2021 - KhatyAiman KhatyAiman: 2021
Textual description of firstImageUrl

Cookies Vibe | Cookies Premium Dan Kek Yang Sedap

khatyaiman | 2/19/2021 05:00:00 pm | 0 Komen

 Cookies Vibe | Dapatkan Cookies Premium Dan Kek Bila-Bila Masa Sahaja 

Selalunya selepas Hari Raya kan, perkara yang paling melekat di kotak fikiran, mesti nak makan biskut dan kek yang sedap kan. Tak kan nak tunggu tahun seterusnya pula baru nak dapat kuih raya yang sedap? Lambat sangat kan. Cari punya cari, terjumpa satu laman web namanya Cookies Vibe yang mana bila masuk sahaja ke laman web tersebut, rasa macam hari-hari hari raya . Sebab nya mereka mengeluarkan produk Cookies Premium dengan kek yang sedap-sedap sangat.


Teringat sangat la apabila makan Coklat Heaven, yang mana ianya terdiri dari gabungan koko, potongan badan dan juga cornflakes, terasa gigitan tu mewah sangat. Coklat dan badam tu rangup dan cair di mulut.


Pea Pod's pula rasa macam keropok kacang tu, sedap lemak manis. Rasa asli kacang Hijau dan gabungan pure butter membuatkan rasa dan tekstur Pea Pod's tu sungguh asyik bila makan .


Cashew Teacakes pula gabungan dari gajus, badam, cornflakes dan coklat pun sama juga. Nama di unik sikit. Tapi apabila saat menggigit biskut Cashew Teacakes ni, sangat gebu dan sedap. Jangan dok bergurau pula masa makan Cashe Teacakes ni, takut tersembur depan-depan nanti.


Selain itu, boleh cuba juga mini popia udang. Dia punya dan rasa udang kering tu memang piawwww la. Selain ranggup, rasa dia boleh buat anda terasa tak mahu berkongsi dengan orang, nak makan sorang-sorang sahaja sebab takut cepat habis.


Sebenarnya ada pelbgai jenis cookies premium , kek dan juga makanan lain. Ada juga tart nenas gebu sedap ( premium pineapple tart ) serta extra moist fruit cakes. Eh kalau tengok laman web dia, tak keluar dengan tangan kosong la. Silap-silap boleh jadi agen kuih raya untuk jual kat kawan-kawan juga.

Jangan risau, kesemua bahan-bahan yang di gunakan adalah Halal dan keluarana bumiputera 100%. ketelusan bahan-bahan ini datang jauh tau , 100% pure butter  jenama import dari New Zealand. Lagi pula, semua bahan yang di gunakan seperti premium badam, gajus dan Hazelnut sangat banyak dan pastinya mereka tidak kedekut untuk memberi rasa yang mewah dan premium.

Untuk tahun 2021 ini sahaja, Cookies Vibe menyediakan sehingga 35 jenis cookies dan snacks untuk pelangganya. Dan salah satu tarikan istimewa bagi anda yang suka akan cornflakes, boleh dapatkan  Malatops Crispy, Ombak Rindu, Cashew Butterscotch, Hazelnut Latte, Cornflakes Bites, Cashew Teacakes, kesemua ini ada cornflakes di dalamnya. Dan untuk Top 10 cookies premium dari Cookies Vibe pula tertidir dari pada Ombak RIndu, Malatops Crispy, Chocolate Heaven, Nutty Basket, Almond Chocobar, Royale Cadbury, Black  Pistachio, Hazelnut Latte, Velvet Ohana, & Crispy Rainbow (Biskut Lidah Kucing)

Sedikit info untuk anda yang mana untuk membeli terus di kedai mereka atau melalui online :

1. Boleh order melalui website : www.cookiesvibe.com 

Penghantaran melalui pos, atau MrSpeedy (kawasan Lembah Klang)  

Gunakan code: KATIJAH ( 10% untuk pembelian. )

2. Order melalui agent terdekat di kawasan anda (#VibersFamily) : senang nak ambil Cookies nanti. Boleh buat preorder raya , dan bayar secara ansuran.  Pakej-pakej yang ada boleh lihat di website, serendah RM55/ sebulan untuk 6 jenis cookies. Ini adalah idea yang sangat mudah dan menjimatkan sebab tak perlu keluar kos sekaligus dengan banyak.

