February 2021 - KhatyAiman KhatyAiman: February 2021
Textual description of firstImageUrl

Cookies Vibe | Cookies Premium Dan Kek Yang Sedap

khatyaiman | 2/19/2021 05:00:00 pm | 0 Komen

 Cookies Vibe | Dapatkan Cookies Premium Dan Kek Bila-Bila Masa Sahaja 

Selalunya selepas Hari Raya kan, perkara yang paling melekat di kotak fikiran, mesti nak makan biskut dan kek yang sedap kan. Tak kan nak tunggu tahun seterusnya pula baru nak dapat kuih raya yang sedap? Lambat sangat kan. Cari punya cari, terjumpa satu laman web namanya Cookies Vibe yang mana bila masuk sahaja ke laman web tersebut, rasa macam hari-hari hari raya . Sebab nya mereka mengeluarkan produk Cookies Premium dengan kek yang sedap-sedap sangat.


Teringat sangat la apabila makan Coklat Heaven, yang mana ianya terdiri dari gabungan koko, potongan badan dan juga cornflakes, terasa gigitan tu mewah sangat. Coklat dan badam tu rangup dan cair di mulut.


Pea Pod's pula rasa macam keropok kacang tu, sedap lemak manis. Rasa asli kacang Hijau dan gabungan pure butter membuatkan rasa dan tekstur Pea Pod's tu sungguh asyik bila makan .


Cashew Teacakes pula gabungan dari gajus, badam, cornflakes dan coklat pun sama juga. Nama di unik sikit. Tapi apabila saat menggigit biskut Cashew Teacakes ni, sangat gebu dan sedap. Jangan dok bergurau pula masa makan Cashe Teacakes ni, takut tersembur depan-depan nanti.


Selain itu, boleh cuba juga mini popia udang. Dia punya dan rasa udang kering tu memang piawwww la. Selain ranggup, rasa dia boleh buat anda terasa tak mahu berkongsi dengan orang, nak makan sorang-sorang sahaja sebab takut cepat habis.


Sebenarnya ada pelbgai jenis cookies premium , kek dan juga makanan lain. Ada juga tart nenas gebu sedap ( premium pineapple tart ) serta extra moist fruit cakes. Eh kalau tengok laman web dia, tak keluar dengan tangan kosong la. Silap-silap boleh jadi agen kuih raya untuk jual kat kawan-kawan juga.

Jangan risau, kesemua bahan-bahan yang di gunakan adalah Halal dan keluarana bumiputera 100%. ketelusan bahan-bahan ini datang jauh tau , 100% pure butter  jenama import dari New Zealand. Lagi pula, semua bahan yang di gunakan seperti premium badam, gajus dan Hazelnut sangat banyak dan pastinya mereka tidak kedekut untuk memberi rasa yang mewah dan premium.

Untuk tahun 2021 ini sahaja, Cookies Vibe menyediakan sehingga 35 jenis cookies dan snacks untuk pelangganya. Dan salah satu tarikan istimewa bagi anda yang suka akan cornflakes, boleh dapatkan  Malatops Crispy, Ombak Rindu, Cashew Butterscotch, Hazelnut Latte, Cornflakes Bites, Cashew Teacakes, kesemua ini ada cornflakes di dalamnya. Dan untuk Top 10 cookies premium dari Cookies Vibe pula tertidir dari pada Ombak RIndu, Malatops Crispy, Chocolate Heaven, Nutty Basket, Almond Chocobar, Royale Cadbury, Black  Pistachio, Hazelnut Latte, Velvet Ohana, & Crispy Rainbow (Biskut Lidah Kucing)

Sedikit info untuk anda yang mana untuk membeli terus di kedai mereka atau melalui online :

1. Boleh order melalui website : www.cookiesvibe.com 

Penghantaran melalui pos, atau MrSpeedy (kawasan Lembah Klang)  

Gunakan code: KATIJAH ( 10% untuk pembelian. )

2. Order melalui agent terdekat di kawasan anda (#VibersFamily) : senang nak ambil Cookies nanti. Boleh buat preorder raya , dan bayar secara ansuran.  Pakej-pakej yang ada boleh lihat di website, serendah RM55/ sebulan untuk 6 jenis cookies. Ini adalah idea yang sangat mudah dan menjimatkan sebab tak perlu keluar kos sekaligus dengan banyak.

Cookies Vibe dah ada agent di seluruh Malaysia, Singapura & Brunei. 

** Sekarang, pengambilan agent dibuka di seluruh Malaysia (peluang untuk menambah pendapatan). Register sebagai #VibersFamily di website. 

3. Atau.. boleh terus ke Showroom Cookies Vibe di: Tingkat 1, Flexis, One South, Seri Kembangan, Selangor. 

Operating hours: 10AM - 6 PM (Tuesday - Saturday)

Hotline: 011 657 00101 

Address: Cookies Vibe , U1-19, FLEXIS, ONE SOUTH, SERI KEMBANGAN, 43300 SELANGOR 


Email: cookiesvibeinfo@gmail.com

Jadi kan sekarang, tak perlu nak tahan untuk tunggu tahun seterusnya kan, Cookies Vibe kan ada.

