Hot Roast Saturday Dinner And Sunday Lunch Di The Prestige Hotel Penang
Pada hujung minggu yang lalu, khaty berkesempatan mengunjungi The Prestige Hotel bagi memenuhi undangan Hot Roast Dinner di The Prestige Hotel tersebut. Pertama kali sampai, mata dah terpukau dengan seni bina hotel tersebut. Nampak jelas,reka bentuk zaman Victoria ini akan membawa para pengunjung terpukau dengan senibina yang luar biasa, magic dan ianya di dicipta dan disusun dengan teliti oleh Ministry of Design . Mana tidaknya, belum masuk dan asyik bergambar sebab banyak tempat cantik sangat untuk bergambar. Baru tengok luar, belum masuk dalam hotel lagi. Siapa yang suka selfie memang wajib mai sini pose ikut suka hati anda. Ketika khaty sampai, ada kumpulan sedang buat photoshoot wedding. nampak, memang sesuai sangat kan.
Prestige Hotel ini terletak di area Georgetown, yang terletak di antara bangunan
kolonial Inggeris yang indah dan rumit abad ke-19 yang terdapat di laman
Warisan Dunia UNESCO ini. Hotel ini mempunyai 162 bilik, restoran makan
sepanjang hari, kolam renang infiniti di atas bumbung, majlis di pavilion dan
teres, serta makan malam di Victoria. Memperkenalkan gaya hidup arked yang buzzy di drop off, susun atur dasar lantai yang terrancang seperti Ruang pendaftaran, Restoran Glasshouse dan ruang runcit
(contohnya penyewa runcit termasuk San Francisco Coffee, restoran makan malam,
jenama pakaian tempatan, kafe pencuci mulut, kedai bunga dan farmasi dan ruang
runcit dalaman dirancang oleh penyewa) direka sebagai kedai mandiri, iaitu
konsep kedai dalam kedai untuk memecah skala linear, menghasilkan kemudahan
bagi kawasan makan dan membeli-belah yang mengingatkan sejarah Inggeris arked. Patut la bila dari luar, kadang-kadang masa lalulalang di kawasan ini, nampak macam kedai lot, rupanya konsep dia memang begitu.
Inspirasi The
Glasshouse berasal dari Konservatori Victoria Inggeris (bilik matahari dengan
dinding kaca dan pola kekisi logam tempa yang rumit). Corak kekisi telah
dipasang ke dalam dinding logam berbingkai kaca dan Glasshouse restoran (tempat
duduk 110 untuk makan malam), menghamparkan nya sebagai konservatori taman yang menyenangkan
untuk sarapan, makan tengah hari dan makan malam. Campuran tumbuhan sebenar dan
cetakan tropika digunakan untuk kusyen sofa bagi menambah daya tarikan di
"Tropical Eden". Cermin, alat di mana-mana untuk ahli silap mata,
sengaja digunakan untuk melengkapkan dinding akhir untuk mewujudkan ilusi optik
berbilang bilik. Unik berazam untuk berpengalaman dalam 2 zon, Glasshouse
menawarkan pelbagai tempat duduk, sama ada di banquettes kulit hutan hijau,
menghadap jalan untuk melihat orang di luar, atau di kerusi rotan putih
menghadap kawasan terbuka . Hampa tak gaduh bawa cermin dalam beg tangan, mereta ada, pusing kot mana pun ada cermin. Tengah makan pun boleh tengok muka ka cermin.
Ini adalah ruangan untuk live band buat persembahan. Boleh santai-santai lepak sambil minum kopi tengok live band buat persembahan.
Nampak tak, mirror mirror in the world, tell me who most beautiful in penang?? memang konsep sebegini bagi ruang nampak luas dan hidup.
Ruang lobi pendaftaran cantik sangat tau, sofa yang ada pun memang sempoi nak bergambar. Sebab tu khaty sesuai untuk kaki selfie dan swafoto.
Ruang makan yang boleh memuatkan sehingga 110 orang. Ada lagi di bilik sebelah, nampak kecil, tetapi selesa dengan hiasan dan reka bentuk nya.

Di suatu sudut di luar hotel yang di rimbuni dengan pelbagai tumbuhan hijau, jadi segar kan mata anda di sini sebelum nak meneroka lebih dalam lagi hotel ini.
Sebab hotel nya cantik, khaty bebel banyak pula kan. Jom sekarang kita fokus mengenai makan malam bertemakan Hot Roast Dinner. Bakar-bakar ni suka lah.
Pada malam itu, kami di sajikan dengan hidangan utama mereka Hot Roast Dinner di mana menu adalah ayam dan daging kambing di panggang. Ada Roasted Herb Whole Chicken, Roasted Beef Sirloin/ Roasted Lamb Leg dan di dimakan bersama dengan lobak mereh, bawang dan juga capsicum serta yorkshire pudding.Di tambah lagi kesedapan daging dan ayam itu dengan shallot sauce, mint sause and blacpapper sauce. Jadi masa nak makan nanti, minta ja pada chef yang bertugas yang mana satu anda suka. Chef pun bagus, peramah. Siap tanya bahagian mana yang anda suka(ayam ) sambil melawak la dengan yang tunggu untuk ambil makanan.
Seterusnya menu yang turut sediakan bagi memeriahkan lagi Hot Roast Dinner pada malam itu.
Beberapa jenis pencuci mulut seperti butter cake perisa banana/chocolate/vanilla.
Ini yang paling rare. jarang sekali dapat ice cream sebegini di sediakan di hotel. boleh pilih nak yang almond mahupun original. Pastinya almond pilihanku.
Selamat menjamu selera. Jika anda memerlukan apa sahaja carian mengenai Hot Roast Dinner atau hotel, boleh la layarai maklumat di bawah.
Info rasmi seperti di bawah :-
Roasted Herb Whole Chicken, Roasted Beef Sirloin/ Roasted lam Leg. Menggoda kan.
Soup of the day serve with cajun stick and assorted bread. Cajun stick itu dimakan sahaja pun sedap sebab ranggup.
Beberapa jenis pencuci mulut seperti butter cake perisa banana/chocolate/vanilla.
Ini yang paling rare. jarang sekali dapat ice cream sebegini di sediakan di hotel. boleh pilih nak yang almond mahupun original. Pastinya almond pilihanku.
Selamat menjamu selera. Jika anda memerlukan apa sahaja carian mengenai Hot Roast Dinner atau hotel, boleh la layarai maklumat di bawah.
Info rasmi seperti di bawah :-
Add : 8 Gat Lebuh Gereja, 10300, Penang, Malaysia.
Tel : +604 217 5888
Email : enquiry@theprestige.my
interior dye cntik gila !!!!
ReplyDeleteInterior dia mewah betul..makanan jangan cakap la...terliur dibuatnya
ReplyDeletePermisi Ya Admin Numpang Promo | www.fanspoker.com | Agen Poker Online Di Indonesia |Player vs Player NO ROBOT!!! |
ReplyDeleteKesempatan Menang Lebih Besar,
|| WA : +855964283802 || LINE : +855964283802