Cookies Vibe dah ada agent di seluruh Malaysia, Singapura & Brunei. 

** Sekarang, pengambilan agent dibuka di seluruh Malaysia (peluang untuk menambah pendapatan). Register sebagai #VibersFamily di website. 

3. Atau.. boleh terus ke Showroom Cookies Vibe di: Tingkat 1, Flexis, One South, Seri Kembangan, Selangor. 

Operating hours: 10AM - 6 PM (Tuesday - Saturday)

Hotline: 011 657 00101 

Address: Cookies Vibe , U1-19, FLEXIS, ONE SOUTH, SERI KEMBANGAN, 43300 SELANGOR 


Email: cookiesvibeinfo@gmail.com

Jadi kan sekarang, tak perlu nak tahan untuk tunggu tahun seterusnya kan, Cookies Vibe kan ada.

INSTAGRAM . FACEBOOK  . WEBSITE

Textual description of firstImageUrl

Introducing NESTLÉ LACTOGROW® Aktif

khatyaiman | 2/06/2021 05:00:00 pm | 1 Komen

Introducing NESTLÉ LACTOGROW® Aktif: A Growing-up Milk Formulated To Help Children Achieve More Growth With More Calcium*

NESTLÉ unveils NESTLÉ LACTOGROW® Aktif, a growing up milk with high calcium, DHA, vitamins and minerals to help children achieve more growth.

Nestlé today unveiled its specially formulated growing up milk

Introducing NESTLÉ LACTOGROW® Aktif:  A Growing-up Milk Formulated To Help Children Achieve More Growth With More Calcium*

– NESTLÉ LACTOGROW® Aktif, during a live virtual event, providing Malaysian parents with a tailored nutrition option to help their children achieve optimum growth at each stage. NESTLÉ LACTOGROW® Aktif will replace NESTLÉ LACTOKID® through the coming months.  

NESTLÉ LACTOKID® first launched in November 2014, providing a formulated milk powder with high calcium for children to help them stay nourished and support their growth throughout their developing years. Now, with an all-new look under NESTLÉ LACTOGROW® Aktif, this formulated milk powder provides the same goodness in nutritional values as before. NESTLÉ LACTOGROW® Aktif is formulated for children 1 to 6 years old and contains higher calcium compared to other key brands** in the market, as well as DHA and 18 important vitamins and minerals to support the optimal growth of a child.

The live launch event saw several fun interactive sessions that helped viewers understand more about child growth while a virtual discussion took place to debunk height myths in children to help parents understand the importance of calcium, vitamin D and other important nutrients for the growth of their little ones.

Juan Aranols, Chief Executive Officer of Nestlé (Malaysia) Berhad said: “We want to help children reach their full potential and this requires addressing stunting, as 1 out of 5 children is not getting enough nutrition to ensure their full physical and intellectual development***. We want to share learnings on the importance of nutrition and the role of nutrients like calcium in children’s development, as well as how NESTLÉ LACTOGROW® Aktif can help support a child’s optimal growth."

Introducing NESTLÉ LACTOGROW® Aktif:  A Growing-up Milk Formulated To Help Children Achieve More Growth With More Calcium*

Jasmin Estacio, Business Manager of NESTLÉ Nutrition Malaysia said: “A healthy development during early childhood equates to better physical health and positive well-being for the next few years of a child’s life and beyond. NESTLÉ LACTOGROW® Aktif would like to support parents with a product that complements their everyday efforts to provide the best for their children during this important stage in life. We hope to continue supporting parents to learn more about the importance of nutrition, especially calcium, to support their child’s growth!

 The abundance of information available today might make parents feel overwhelmed of the right way to help their children grow. There are also many myths on increasing a child’s height commonly shared amongst Malaysian parents, such as playing basketball and hanging from monkey bars, which makes the challenge even greater to ensure their children are on track to achieve growth milestones for their age.

To help parents tackle this issue, Nestlé invited Professor Dr. Norimah binti A. Karim, Professor in Nutrition, Department of Nutrition and Dietetics at International Medical University to share her thoughts about “Debunking Growth Myths Among Children during the virtual event. The discussion revolved around the rising issues affecting growth amongst children, with Professor Norimah weighing in on debunking popular growth myths and shared ways parents can ensure their children take in adequate nutrition daily to achieve optimum growth during their formative years.