INSTAGRAM . FACEBOOK  . WEBSITE

Textual description of firstImageUrl

Introducing NESTLÉ LACTOGROW® Aktif

khatyaiman | 2/06/2021 05:00:00 pm | 1 Komen

Introducing NESTLÉ LACTOGROW® Aktif: A Growing-up Milk Formulated To Help Children Achieve More Growth With More Calcium*

NESTLÉ unveils NESTLÉ LACTOGROW® Aktif, a growing up milk with high calcium, DHA, vitamins and minerals to help children achieve more growth.

Nestlé today unveiled its specially formulated growing up milk

Introducing NESTLÉ LACTOGROW® Aktif:  A Growing-up Milk Formulated To Help Children Achieve More Growth With More Calcium*

– NESTLÉ LACTOGROW® Aktif, during a live virtual event, providing Malaysian parents with a tailored nutrition option to help their children achieve optimum growth at each stage. NESTLÉ LACTOGROW® Aktif will replace NESTLÉ LACTOKID® through the coming months.  

NESTLÉ LACTOKID® first launched in November 2014, providing a formulated milk powder with high calcium for children to help them stay nourished and support their growth throughout their developing years. Now, with an all-new look under NESTLÉ LACTOGROW® Aktif, this formulated milk powder provides the same goodness in nutritional values as before. NESTLÉ LACTOGROW® Aktif is formulated for children 1 to 6 years old and contains higher calcium compared to other key brands** in the market, as well as DHA and 18 important vitamins and minerals to support the optimal growth of a child.

The live launch event saw several fun interactive sessions that helped viewers understand more about child growth while a virtual discussion took place to debunk height myths in children to help parents understand the importance of calcium, vitamin D and other important nutrients for the growth of their little ones.

Juan Aranols, Chief Executive Officer of Nestlé (Malaysia) Berhad said: “We want to help children reach their full potential and this requires addressing stunting, as 1 out of 5 children is not getting enough nutrition to ensure their full physical and intellectual development***. We want to share learnings on the importance of nutrition and the role of nutrients like calcium in children’s development, as well as how NESTLÉ LACTOGROW® Aktif can help support a child’s optimal growth."

Introducing NESTLÉ LACTOGROW® Aktif:  A Growing-up Milk Formulated To Help Children Achieve More Growth With More Calcium*

Jasmin Estacio, Business Manager of NESTLÉ Nutrition Malaysia said: “A healthy development during early childhood equates to better physical health and positive well-being for the next few years of a child’s life and beyond. NESTLÉ LACTOGROW® Aktif would like to support parents with a product that complements their everyday efforts to provide the best for their children during this important stage in life. We hope to continue supporting parents to learn more about the importance of nutrition, especially calcium, to support their child’s growth!

 The abundance of information available today might make parents feel overwhelmed of the right way to help their children grow. There are also many myths on increasing a child’s height commonly shared amongst Malaysian parents, such as playing basketball and hanging from monkey bars, which makes the challenge even greater to ensure their children are on track to achieve growth milestones for their age.

To help parents tackle this issue, Nestlé invited Professor Dr. Norimah binti A. Karim, Professor in Nutrition, Department of Nutrition and Dietetics at International Medical University to share her thoughts about “Debunking Growth Myths Among Children during the virtual event. The discussion revolved around the rising issues affecting growth amongst children, with Professor Norimah weighing in on debunking popular growth myths and shared ways parents can ensure their children take in adequate nutrition daily to achieve optimum growth during their formative years.

“When raising children, parents need to understand that a balanced diet is important to ensure that they can develop to their fullest potential. The prevalence of stunting in children is primarily due to malnourishment — a lack of balanced nutrition in their everyday diet. Amongst various nutrients, insufficient calcium intake is one of the major issues faced by Malaysian children, and this plays an important role in determining their overall growth,” said Professor Dr. Norimah.

Introducing NESTLÉ LACTOGROW® Aktif:  A Growing-up Milk Formulated To Help Children Achieve More Growth With More Calcium*

Based on a survey done from 9 to 22 June 2020, involving 186 mothers who have previously used NESTLÉ LACTOKID®, 98% would recommend the milk brand to their friends and family. Besides being formulated with high calcium, vitamin D, protein and DHA to support growth and development, NESTLÉ LACTOGROW® Aktif also has no added sucrose,  making it a better option for young children.

NESTLÉ LACTOGROW® Aktif comes in 900g packets for two age groups, namely NESTLÉ LACTOGROW® Aktif 1-3 and NESTLÉ LACTOGROW® Aktif 4-6, and is currently available in stores nationwide. To rewatch the virtual event and discussion, do visit Nestlé Start Well 2gether’s Facebook page. For more information, please visit https://www.startwell.nestle.com.my/brands/lactogrow-aktif. 

KhatyAiman © . Designed by MaisarahSidi.com