak ada bajet yang tinggi. Tak salah mencuba harga yang rendah ini. 

Medical Card KELUARGA AIA
Harga Medical keluarga AIA ini sama seperti di atas. Murah tetapi tidak tetap sepanjang tahun (boleh contact personal jika nak tahu details). 

Harga Medical Card keluarga AIA ini serendah :-
1. Diri sendiri + suami / isteri RM130
2. Diri sendiri + anak
3. Diri sendiri + suami / isteri + ANAK RM340

Ianya memang murah, jika untuk pertama kali nak memiliki kad medical keluarga. Boleh cuba yang murah ini. 

Medical Card Pakej
Untuk pakej medical card ini harganya serendah RM150 seorang untuk sebulan. 

Agak mahal sedikit tetapi...

❤️Harga tidak akan naik setiap tahun

❤️Ada pampasan kematian, hilang upaya kekal, kemalangan, kematian kemalangan, menghidap sakit kritikal. 

❤️Ada simpanan dan bonus. 

❤️Boleh keluarkan duit simpanan dan bonus

❤️Polisi Matang, akan dapat duit simpanan 

Tips jimat, bayar lah secara tahunan. Berbanding bayaran tahunan 


3. Deposit Masuk Hospital 

4 FAKTOR PENTING TENTANG MEDICAL CARD
Ramai yang tak percaya tentang AIA PLATINUM HOSPITAL. tak memerlukan deposit jika admitted. 

Ya! Tak tipuuuuuu. Memang betul, pemegang Medical Card AIA tak perlu bayar deposit jika ke hospital PLATINUM LISTS ini. 


4 FAKTOR PENTING TENTANG MEDICAL CARD
Avisena - platinum hospital AIA

4 FAKTOR PENTING TENTANG MEDICAL CARD
Prince Court - platinum hospital AIA


4. Beli Medical Card

Tips lain beli medical card ini adalah :-

1. Beli ketika sihat, kerana dah sakit nanti. Susah atau kemungkinan besar tak boleh mohon

2. Walau ada medical card tempat kerja, ianya bukan untuk selamanya. Ketika kita sudah tidak berkhidmat atau perkhidmatan kita tak di perlukan. Mungkin umur kita sudah banyak, harga insurans pada masa itu mungkin boleh Mencecah ke RM300 atau 400 sebulan. 

3. Beli dengan agen yang dipercayai. Yang benar-benar agen dari syarikat insurance tersebut. 

LINDA
FULL TIME
AIA LIFE PLANNER / CONSULTANT

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

TAK PERLU DEPOSIT HOSPITAL

❤️AIA KAD MEDICAL MAMPU MILIK❤️

SERENDAH ⬇
1. 👨 Individu = Rm 70
2. 💑Suami + Isteri = Rm 130
3. 👨/👩 SUAMI ATAU ISTERI + 4 Anak Rm 250
4. 👪SUAMI + ISTERI + 4 ANAK Rm 340
(Anak yg Berumur di Bawah 18 Tahun Sahaja)

ATAU

ADA BUDGET LEBIH?😃UPGRADE KE PELAN 3 IN 1

❤️Pelan Simpanan💰+ Kad Medical + Faedah Kematian❤️

Bermula dari Rm 150 Sebulan💕

*Premium Tertakluk Kepada UMUR ,PEKERJAAN & STATUS MEROKOK
=====================================
13 FAEDAH Kad Medical AIA💪

✔PERLINDUNGAN Sehingga Umur 100 TAHUN

✔Perlindungan Kad Medical bermula dari 
Rm100k sehingga Rm1.5 JUTA Setahun polisi!

✔Rawatan Dialisis Buah Pinggang (Pesakit Luar)

✔Rawatan Kanser  (Pesakit Luar)

✔Rawatan Denggi (Pesakit Luar)

✔Transplan Organ / Sumsum Tulang

✔Rawatan Susulan Fisioterapi & Akupunktur

✔Rawatan Kejururawatan Di Rumah

✔Rawatan Pesakit Luar (Kemalangan)

✔Faedah Penjaga Harian

✔Rawatan Gigi Pesakit Luar (Kemalangan)

✔ Elaun Tunai Harian di Hospital Kerajaan

✔Pemindahan Dan Penghantaran Pulang Perubatan Kecemasan (dari Oversea Ke Malaysia)-USD 1 MILLION
=====================================

❤️KeIstimewaan Kad Medical AIA ❤️

❌TAK PERLU BAYAR Deposit (AIA Platinum Panel) SWIPE Kad Jer...

❌TIADA Ko Insurans (Bil 100% dibayar oleh AIA)

❌TANPA Had Seumur Hidup
(Amaun Perlindungan diperbaharui Setiap Tahun )

❌Tak Payah BERSESAK & "Q" LAMA" di Hospital Awam.

❌Tak "BURN DUIT SIMPANAN $" untuk Bayar Bil Hospital . IF NO Medical Card KENA BAYAR PAKAI DUIT SENDIRI😭

⭕Carian Hospital Panel Melalui Aplikasi AIA Locator

⭕Lebih 90+ hospital panel di Malaysia🏥
Hospital Bertaraf 5 BINTANG


LINDA
FULL TIME
AIA LIFE PLANNER / CONSULTANT
KhatyAiman © . Designed by MaisarahSidi.com