“When raising children, parents need to understand that a balanced diet is important to ensure that they can develop to their fullest potential. The prevalence of stunting in children is primarily due to malnourishment — a lack of balanced nutrition in their everyday diet. Amongst various nutrients, insufficient calcium intake is one of the major issues faced by Malaysian children, and this plays an important role in determining their overall growth,” said Professor Dr. Norimah.

Introducing NESTLÉ LACTOGROW® Aktif:  A Growing-up Milk Formulated To Help Children Achieve More Growth With More Calcium*

Based on a survey done from 9 to 22 June 2020, involving 186 mothers who have previously used NESTLÉ LACTOKID®, 98% would recommend the milk brand to their friends and family. Besides being formulated with high calcium, vitamin D, protein and DHA to support growth and development, NESTLÉ LACTOGROW® Aktif also has no added sucrose,  making it a better option for young children.

NESTLÉ LACTOGROW® Aktif comes in 900g packets for two age groups, namely NESTLÉ LACTOGROW® Aktif 1-3 and NESTLÉ LACTOGROW® Aktif 4-6, and is currently available in stores nationwide. To rewatch the virtual event and discussion, do visit Nestlé Start Well 2gether’s Facebook page. For more information, please visit https://www.startwell.nestle.com.my/brands/lactogrow-aktif. 

Textual description of firstImageUrl

CETAPHIL GENTLE BRIGHT TECHNOLOGY AKHIRNYA TIBA!

khatyaiman | 1/21/2021 03:11:00 pm | 2 Komen
  • Memperkenalkan Cetaphil Bright Healthy Radiance, rangkaian penjagaan kulit direka khas untuk kulit orang Asia


Kuala Lumpur, 21 Januari 2021 - Cetaphil mempunyai rekod yang cukup dikenali dalam menyediakan solusi penjagaan kulit dengan asas perubatan dan dermatologi secara turun-temurun. Memberikan hanya yang terbaik kepada pengguna, Cetaphil adalah jenama yang dipercayai selama tujuh dekad memperkenalkan Bright Healthy Radiance, iaitu rangkaian penjagaan kulit pertama oleh syarikat yang direka untuk direka untuk mencerahkan kulit tanpa membahayakan kulit.



Cetaphil merupakan jenama yang memahami ang memahami cara penjagaan kulit yang hebat akan menjadikan kulit cerah, cantik dan sihat—dan kulit yang sihat sangat penting untuk menjalani kehidupan yang sihat. Rangkaian produk Cetaphil Bright Healthy Radiance baharu akan membersihkan kulit secara lembut dan memberi hidrasi supaya kulit sentiasa lembut. Diformulasikan untuk mencerah dan meratakan tona kulit, ia mampu menjadikan kulit lebih cerah dan berseri sepanjang hari di samping memperbaiki kulit wajah pada waktu malam.


Rangkaian Cetaphil Bright Healthy Radiance menggunakan Gentle Bright Technology, kombinasi Sea Daffodil, iaitu ekstrak tumbuhan semula jadi yang terbukti dapat mengawal dan menghalang penghasilan melanin yang berlebihan, untuk mencerahkan dan mengurangkan saiz bintik hitam. Niacinamide pula merupakan Antioksidan yang lembut tetapi berkesan mengawal pemindahan melanin ke permukaan kulit, supaya tona kulit lebih sekata dan cerah sempurna tanpa iritasi dalam empat minggu. Rangkaian produk buatan Korea ini merupakan cara sihat untuk cerah dan berseri.


Tanpa menghilangkan kelembapan semula jadi kulit, pembersih lembut ini membersihkan kulit kusam dan ia merupakan langkah pertama dalam rutin pencerahan. Diikuti dengan penyegar penyempurnaan kulit yang mencerah dan menghidrat kulit agar kelihatan cerah, halus dan lembut secara serta-merta. Selepas empat minggu, tona kulit akan kelihatan lebih sekata dan kekusaman hilang, sekaligus menjadikan kulit kelihatan berseri.


Dengan SPF15 untuk melindungi kulit daripada sinar UV yang berbahaya, Brightening Day Cream Protection dapat mencerah dan meratakan tona kulit. Pada masa yang sama, Brightening Night Comfort Cream meneruskan proses pencerahan ketika anda tidur untuk menjadikan kulit kelihatan segar dan cerah pada waktu pagi. Bintik hitam kurang dan menjadikan tona kulit lebih sekata dan cerah berseri selepas penggunaan sebanyak sehari sekali dalam selama empat minggu.


Matlamat rangkaian produk ini adalah untuk meraikan semua jenis kulit buat wanita Malaysia yang menginginkan kulit yang cerah berseri sambil mempertimbangkan tentang apa penting dan selamat dalam dunia pada hari ini.


“Di Cetaphil, kami sentiasa melakukan inovasi produk yang sesuai dengan kehendak pengguna dan sangat teruja melihat visi mengenai Rangkaian Bright Healthy Radiance membuahkan hasil. Pelancaran ini menandakan komitmen kami untuk menjangkaui lebih banyak pengguna dengan menawarkan produk kepada rakyat Malaysia yang menginginkan kulit yang sihat, cerah dan berseri. Dengan rangkaian produk Bright Healthy Radiance, kami yakin dapat memberi solusi kecerahan tanpa kerisauan untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif,” kata Jessica Chan, Pengurus Jenama Kanan di Galderma Malaysia.


“Kulit yang kelihatan sihat adalah kulit yang cerah, berseri, sekata dan halus,” kata Dr. Kartini Farah Rahim, Perunding Dermatologi. Beliau menjelaskan lagi bahawa rangkaian ini menyeimbangkan warisan dermatologi dan aspek kecantikan dalam penjagaan kulit. Terbukti secara klinikal walaupun untuk kulit sensitif, Bright Healthy Radiance mencerahkan kulit secara lembut. Kesan matahari, hiperpigmentasi akibat jerawat, tompok coklat yang bertambah - wanita Malaysia boleh menarik nafas lega apabila mengetahui bahawa masalah ini dapat diselesaikan dengan penggunaan rangkaian produk ini.


Duta Jenama, Lisa Surihani, ikon rakyat Malaysia, ibu, isteri, pelakon, model, dan hos televisyen menyatakan bahawa rangkaian produk ini adalah sesuatu yang hebat, “Saya sangat suka dengan produk penjagaan kulit ini, setelah menggunakan rangkaian produk ini selama empat minggu saya dapat lihat yang tona kulit saya makin sekata, kusam dan bintik hitam pun hilang. Rangkaian produk ini memang menakjubkan. Saya berharap produk ini datang lebih awal dan kita semua tahu bahawa orang Korea pandai menjaga kulit mereka.”


Lisa juga kongsi yang dia berasa tenang apabila mengamalkan rutin penjagaa kulit pada waktu pagi dan petang dengan mengamalkan rejim penjagaan kulitnya. Ia sangat menyenangkan dengan memulakan rutin dengan urutan pembersih muka, diikuti sapuan serum dengan teliti, , sapu lembut toner pada alas kapas, dan penggunaan krim hidrasi yang tepat - sebagai tanda meditasi dan kesungguhan.


Di samping itu, Lizz Chloe, penyampai radio untuk MYFM, model dan pempengaruh media sosial berkata tentang penjagaan kulit, “Tujuan saya adalah nak menjaga kulit pada waktu siang dan memperbaiki sebarang kerosakan pada siang, membersih dan tidak mengeringkan kulit dari minyak yang diperlukan. Saya boleh nampak perubahan kulit dalam empat minggu dan tidak kasar seperti produk pencerah biasa. Dipercayai pakar dermatologi, hipoalergenik, bebas pewangi dan terbukti secara klinikal dapat mencerahkan kulit walaupun kulit sensitif.


Apa yang anda perlukan adalah Rangkaian Bright Healthy Radiance

Rangkaian Bright Healthy Radiance jenama ini terdiri daripada Cetaphil Brightness Reveal Creamy Cleanser (RM 39.00), Cetaphil Brightness Refresh Toner (RM 59.00), Cetaphil Brightening Day Protection Cream (RM 113.00), dan Cetaphil Brightening Night Comfort Cream (RM 113.00).









Semua produk dalam siri Bright Healthy Radiance sesuai untuk jenis kulit kering dan juga kulit normal, termasuk kulit sensitif.


Rangkaian Bright Healthy Radiance boleh didapati secara asing dan juga boleh didapati sebagai set eksklusif dari semua farmasi di Malaysia. Dapatkan sekarang dari Lazada, Shopee, dan Hermo. Untuk maklumat lanjut tentang Cetaphil, ikuti @CetaphilMY di Instagram.

KhatyAiman © . Designed by MaisarahSidi.com